لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۴۷

گرور کلیولند (دومین دوره)


گرور کلیولند دو دوره غیر متوالی ریاست جمهوری آمریکا را بر عهده داشت دومین دوره ریاست جمهوری کلیولند بین سالهای ۱۸۹۳ تا ۱۸۹۷ میلادی بود.

این دوران همزمان با ۱۲۷۱ تا ۱۲۷۵خورشیدی است. دراین دوره ناصر الدین شاه قاجاربه قتل رسید و فرزندش، مظفرالدین شاه تاجگذاری کرد.

گرور کلیولند، بیست وچهارمین رییس جمهوری آمریکا

گرور کلیولند در سه انتخابات ۱۸۸۴، ۱۸۸۸ و ۱۸۹۲ برنده آرای عمومی انتخابات رياست جمهوری بود. وی نخستين رییس جمهوری دموکراتی بود که پس از جنگ داخلی آمریکا انتخاب شد. کلیولند همچنین یگانه رییس جمهوری است که دو دوره غیرمتوالی رییس جمهوری آمریکا بوده است و يکی از دو دمکراتی است که (همراه با وودرو ويلسون) در دورانی به رياست جمهوری رسيد که جمهوری خواهان گفتمان غالب در جامعه را هدايت می کردند.

جوانی

گرور کلیولند سال ۱۸۳۷ در نیوجرسی بدنیا آمد. او یکی از نه فرزند یک کشیش کلیسای مشایخی پروتستان (پرسبيتارين) بود. گرور کودکی اش را در منطقه ای واقع در شمال نیویورک گذراند.

کلیولند در جوانی در شهر بوفالو به کار وکالت مشغول شد و در این حرفه به عنوان فردی مصمم، دقیق وقاطع شناخته شد.

ورود به دنیای سیاست

گرور کلیولند در ۴۴ سالگی، قدم در راهی گذاشت که نهایتا او را به کاخ سیفد برد.

کلیولند به عنوان یکی از اصلاح طلبان برای شهرداری بوفالو نامزد شد، در سال ۱۸۸۱ به عنوان شهردار بوفالو انتخاب و پس از آن نیز فرماندار نیویورک شد.

کیلولند با حمایت دموکراتها و جمهوریخواهان اصلاح طلب موسوم به «ماگوامپ ها» در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شد. ماگوامپها، جمهوری خواهانی بودند که از سوابق جیمز بلین رقیب انتخاباتی کلیولند ناراضی بودند و به همین دلیل درانتخابات سال ۱۸۸۴ از نامزد دموکراتها حمایت کردند.

در آن زمان جمعیت ایالات متحده آمریکا ۶۲ میلیون و ۹۴۷ هزار و ۷۱۴ نفر بود.

در پایان اولین دوره چهارساله ریاست جمهوری، کلیولند باردیگر در انتخابات سال ۱۸۸۸نامزد شد وهرچند از نظرآرای عمومی اکثریت را بدست آورد اما بنجامین هریسون، رقیب جمهوری خواه او آرای الکتورال بیشتری کسب کرد وهریسون به عنوان بیست و سومین رییس جمهوری آمریکا انتخاب شد. چهار سال بعد در انتخابات سال ۱۸۹۲ کلیولند بار دیگر گزینه جمهوری خواهان برای نامزدی ریاست جمهوری بود.

این بار گرور کلیولند، با اختلاف قابل توجهی در آرای الکتورال، بنجامین هریسون را شکست داد و بیست وچهارمین رییس جمهوری آمریکا شد.

دومین دوره ریاست جمهوری

گرور کلیولند در دومین دوره ریاست جمهوری خود، با رکود اقتصادی مواجه شد. او باید با بحران در خزانه داری، ورشکستگی مشاغل، عدم پرداخت وام مزارع و بیکاری دست و پنجه نرم می کرد و سعی در حل این مشکلات داشت.

با اتخاذ تدابیر اقتصادی و کمک وال استریت، میزان ذخایر طلای خزانه داری دوباره به جای خود برگشت و اوضاع اقتصادی سر و سامان یافت.

زمانیکه اعتصاب کارگران راه آهن در شیکاگو به خشونت کشیده شد، کلیولند طی فرمانی سربازان فدرال را به محل اعزام کرد و گفت:« اگربه تمام ارتش و نیروی دریایی آمریکا برای تحویل کارت پستالی در شیکاگو احتیاج باشد، این کارت به مقصد خواهد رسید».

نحوه برخورد کلیولند با اعتصابیون به غرور بسیاری از آمریکایی ها لطمه زد. سیاستهایی که کلیولند در زمان رکود اقتصادی پیش گرفت نیز چندان محبوب نبود. بنابراين دموکراتها او را ترک کردند و ویلیام جنینگ برایان را برای انتخابات سال ۱۸۹۶ نامزد کردند.

پس از ترک کاخ سفید کلیولند دوران بازنشستگی را در پرینستون نیوجرسی آغاز کرد.

گروور کلیولند سال ۱۹۰۸ درگذشت.

XS
SM
MD
LG