کانال «شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان» از انتقال مختار اسدی، فعال صنفی و عضو انجمن صنفی معلمان کردستان به بند قرنطینه عمومی زندان اوین خبر داده است. بر اساس این گزارش، آقای اسدی از ملاقات با خانوادهاش نیز محروم شده است.
یک نهاد فعال در حوزه حق دسترسی به اینترنت در ایران، ادعای وزیر ارتباطات درباره عدم تناسب محدودیتهای اینترنتی با سیاستهای این وزارتخانه را «شانهخالی کردن» از نقش این سازمان در اختلالهای اینترنتی خواند.
ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران روز پنجشنبه اول شهریور خبر داد که ۱۵ زندانی سیاسی زن در زندان اوین از روز ۱۶ مرداد تاکنون از تماس تلفنی و ملاقات با خانواده خود محروم هستند.
قوه قضاییه جمهوری اسلامی، همزمان با روز پزشک در ایران، ایمان دستیار، پزشک اهل یاسوج، را به دلیل اظهارنظر در صفحه شخصی اینستاگرام، با انتساب اتهام «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی» به دو سال زندان و منع خروج از ایران محکوم کرد.
دو نهاد حقوق بشری در گزارش ماهانه خود مربوط به مرداد ۱۴۰۳ بر تشدید نقض حقوق بشر توسط جمهوری اسلامی در ایران از جمله اعدام، نقض آزادیهای فردی و اجتماعی، خشونت نظامی و قضایی، و وضعیت معیشتی منجر به اعتراضات صنفی تأکید کردند.
«خانه آزادی» در گزارشی با اشاره به استفاده حاکمان دستکم ۵۵ کشور از اعمال «محدودیت تغییر مکان» علیه مخالفان خود، از کشورهای دموکراتیک خواست که اعمالکنندگان چنین محدودیتی را پاسخگو قرار دهند.
روزنامه «واشنگتن پست» با استناد به این اظهارات مقامهای ردهبالای جمهوری اسلامی گزارش داد حکومت ایران که با مشکلات اقتصادی و وضعیت سیاسی حساس در داخل دست و پنجه نرم میکند، احتمالا تمایلی به واردشدن به یک جنگ گسترده منطقهای ندارد.
اعتراضات پرستاران که در دو هفته گذشته دستکم در ۲۱ شهر ایران جریان داشته است، روز پنجشنبه اول شهریور دستکم در شهرهای اراک و چابهار ادامه یافت.
کمیته آزادی زندانیان سیاسی خبر داد که روبن وگنزبرگ، نماینده پارلمان کاتالونیا در اسپانیا، به دنبال تماس فعالین این کمیته، کفالت سیاسی پخشان عزیزی، فعال مدنی محکوم به اعدام در ایران، را بر عهده گرفته است.
کارگران «واگن پارس» اراک روز پنجشنبه اول شهریور در اعتراض به شرایط نامناسب شغلی و بیتوجهی مسئولات به مطالباتشان، تجمع اعتراضی برگزار کردند.
پنج سال پس از اعتراضات سراسری آبان ۹۸ که مورد سرکوب خشونتبار حکومت ایران قرار گرفت، دادسرای شهر لیکک در استان کهگیلویه و بویراحمد برای ۸۹ تن از بازداشتشدگان که با قرار وثیقه آزاد شده بودند، پرونده جدید گشود و به دادگاه ارسال کرد.
رسانههای حقوق بشری ایران اعلام کردند آرمیتا پاویر، زندانی سیاسی در تبریز از صبح روز ۳۰ مرداد ۱۴۰۳، از بند عمومی به انفرادی منتقل و همه راههای ارتباطی با او قطع شده است.
کمپین حقوق بشر ایران با اعلام محرومیت «نظاممند» و «عامدانه» دستکم ۳۴ زندانی سیاسی از دسترسی به خدمات درمانی مناسب در ماههای گذشته در ایران، خواستار واکنش جامعه بینالمللی دراینباره شد.
دادگاه کیفری تهران سینا یوسفی، وکیل دادگستری، را که در حال حاضر خارج از ایران به سر میبرد، به اتهام «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی» به ۹ ماه زندان محکوم کرد.
کشاورزان در شهرهای کرمانشاه و اصفهان روز چهارشنبه ۳۱ مرداد به تجمعات اعتراضی خود ادامه دادند.
یک منبع نزدیک به رضا سلمانزاده به صدای آمریکا خبر داد که مقامات قضایی جمهوری اسلامی با «پروندهسازی جدید» برای این زندانی دادخواه در زندان قزلحصار استان البرز «ابلاغیه» فرستادهاند.
رسانهها در ایران به نقل از پلیس جمهوری اسلامی از واژگون شدن یک اتوبوس حامل زائران پاکستانی در یزد خبر دادند
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران روز چهارشنبه ۳۱ مرداد خبر داد که هیأت بدوی رسیدگی به تخلفات اداری آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران در ابلاغیهای، اسماعیل عبدی را متهم به انجام شماری از اتهامهای امنیتی کرده است.
منابع خبری از اعدام دستکم دو زندانی در ارتباط با جرایم مربوط به مواد مخدر و «تجاوز به عنف» در شهرهای ارومیه و یزد خبر دادند. منابع حقوق بشری جمهوری اسلامی را بزرگترین حکومت اعدامکننده در جهان میدانند.
سه شهروند بهائی ساکن اصفهان به نامهای ارشیا روحانی، حمید منزوی، و آرش نبوی، در دادگاه تجدیدنظر این استان هر یک به دو سال زندان، جریمه نقدی، و مجازاتهای تکمیلی محکوم شدند.
سازمان حقوق بشر ایران از محرومیت درمانی جمال عاملی، فعال مدنی محبوس در زندان اوین، و در معرض «خطر جدی» قرار داشتن جان او خبر داد.
تأیید همه وزیران پیشنهادی رئیس دولت چهاردهم در مجلس شورای اسلامی و تأکید مسعود پزشکیان بر هماهنگی کامل او در تهیه فهرست پیشنهادی با علی خامنهای و نهادهای اطلاعاتی، واکنشهایی را در رسانههای اجتماعی برانگیخته است.
اعتصاب و تجمعهای اعتراضی پرستاران در دهها بیمارستان دولتی در دستکم ۲۰ شهر ایران روز چهارشنبه ۳۱ مرداد، به رغم فشارهای امینیت و بازداشت چند تن از پرستاران معترض در چند شهر ادامه یافت.
مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه ۳۱ مرداد به وزیران پیشنهادی مسعود پزشکیان، رئیس دولت چهاردهم، «رای اعتماد» داد تا دولت او به طور رسمی شکل بگیرد. پیش از این نیز او اشاره کرده بود که در مورد تمامی وزیران پیشنهادیاش تاییدیه «سطوح بالای نظام» را به دست آورده است.
سیزده واحد صنفی در شهرستان گلبهار واقع در استان خراسان رضوی، به دلایلی از جمله عدم رعایت حجاب اجباری پلمپ شدند.
مریم عباسی، مادر نفس حاجی شریف، نوجوان چهارده ساله ای که ۱۶ مرداد پخش ویدیوی ضرب و شتم او توسط ماموران طرح نور، با واکنشی گسترده مواجه شد، چهارشنبه ۳۱ مرداد، گفت که پرونده شکایت آنان از ماموران «از دادسرای نظامی خارج شده و به بازرسی فاتب ( فرماندهی انتظامی تهران بزرگ) رفته است.»
کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل، سه شنبه ۳۰ مرداد ماه، با ابراز نگرانی اعلام کردند که ایران همچنان دسترسی به مراقبتهای بهداشتی به موقع و مناسب را برای مدافع حقوق بشر نرگس محمدی و سایر بازداشتشدگان، علیرغم درخواستهای مکرر، رد کرده است.
«دیدهبان حقوق بشر» روز سهشنبه ۳۰ مرداد با انتشار بیانیهای از «افزایش هشدار دهنده» اعدامها در ایران خبر داد و خواستار لغو احکام اعدام شد.
شماری از کنشگران ایرانی از جمله برخی زندانیان سیاسی در نامهای به جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، با انتقاد از مواضع دولت او در قبال جمهوری اسلامی، خواستار «تحریمهای سنگین همهجانبه» حکومت ایران از سوی آمریکا و اروپا و رفع این تحریمها «فقط به شرط رعایت کامل حقوق بشر» توسط جمهوری اسلامی شدند.
با گذشت ۲۰ روز از کشته شدن اسماعیل هنیه در تهران و تهدید علی خامنهای به خونخواهی، سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از «عزم جدی» برای «پاسخ» جمهوری اسلامی سخن گفت، هرچند به گفته او شاید این پاسخ «تکرار عملیاتهای گذشته نباشد.»
شورای جهانی طلا، انجمن تجارت بینالمللی صنعت طلا که مقر آن در لندن است، در آخرین گزارش خود نوشت که «تشدید تنشهای ژئوپلیتیک» یکی از عواملی است که سرمایهگذاران ایرانی را به رغم بهای کمسابقه طلا، به خرید شمش و سکه طلای بیشتر برای سرمایهگذاری سوق میدهد.
در پی واژگون شدن یک اتوبوس مسافربری در محور کرمان به ایرانشهر، منابع غیررسمی از افزایش کشتهها خبر دادهاند و گزارش شده که تاکنون ۱۱ تن کشته شدهاند. وضعیت هفت تن دیگر از سرنشینان اتوبوس وخیم گزارش شده است.
همزمان با ادامه اعتصاب و تجمعهای اعتراضی پرستاران در دهها بیمارستان دولتی ایران در روز سهشنبه ۳۰ مرداد، تشکلهای کارگری، معلمان و بازنشستگان حمایت خود را از مطالبات آنان ابراز و از برخوردهای حکومتی با پرستاران معترض انتقاد کردند.
در پی اعلام ممنوعیت فعالیت مرکز اسلامی هامبورگ و ۵۰ مرکز وابسته به آن در آلمان، مأموران نیروی انتظامی جمهوری اسلامی با حمله به دو شعبه موسسه گوته در تهران، استادان، کارکنان و مراجعان آن را با «ضرب و شتم» بیرون کردند و تابلو این مرکز را که زیر نظر سفارت آلمان کار میکرد، از جا کندند.
بهناز امانی، استاد دانشگاه آزاد که به دلیل امضای بیانیه درخواست آزادی دانشجویان، در جریان اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ بازداشت و سپس اخراج شد، در گفتگویی اختصاصی با صدای آمریکا
سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی میگوید جراحتی که بر اثر تیراندازی مامور پلیس بر آرزوی بدری وارد شده مرتبط با حجاب نیست و «یک فضاسازی رسانهای» صورت گرفته است.
بارگذاری بیشتر