لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۳۴

مرگ یکی دیگر از بازداشت شدگان اعتراض‌های اخیر در بازداشتگاه؛ اینبار در سنندج


گزارش ها حاکی از آن است که جنازه «سارو قهرمانی» یکی از معترضان تجمع‌های اخیر در سنندج به خانواده او تحویل داده شده است.

نزدیکان آقای قهرمانی که با برخی از رسانه‌ها گفت و گو کردند اعلام کردند که این جوان ۲۴ ساله در پی حضور در اعتراض‌های دی ماه ناپدید شد و روز شنبه ۲۳ دی پس از ۱۱ روز بی خبری، جنازه او به خانواده‌اش تحویل داده شد.

نزدیکان او اعلام کرده اند که روی بدنش آثار ضرب و شتم وجود داشته است.

کمیته پیگیری بازداشت‌های دی ماه ۹۶ که یک کمیته در فضای مجازی است اعلام کرده است جنازه سارو قهرمانی توسط ماموران امنیتی به خانواده او تحویل داده شد. پدر و مادر او توسط آمبولانس حامل پیکرش به بهشت محمدیه سنندج اعزام شدند و جنازه بدون حضور دیگر اعضای خانواده به خاک سپرد.

پیشتر نیز گزارش‌هایی از مرگ معترضان بازداشت شده در بازداشتگاهها منتشر شده بود.

مقام‌های رسمی ایران مرگ سینا قنبری ۲۱ ساله را در بازداشتگاه قرنطینه اوین تایید کردند.

از سوی دیگر وحید حیدری نیز دیگر بازداشت شده‌ای است که تایید شده در پی بازداشت در اعتراض‌ها در بازداشتگاهی در اراک جان باخته است.

مقام‌های رسمی علت مرگ هر دو را خودکشی اعلام کردند اما این موضوع اعتراض خانواده‌های آنان را به دنبال داشته است که خواستار روشن شدن دلایل مرگ بوده‌اند.

محسن عادلی نیز یکی دیگر از جانباختگان ناآرامی‌های اخیر در دزفول بود که گفته شد در بازداشتگاه جان باخت.مسئولان دولتی اما اعلام کردند که او در اعتراض‌های خیابانی تیر خورده است و پس از اعزام به بیمارستان جان باخته است.

مرگ معترضان بازداشت شده در زندان اعتراض‌ها و نگرانی‌های بسیاری را به دنبال داشته است.

وزارت خارجه آمریکا و نهادهای بین المللی مدافع حقوق بشر از جمله عفو بین الملل و دیده بان حقوق بشر از مرگ معترضان بازداشت شده ابراز نگرانی کرده و خواستار تحقیقات مستقل درباره آن شدند.

محمود صادقی نماینده مجلس به دستگاه قضایی و دولت نسبت به بوجود آمدن «یک کهریزک دیگر» هشدار داد.

در پی بازداشت گسترده معترضان در تهران و برخی از شهرها، نگرانی‌ها از وقوع حوادثی نظیر آنچه سال ۸۸ در کهریزک رخ داد، بالا گرفت.

در اعتراضات سال ۸۸ تعدادی از بازداشت شدگان به بازداشتگاه کهریزک منتقل شدند که پس از مدتی اعلام شد چهار نفر در این بازداشتگاه به دلیل شرایط نگهداری نامناسب و ضرب و جرح ماموران کشته شده‌اند. این بازداشتگاه به دستور رهبر جمهوری اسلامی بسته شد و چند سال بعد سعید مرتضوی، دادستان وقت تهران و قاضی حداد به دلیل نقش داشتن در فرستادن بازداشت شدگان آن به آن محل، از قضاوت محروم شدند.

روز شمار اعتراض‌های گسترده در ایران

بیش از یک هفته اعترا‌ض‌ گسترده در ایران با خشونت نیروهای پلیس روبرو شد و بیش از ۲۰ کشته و حدود ۱۷۰۰ بازداشتی برجای گذاشت. حکومت ایران با سرکوب معترضان، سعی دارد مانع حضور آنها در خیابان شود.

از روز پنجشنبه ۷ دیماه، اعتراض های در شهرهای ایران آغاز شد. ابتدا این اعتراض ها شعارهای اقتصادی داشت اما به تدریج از مشهد، به کرمانشاه و سایر شهرهای ایران کشیده شد. در اعتراض های گسترده در شهرهای بزرگ و کوچک ایران، مردم معترض شعارهایی علیه نظام و رهبر جمهوری اسلامی سر دادند.

بیشتر بخوانید: گزارش لحظه به لحظه اعتراض‌های گسترده در ایران را در این صفحه ویژه بخوانید

مقام های ایران اختلاف در اینترنت و شبکه های اجتماعی ایجاد کرده اند، موضوعی که با انتقاد شدید دولت آمریکا روبرو شده است.

تجمع روز پنجشنبه ۷ دی ۱۳۹۶ در مشهد

دولت آمریکا از روز دوم این اعتراض ها بیانیه هایی در حمایت از مردم ایران و مطالبات شان صادر کرد. چهره های سرشناس کنگره آمریکا هم اعلام کردند که ایالات متحده باید در کنار مردم ایران بایستد.

بیشتر بخوانید:

همچنین رهبران دیگر کشورهای جهان، به اعتراض گسترده در ایران واکنش نشان دادند.

بیشتر بخوانید:

مخالفان جمهوری اسلامی از اعتراض گسترده مردم ایران استقبال کرده اند. شهبانو فرح پهلوی ابراز امیدواری کرده مردم ایران در اعتراضات خود پیروز شوند. شاهزاده رضا پهلوی و مریم رجوی از چهره های سرشناس مخالف جمهوری اسلامی در خارج از ایران نیز از این اعتراض ها حمایت کرده اند.

یکی از فیلم های تجمع روز دوم | ۸ دی

یکی از فیلم های تجمع روز سوم| ۹ دی

یکی از فیلم های تجمع روز چهارم | ۱۰ دی

یکی از فیلم های تجمع روز پنجم| ۱۱ دی

یکی از فیلم های تجمع روز ششم| ۱۲ دی

یکی از فیلم های تجمع روز هفتم| ۱۳دی

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG