حاشیههای نخستین سفر خارجی مسعود پزشکیان، رئیس چهاردهمین دولت جمهوری اسلامی، و لغزشهای کلامی او، از اعتراف به نابلدی در دیپلماسی تا تلاش برای کسب تأیید معاون دفتر خامنهای و نیز همراهی دامادش در سفر او به به عراق، با واکنشهای قابل توجهی در شبکههای اجتماعی روبهرو شده است.
در آستانه دومین سالگرد کشتهشدن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد، ۱۴ تن از فعالین صنفی و اعضای انجمن صنفی معلمان کردستان احضار شدند، یک عضو خانوادههای دادخواه بازداشت شد و حکم زندان یک شهروند دارای معلولیت به اجرا درآمد.
در پی اعمال دور تازهای از تحریمهای غرب علیه ایران به دلیل انتقال موشکهای بالستیک به روسیه، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی روز پنجشنبه ۲۲ شهریور روسای نمایندگیهای سیاسی بریتانیا، فرانسه، هلند، و آلمان را احضار کرد.
ایالات متحده آمریکا، فرانسه، بریتانیا، و آلمان در بیانیهای مشترک ضمن تاکید بر ضرورت اجرای «کامل» و «بیدرنگ» تعهدات پادمانی جمهوری اسلامی ایران، هشدار دادند که صبر شورای حکام محدود است و در صورت ادامه خودداری حکومت ایران از همکاری لازم، کامل، و بدون ابهام با آژانس، اقدامات بیشتری انجام خواهد گرفت.
دو سال پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، پدر او امجد امینی به صدای آمریکا گفت که قوه قضاییه جمهوری اسلامی هنوز درباره پرونده او، «هیچ جوابی» به خانوادهاش نداده است.
روزنامه «واشنگتن پست» روز پنجشنبه ۲۲ شهریور در گزارشی در مورد «استفاده جمهوری اسلامی از گروههای جنایتکار برای هدف قرار دادن منتقدان خود در خارج از ایران» نوشت که حکومت ایران برای اجرای توطئههای خشونتآمیز خود در آمریکا و اروپا، روابطی را با شبکههای تبهکار ایجاد کرده است.
شعبه هفت دادگاه تجدیدنظر استان کرمان محکومیت دو سال و یک ماه حبس برای پریدخت شجاعیباغینی، شهروند بهائی، را تأیید کرد.
فاطمه سپهری، زندانی سیاسی در زندان وکیلآباد مشهد، خطاب به مسعود پزشکیان، رئیس دولت چهاردهم جمهوری اسلامی، او را متهم کرد که از راه نرسیده دست در «جیب ملت غارتشده ایران کرده» است.
وزارت داخله ایالت براندنبورگ آلمان روز پنجشنبه ۲۲ شهریور اعلام کرد که فعالیت مرکز اسلامی فورستنوالده ممنوع شده است. روز سهشنبه ۲۰ شهریور نیز محمد هادی مفتح، نماینده خامنهای در مرکز اسلامی هامبورگ، در پی رد درخواستش برای توقف اخراج از آلمان، خاک آن کشور را ترک کرده بود.
دادگاه تجدیدنظر استان تهران محکومیت یک سال حبس مطهره گونهای، دانشجوی تعلیقی دانشگاه علوم پزشکی تهران، را روز چهارشنبه ۲۱ شهریور تایید کرد.
اسماعیل گرامی، فعال صنفی کارگران و بازنشستگان، توسط «دادگاه انقلاب» تهران به یک سال حبس تعزیری محکوم شد.
آیدا شاکرمی، خواهر نیکا شاکرمی که مدتی است از ایران خارج شده، در یک رشته توئیت نوشت: «ابعاد جنایات جمهوری اسلامی در اعتراضات ۱۴۰۱، بسیار گستردهتر از آن چیزی است که تاکنون فاش شده است.»
به گزارش منابع حقوق بشری، دادسرای انقلاب اصفهان ۱۰ زن بهائی ساکن این شهر را احضار کرده است.
اعلام برخورد قضایی با سحر دولتشاهی و عوامل تهیه و پخش سریال داریوش به دلیل وجود صحنه رقص بازیگر زن که مقامات جمهوری اسلامی آن را «اعمال خلاف موازین اسلامی» دانستهاند، بازتاب وسیعی داشت و واکنشهایی در رسانههای اجتماعی برانگیخت.
با رد درخواست محمدهادی مفتح، نماینده علی خامنهای و رئیس مرکز اسلامی هامبورگ، از دادگاه آلمان برای توقف اخراج، این آخوند شیعی وابسته به جمهوری اسلامی روز چهارشنبه ۲۱ شهریور از آلمان اخراج شد.
یک دانشجوی دانشگاه تبریز در ارتباط با انتشار یک شعر در اینستاگرام همزمان با سقوط هلیکوپتر ابراهیم رئیسی و مرگ او، به دو ترم محرومیت از تحصیل محکوم شد.
هادی جلالی، معلم ساکن کرمان، به «تشکیل گروه برای برهم زدن امنیت کشور» از طریق «تبادل اطلاعات با افراد مرتبط با اسرائیل» و «اقدام رسانهای و تبلیغی» متهم شد.
مقامات قضایی جمهوری اسلامی بامداد چهارشنبه مرتضی یوسفی، قهرمان اسبق تیم ملی کشتی فرنگی ایران، را در نوشهر استان مازندران اعدام کردند. همزمان، دو تبعه افغانستان نیز در زندان قزلحصار در استان البرز اعدام شدند.
عفو بینالملل روز چهارشنبه ۲۱ شهریور در بیانیهای به مناسبت دومین سالگرد «اعتراضات زن، زندگی، آزادی» با اشاره به این که «مردم سراسر ایران علیه دههها ظلم و تبعیض جنسیتی ایستادگی کردند» تاکید کرد «مصونیت سیستماتیک از مجازات مرتکبان جنایات بینالمللی در ایران» به رغم «سرکوب وحشیانه» مردم ادامه دارد.
با وجود اعلام «رفع ممنوعالخروجی» مریم مقدم و بهتاش صناعیها، زوج سینماگر در ایران، خانم مقدم با انتشار تصویری از رسید توقیف گذرنامهاش، از ممنوعیت مجدد خروج خود و همسرش از کشور خبر داد.
در هفتمین روز از اعتصاب کارگران لاستیک بارز کرمان در اعتراض به وضعیت معیشتی و عدم توجه به مطالبات صنفیشان، چند کارگر بازداشت شدند. همزمان، رانندههای تاکسی برقی در تهران اعتصاب کردند و گروهی از جوانان اهل خوزستان در اعتراض به استخدام نشدن در شرکت نفت مارون تجمع کردند.
پری صابری، کارگردان پیشکسوت و سرشناس تئاتر ایران و دارنده نشان «شوالیه» فرانسه، پس از چند سال بیماری درگذشت.
در آستانه آغاز سال تحصیلی در ایران، احمد محمودزاده، معاون وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی میگوید که موضوع اصلی و اولویت این وزارتخانه «تامین معلم است.»
پدری بلوچ، سهشنبه ۲۰ شهریور، در واکنش به ثبتنام نشدن فرزندش در مدرسهای واقع در مهرشهر زاهدان اقدام به خودسوزی کرد.
همزمان با ادامه اعتراضات کارگران پالایشگاهها، تعدادی از پرستاران معترض در استان البرز از سوی نهادهای حکومتی احضار شدند.
همزمان با افزایش فشارهای جهانی بر جمهوری اسلامی در پی ارسال موشکهای بالستیک به مسکو، دبیر شورای امنیت روسیه روز سهشنبه ۲۰ شهریور از امضای معاهده دوجانبه جدید بین جمهوری اسلامی و روسیه در آینده نزدیک خبر داد.
در آستانه دومین سالگرد کشته شدن مهسا امینی در بازداشت و آغاز اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، دادگاه تجدیدنظر ماشالله کرمی، پدر دادخواه محمدمهدی کرمی معترض اعدام شده را در بخشی از پروندهاش به چهار سال و سه ماه حبس محکوم کرد. در همین ارتباط، پنج شهروند به اتهام کمک مالی به او محکوم شدند.
هفتهها پس از اعتراضات گسترده پرستاران در ایران و افزایش آمار مهاجرت آنها که بار دیگر خبرساز شده است، عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در شورای عالی نظام پرستاری صحت این آمار را تأیید کرد و گفت تداوم این وضعیت به «واردات پرستاران و پزشکان بی تجربه» خواهد انجامید
رضا شفاخواه وکیل دادگستری، در آستانه دومین سالگرد اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، گفت که قوه قضاییه جمهوری اسلامی یک مأمور نیروی انتظامی را در رابطه با شلیک به علیرضا خوشکار بیاتی در جریان سرکوب اعتراضات سال ۱۴۰۱ به قصاص محکوم کرده است.
انیسا سمیعیان، شهروند بهائی که چند عضو خانوادهاش بازداشت و به زندان و سایر محرومیتها محکوم شدهاند، ضمن شرح جزئیاتی از حکم صادره برای مادرش شیوا کاشانینژاد، به صدای آمریکا گفت با وجود عشق به میهن، برای بیسرپرست نماندن فرزندان خردسالش مجبور به ترک ایران شده است.
با نزدیک شدن به دومین سالگرد کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، سازمان دیدهبان حقوق بشر اعلام کرد که مقامات جمهوری اسلامی در دو سال گذشته دادخواهان دهها تن از کشتهشدگان و اعدامشدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ را «با اتهامات دروغین» بازداشت کردهاند.
در پی هشدار عباس واحدیان شاهرودی درباره هدف مقامات زندان برای «حذف زندانیان سیاسی»، یک گروه حقوق بشری از «ضرب و شتم» این زندانی سیاسی در زندان وکیلآباد مشهد خبر داد و اعلام کرد که جان او در خطر است.
در ادامه بازداشتها در آستانه دومین سالگرد اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، علی جهانیان، فعال سیاسی ایراندوست و شاعر ساکن همدان توسط مأموران وزارت اطلاعات در خانهاش بازداشت شد.
برَد شِرمَن، نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا، با انتقاد از عدم رسیدگی پزشکی به توماج صالحی، خواستار آزادی این رپر محبوس و تمام زندانیان سیاسی «تحت خشونت» در زندانهای جمهوری اسلامی شد.
سازمان عفو بینالملل با انتقاد از صدور حکم اعدام برای شریفه محمدی، فعال مدنی زندانی، دادگاه او را «بهشدت ناعادلانه» دانست و تأکید کرد که اظهارات این زندانی سیاسی «درباره شکنجه و بدرفتاری هرگز بررسی نشده است.»
خانم دلدار در جریان اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ در رشت توسط نیروهای جمهوری اسلامی ایران و به دلیل کمک به مجروحین، مورد اصابت گلولههای ساچمهای قرار گرفت.
بارگذاری بیشتر