اعلام برخورد قضایی با سحر دولتشاهی و عوامل تهیه و پخش سریال داریوش به دلیل وجود صحنه رقص بازیگر زن که مقامات جمهوری اسلامی آن را «اعمال خلاف موازین اسلامی» دانستهاند، بازتاب وسیعی داشت و واکنشهایی در رسانههای اجتماعی برانگیخت.
برخی کاربران با واکنشهای طنزآلود به بیاثر بودن حضور پزشکیان در میزان آزادیهای اجتماعی و فرهنگی پرداختهاند و گروهی نیز شباهت آتش تقیپور، بازیگر مقابل سحر دولتشاهی به احمد علمالهدی امام جمعه مشهد و نماینده خامنهای در استان خراسان رضوی را دستمایه طنز کاربران شده است.
خبرگزاری قوه قضاییه جمهوری اسلامی اعلام کرده که در ارتباط با وقوع آنچه «اعمال خلاف موازین اسلامی» در صحنهای از سریال «داریوش» عنوان شده، با سحر دولتشاهی، بازیگر، و همچنین تهیهکننده سریال و پخش کننده آن «برخورد قضایی» کرده است.
هرچند جزئیات بیشتری در این رسانه حکومتی اعلام نشده، اما اشاره به «اعمالی خلاف موازین اسلامی» حاکی از واکنش به صحنهای از سریال «داریوش» است که بازی سحر دولتشاهی در آن بازتاب گسترده داشت.
هرچند حرکات موزون سحر دولتشاهی در این صحنه از سریال داریوش تنها به سر و دستهای این بازیگر خلاصه میشود و نشانگر رقص کامل نیست، اما برخی کاربران از نمایش دادن شادی استقبال کردهاند.
از سوی دیگر، آزاده مختاری، روزنامهنگار در ایران، خطاب به مقامات حکومتی در شبکه اجتماعی ایکس نوشته است: «باور کنید اگر در دنیای شما آن حرکات رقص است، در دنیای ما آن حرکات یک تکان ساده به دست است و حتی بیشتر شبیه شکلک در آوردن.»
یک کاربر با کنایه به قوه قضاییه، گفتهاند که چطور چند ثانیه تکان سر سحر دولتشاهی توانسته «عفت عمومی را خدشهدار» کند؛ و دیگری گفته «واقعا دوست دارم بدانم در ضمیمه ویدئو برای مقام قضایی چه نوشتهاند؟»
کاربری دیگر به وجود «فیلترهای متعدد» برای تأیید پخش یک سریال در سیستم نظارتی جمهوری اسلامی اشاره کرده و گفته که سحر دولتشاهی «از خودش این کارها را در نیاورده» و این مسئله به بازیگر ربطی ندارد.
یکی از کاربران ایکس هم نوشته است: «سحر دولتشاهی بهانه است، مشکل رقصنده اصلی است که شبیه به [احمد] علمالهدی است.»
و یکی دیگر از شهروندان با اشاره به شعارهای تبلیغاتی مسعود پزشکیان و حامیانش درباره تأثیر ریاست او بر دولت در میزان آزادیهای اجتماعی و فرهنگی، به کنایه نوشته است: «ولی اگه به پزشکیان رأی نداده بودید سحر دولتشاهی تا الآن اعدام شده بود.»
در مقابل، یک کاربر مدافع جمهوری اسلامی خواهان برخورد شدید با عوامل سریال داریوش شده و گفته اگر «با این فرمان جلو برویم، رقص میله هم در سینما عادی میشود و برمیگردیم به دوران فیلمهای فارسی زمان پهلوی.»
یکی دیگر از کاربران طیف اصلاحطلب حکومتی، برخورد با عوامل سریال داریوش را «برخورد ناموزون» و «مایه وحت نظام و اسلام و تخریب مغرضان و تبلیغ فیلم» دانسته و گفته که این صحنه «فعل غیرشرعی» ندارد.
شهروندی دیگر نیز در پاسخ به «فساد، فحشا، اختلاس، دزدی، و ناکارآمدی» که «کل ساختار» جمهوری اسلامی را فرا گرفته، اشاره کرده و با بیان این که «وهن کدام نظام»، گفته است: «دنبال چی هستید؟ خجالت بکشید، شرم کنید از این همه ظلم به مردم مظلوم ایران.»
برخوردهای قضایی با هنرمندان در ایران توسط مقامات جمهوری اسلامی پیش از این نیز بارها گزارش شده است.
در روز چهارشنبه ۲۱ شهریور، مریم مقدم، کارگردان و فیلمنامهنویس اعلام کرد که مقامات حکومتی در فرودگاه گذرنامه او و همسرش بهتاش صناعیها را توقیف کردهاند.
توقیف مجدد گذرنامه این زوج سینماگر و سازندگان فیلم «کیک محبوب من»، در حالی است که تنها چند روز از رفع توقیف گذرنامه آنها میگذشت.
مریم مقدم در واکنش به ضبط گذرنامهاش خطاب به مسعود پزشکیان، رئیس دولت چهاردهم جمهوری اسلامی، گفته است: «بر هر ایرانی هوشمندی واضح است که همراهان شما، همراهان این ملت نیستند. یاران اصولگرایتان لااقل ادعایی جز آنچه هستند را ندارند و اهل تظاهر به چیز بهتری نیستند. شما نهتنها جامعه را رو به رشد و اصلاح نمیبرید، بلکه آن را در مرداب دروغ غرق میکنید.»