لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۵۴

تحلیلگر آمریکایی: حمایت کلامی ترامپ از مردم ایران مهم است اما آمریکا ابزارهای دیگری هم دارد


آقای «جیسون برودسکی» مدیر سیاستگذاری در سازمان «اتحاد علیه ایران اتمی» است.
آقای «جیسون برودسکی» مدیر سیاستگذاری در سازمان «اتحاد علیه ایران اتمی» است.

«جیسون برودسکی» مدیر سیاستگذاری در سازمان «اتحاد علیه ایران اتمی» بر این باور است که ایالات متحده ابزارهای بسیاری در مقابله با سرکوبگران اعتراضات مردمی در ایران در اختیار دارد.

آقای برودسکی در گفتگو با بخش فارسی صدای آمریکا افزود که حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز پیشتر وعده اصلاح اقتصاد کشور را داده بود اما نزدیکان او به فساد متهم شده اند.

تحلیلگر آمریکایی: آمریکا برای مقابله با سرکوبگران مردم در ایران ابزارهای متعددی دارد

متن کامل این گفتگو را در زیر می خوانید:

سئوال - مایک پنس معاون رئیس جمهوری آمریکا در گفتگو با صدای آمریکا حمایت دولت آمریکا از تظاهرات مردم ایران را تایید کرد، مردمی که خواستار آینده ای آزاد تر برای خود هستند. شما چگونه حرفهای ایشان را تعبیر می کنید و آیا به نظر شما آمریکا باید فراتر از تمجید از معترضین عمل کند؟

جیسون برودسکی: حمایت کلامی خیلی مهم است. معترضین ایران عملا مبارزان آزادی هستند و ایالات متحده از آنها و ارزشهای اصولیشان حمایت می کند.

به نظرم آمریکا در مورد اعمال تحریمهایی علیه افرادی که حقوق بشر را در ایران نقض می کنند مد نظر داشته باشد.

آمریکا ابزارهای بسیاری را در اختیار دارد. مثلا طرح‌هایی که هنوز در کنگره قانون نشده اند. مانند قانون شفافیت داراییهای کادر رهبری ایران که بر اساس آن ثروت مقامات ارشد ایران افشا می شود. همچنین بر پایه این قانون میزان سوء مدیریت و فساد افرادی که مردم ایران به آنها معترض هستند، افشا می شود.

در مورد تحریم، همانگونه که می دانید پرزیدنت ترامپ ماه گذشته طی فرمان اجرایی، دستور اجرای «قانون مگنیتسکی» را داد که درچارچوب آن ناقضان حقوق بشر مورد تحریم قرار می گیرند. برپایه این فرمان اجرایی، ایالات متحده می تواند برای افرادی که معترضین را سرکوب می کنند، روادید صادر نکند و ثروتشان را بلوکه کند.

سئوال: دولت آمریکا باید طی روزهای آینده یا پایبندی ایران به برجام را تایید کند، یا تحریمهای بیشتری بر آن کشور اعمال کند. انتظار شما از ایالات متحده، با توجه به اعتراضات و دستگیری های این روزها چیست؟

برودسکی: فکر می کنم، پرزیدنت ترامپ احتمالا پایبندی ایران به برجام را مانند دفعه گذشته گواهی نخواهد کرد. بخاطر اینکه واقعیتها نشان می دهد که وضعیت برای مردم ایران بدتر شده است.

اقدامات دیگری وجود دارد که می تواند اتخاذ کند، همانگونه که گفتیم تحریمها باید با عدم گواهی برجام همراه شود.

البته توضیح بدهم که منظورم تحریمهای نقض حقوق بشر است و نه هسته ای، چون آنها در چارچوب برجام نمی تواند اجرایی شود. زیرا اگر اجرا کند برجام عملا لغو می شود. گمان نکنم این مساله در مرحله کنونی جزو برنامه ای پرزیدنت ترامپ باشد اما به هر حال او فردی غیر قابل پیش بینی است.

سئوال: بخشی از اعتراضات مردمی به خاطر مسائل اقتصادی، تورم، و فساد بوده است. دولت ایران وعده داده که به خواسته های مردم رسیدگی کند. به نظرتان اصلاح اقتصادی راه حل بحران کنونی است؟

برودسکی: به نوع تغییرات اقتصادی و اصلاحاتی که آنها به دنبال آن هستند، بستگی دارد. آقای روحانی نیز در دسامبر۲۰۱۴ (دی ۱۳۹۳) در چارچوب اعلام کمپین مبارزه با فساد، چنین وعده هایی داده بود. چندین سال بعد برخی از اعضای کابینه در چارچوب همین کمپین رسوا شدند، یکی از این افراد برادر آقای روحانی و دیگری برادر معاون اولش بود.

مردم به وعده های بزرگ کاری ندارد. مردم ایران به دنبال نتایج این وعده ها هستند.

سئوال: بنابراین، شما انتظار زیادی از حل این مساله طی هفته های آینده ندارید؟

برودسکی: متاسفانه خیر، نمی خواهم بدبین باشم اما تجربه تاریخی به ما اینگونه آموخته است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG