سخنان «کاظم صدیقی» امام جمعه موقت تهران در در نمازجمعه این هفته، که تلویحا معترضان را «آشغال» خوانده بود، با اعتراض برخی از شخصیتهای سیاسی و کاربران شبکههای مجازی روبرو شد.
کاظم صدیقی روز جمعه ۲۲ دی در نماز خطبههای نماز جمعه تهران درباره اعتراضهای اخیر در ایران و راهپیمایی طرفداران حکومت برای پایان دادن به آن اعتراضها گفت: «اجتماع ملت، دریایی را ایجاد کرد و آشغال ها را شست و تمیز کرد.»
در پی این سخنان موجی از انتقادها در فضای مجازی ایجاد شد.
ناصر قوامی، نماینده پیشین مجلس به اعتمادآنلاین گفت که علم الهدی امام جمعه مشهد در اعتراضهای سال ۸۸ در تریبون نماز جمعه مردم را «بزغاله و گوساله» خطاب کرد اما کسی به او اعتراضی نکرد و بازخواست نشد. همان سال احمدی نژاد مردمی را که به نتیجه انتخابات معترض بودند «خس و خاشاک» خواند و کسی هم به او معترض نشد.
به گفته او وقتی که مسئولان رده بالای کشور با کسانی که چنین سخنانی را بیان کردند در آن سالها برخورد نکردند طبیعی است که باز هم از این ادبیات استفاده کنند. او گفت که صدیقی صلاحیت خواندن خطبه در نماز جمعه تهران را ندارد.
محمد کیانوش راد، نماینده مجلس ششم نیز در واکنش به این سخنان صدیقی گفت: «اگر مردم شما را نخواهند به كجا بايد پناه ببرند؟ به كجا بايد شكايت كنند؟ عقلای شما كجا هستند تا جلوی امثال شما را بگيرند؟ بس است، به مردم توهين نكنيد، از مردم خجالت بكشيد و از خدا طلب مغفرت كنيد.»
مصطفی تاجزاد، فعال سیاسی و معاون وزیر کشور در دوره خاتمی نیز در توئیتر خود خطاب به کاظم صدیقی نوشت که بهتر است احترام مردم را نگه دارد و به شعور ملت توهین نکند.
او در پیام دیگری هم نوشت که با وجود امامان جمعه ای نظیر احمد خاتمی و کاظم صدیقی عجیب نیست که جوانان ایرانی دسته دسته از دین روی بر میگردانند.
علی شکوری راد، فعال سیاسی نیز در توئیتر سخنان صدیقی درباره آشغال بودن معترضان را فاجعه خواند و در توئیتر خود نوشت که از تحقیری که از این سخنان به مردم میرود تاسف میخورد.
علاوه بر فعالان سیاسی، کاربران شبکههای مجازی نیز انتقاد کردند که امام جمعه تهران از بودجه عمومی حقوق دریافت میکند و معترضان را آشغال میخواند.
در روزهای آغازین اعتراضها به نتایج انتخابات سال ۸۸ نیز محمود احمدی نژاد معترضان را خس و خاشاک خواند که این سخن او موجب شدت گرفتن اعتراضها شد. حال منتقدان به سخنان آقای صدیقی آن را با سخنان احمدی نژاد در سال ۸۸ مقایسه می کنند.
دامنه اعتراضها به سخنان امام جمعه تهران چنان بالا گرفت که عزت الله ضرغامی، از چهرههای بانفوذ اصولگرایان و رئیس پیشین صدا و سیما نیز به انتقاد از این سخنان پرداخت. به نوشته وبسایت های خبری او همچنین گفت که راه حل معضلات فرهنگی اجتماعی افزایش بودجه حوزه های علمیه نیست.
آقای صدیقی در واکنش به این اعتراضات توضیحاتی داد که محتوایی متفاوت با حرف قبلی او نداشت.
امام جمعه تهران در سخنان خود در نماز جمعه خواستار افزایش بودجه حوزه های علمیه برای حل معضلات اجتماعی فرهنگی شده بود. این درحالی است که کاربران در فضای مجازی به بودجه های میلیاردی نهادهای مذهبی و دفاتر چند آیت الله معترض هستند.