علیرضا میرغفاری، نماینده کارگران در شورای عالی کار، از فاصله ۶۰ درصدی دستمزد ۱۱ میلیون تومانی کارگران با حداقل رقم سبد معیشت و کوچک شدن سفره آنها خبر داده است.
گروهی از مبتلایان به بیماری «اسامای» و خانوادههای آنها با مطالبه «تامین دارو» روز شنبه دهم شهریور مقابل ساختمان وزارت بهداشت در تهران تجمع کردند.
سه تن از زندانیان سیاسی محبوس در زندان قزلحصار کرج، محرومیت درمانی و درخطربودن جان دو همبندی خود، افشین بایمانی و سامان یاسین، را «قتل سیستماتیک» و «کشتار سفید» زندانیان از سوی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی نامیدند.
خبرگزاری «هرانا»، ارگان رسانهای مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز شنبه دهم شهریور با انتشار گزارشی از وضعیت نامناسب زندانیان سیاسی و بیمار در ایران ابراز نگرانی کرد.
روزنامه شرق روز شنبه دهم شهریور در گزارشی خبر داد که محمد میرموسوی، فرزند نایب رئیس پیشین شورای شهر لنگرود، که در بازداشت نیروی انتظامی کشته شد، از ناحیه کمر هدف گلوله ماموران قرار گرفته بود.
اتحادیه آزاد کارگران ایران با انتقاد از برنامههای احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، آنها را «ادامه همان سیاستهای ضدکارگری دولتها و وزرای کار سابق» دانست و نوشت راهکارهای پیشنهادی در برنامه میدری به خوبی نشان میدهد که دولت پزشکیان و وزیر کار او «نقشه های شومی برای کارگران» دارند.
وکیل حسین شنبهزاده، ویراستار و فعال فضای مجازی، روز شنبه دهم شهریور خبر داد که موکلش در مجموع به ۱۲ سال حبس محکوم شده که ۵ سال آن به عنوان مجازات اشد قابل اجرا است.
انجمنهای علمی جامعهشناسی شماری از دانشگاههای ایران با انتشار بیانیهای، اقدام شهرداری تهران به پلمپ مرکز آموزش انجمن جامعهشناسی ایران را «ناعادلانه و غیرقانونی» خواندند و تأکید کردند که این کار به جامعه علمی ایران نیز «ضربهای جبرانناپذیر» وارد میکند.
قوه قضائیه جمهوری اسلامی با صدور اطلاعیه ضمن تکذیب مرگ یک زن در بازداشتگاهی در خوزستان، ادعا کرد موضوع کشته شدن متهم دیگری که در استان گیلان را «به صورت جدی در حال پیگیری» است.
واکنش افکار عمومی در شبکههای اجتماعی به کشته شدن محمد میرموسوی در بازداشت نیروی انتظامی همچنان ادامه دارد و پلیس سعی دارد بار روانی این «قتل» را کاهش داده و آن را یک رخداد عادی اما تلخ جلوه دهد.
دیوان محاسبات در گزارشی از تخلفات ۹ دستگاه اجرایی در سال ۱۴۰۲ خبر داد که حقوق کارکنان خود را بیش از ۲۰ درصد ضریب سالانه افزایش داده بودند، در این بین اعلام شده شهرداری تهران و صندوق بازنشستگی صنعت نفت نیز مستنداتی در خصوص ضریب افزایش حقوق کارکنان خود ارائه نکردهاند.
پرداخت ۹۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان وام به کارمندان شبکه بانکی کشور باعث اعتراضات مردم در فضای مجازی شده ؛ وزیر اقتصاد اما در دفاع از این کار بانکها گفته است «کارمندان بانکها از ۶ صبح سر کار میروند و با سختی کار میکنند»، پس مستحق دریافت وام هستند.»
آتشنشانیِ تهران از آتش سوزی در یک خوابگاه دخترانه در بلوار کشاورز و مصدومیت یک نفر خبر داد.
در پی بالا گرفتن احتمال افزایش قیمت بنزین در ایران، معاون اول مسعود پزشکیان از ضرورت افزایش قیمت با در نظر گرفتن تبعات اجتماعی خبر داد تا وزیر اقتصاد دولت در یک برنامه تلویزیونی با اجرای این طرح به خاطر تبعات تورمی آن مخالفت کند.
رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ روند فزاینده سرقت در ایران را با مسائل اقتصادی مرتبط دانست و گفت برخی از سارقان «فقط به خاطر شرایط اقتصادی و مشکلات مالی» دست به سرقت میزنند.
زرتشت احمدیراغب و رضا محمدحسینی در نامهای از زندان قزلحصار کرج که به صدای آمریکا رسیده نوشتند: «سیستم دیکتاتوری» با اعدام، زندان، تبعید و سرکوبها به دنبال رساندن پیام وحشت و خفقان به مردم معترض است.
در حالی که جامعه و رسانهها هنوز در شوک کشته شدن محمد میرموسوی در بازداشتگاه یک کلانتری در لنگرود هستند، رسانهها روز جمعه ۹ شهریور از مرگ یک زن در بازداشتگاهی در خوزستان گزارش دادند.
خبرگزاری «بلومبرگ» روز جمعه نهم شهریور در گزارشی اختصاصی به بررسی چگونگی فروش نفت قاچاق ایران و نقش حسین شمخانی، پسر علی شمخانی، مشاور علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، بهعنوان یکی از عوامل اصلی این جریان پرداخته است.
وکیل صحرا رضایی، دانشجوی اخراجی ترم هفتم رشته روزنامهنگاری، اعلام کرد که دیوان عدالت اداری اعتراض به حکم اخراج این دانشجو را رد کرده است.
اسعد اسپندار، ۲۴ ساله و اهل سردشت، حین کولبری در منطقه مرزی ایران و عراق هدف شلیک مستقیم نیروهای مرزی جمهوری اسلامی قرار گرفت و کشته شد.
سازمان حقوق بشری «ههنگاو» اعلام کرد که از طریق منابع خود به اطلاعاتی دست یافته است که نشان میدهد محمد میرموسوی اساسا برای شکنجه به پاسگاه ناصرکیاده لنگرود منتقل شده و در آنجا بهطور وحشیانهای پس از تحمل شکنجه، کشته شده است.
کمپین حقوق بشر ایران با اشاره به حدود یک ماه اعتراض و اعتصاب پرستاران و کادرهای درمان در بیمارستان های دولتی در شهرهای مختلف ایران نوشت که مقامهای جمهوری اسلامی با نقض مداوم تعهدات بینالمللی، اقدام به تهدید و بازداشت شماری از پرستاران معترض کردهاند.
سازمان حقوق بشری ههنگاو اعلام کرد از طریق منابع خود به اطلاعاتی دست یافته که نشان میدهد محمد میرموسوی اساسا برای شکنجه به پاسگاه ناصرکیاده لنگرود منتقل شده و در آنجا بهطور وحشیانهای پس از تحمل شکنجه، کشته شده است.
همزمان با افزایش تنشها در کرانه باختری و به دنبال کشته شدن یک فرمانده جهاد اسلامی در حمله اسرائیل، یسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل، بار دیگر خواستار مقابله با تلاشهای بیثباتکننده حکومت ایران در این منطقه شد.
بنیاد حقوق بشر خواستار «آزادی فوری و بی قیدوشرط» توماج صالحی، رپر معترض زندانی، در ایران شد.
لوفتهانزا و شرکتهای تابعه آن تعلیق پروازهای خود به تهران و تلآویو را تا روز چهارشنبه ۱۴ شهریور تمدید کردند.
وزارت امور خارجه آمریکا و شورای بینالمللی پرستاری (آی.سی.اِن) از «بازداشت و محکومیت ناعادلانه» پرستاران معترض در ایران ابراز نگرانی کردند.
یک نهاد حقوق بشری گزارش داد که افشین بایمانی، زندانی سیاسی در قزلحصار، در پی وخامت حال جسمی به بیمارستان منتقل شد. همزمان، مقامات زندان عادلآباد شیراز محمود صادقی، زندانی سیاسی را پس از اقدام به خودکشی، برای تنبیه به بند زندانیان خشن منتقل کردند.
همزمان با اعتصاب کارگران معدن زغال سنگ در طبس، روابط عمومی شرکت زغالسنگ پروده طبس اعلام کرد که هشت معدنچی بر اثر «سانحه آنی تصاعد گاز متان» مصدوم شدند.
همزمان با ادعای مسعود پزشکیان درباره زمینهسازی بازگشت استادان و دانشجویان اخراجی، محمود ممتازپور، استاد دانشگاه امیرکبیر و از حامیان معترضان، از این دانشگاه اخراج شد.
اجلال قوامی، روزنامهنگار ساکن سنندج، از مورد حمله قرار گرفتن با چاقو و «ضرب و شتم» خود خبر داد و ضمن تأیید گزارشها در این باره اعلام کرد در پی این حمله تحت عمل جراحی دو ساعته قرار گرفته است.
رسانههای ایران روز پنجشنبه ۸ شهریور گزارش دادند که نشت گاز در یکی از مراکز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی باعث کشته شدن دو نفر و زخمی شدن ۱۰ نفر دیگر شد. اصفهان مرکز بسیاری از تأسیسات هستهای ایران، از جمله تأسیسات زیرزمینی نطنز، است.
انتقاد ادعایی پزشکیان از برکناری استادان و اخراج دانشجویان در دوره ابراهیم رئیسی در حالی است که خود او پیش از این اذعان کرده بود که در «پاکسازیهای اول انقلاب» حضور داشته و وقتی «هنوز بحث حجاب نشده بود، حجاب را در بیمارستانها و دانشگاهها اجباری کردم.»
زهرا رهنورد، همسر میرحسین موسوی و از رهبران اعتراضات به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸، با تاکید بر «احقاق حق زنان»، وفاق ملی را مستلزم «شناسایی حقوق برابر همه شهروندان و مشارکت موثر» آنان در سرنوشت ایران دانست.
در حالی که بر اساس آمارهای جهانی، فرونشست بیش از چهار میلیمتر در سال به معنی ورود به شرایط بحرانی است، گزارشها نشان میدهد متوسط فرونشست سالانه زمین در ایران «به ۱۸ سانتیمتر رسیده و فرونشست در ۱۴ استان کشور نیز بالای ۱۰ سانتیمتر است.»
بارگذاری بیشتر