لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۰۵

ناهید تقوی با «دست گچ گرفته شده» به زندان بازگردانده شد


ناهید تقوی،‌ زندانی دوتابعیتی ایرانی- آلمانی در ایران
ناهید تقوی،‌ زندانی دوتابعیتی ایرانی- آلمانی در ایران

مریم کلارن، دختر ناهید تقوی، زندانی دو تابعیتی در ایران با انتشار بیانیه‌ای مطبوعاتی که نسخه‌ای از آن را برای صدای آمریکا ارسال کرده است، وضعیت سلامت مادرش در زندان را رو به وخامت توصیف کرد و هشدار داد که خدمات درمانی لازم به او ارائه نمی‌شود.

ناهید تقوی، زندانی سیاسی ۶۷ ساله ایرانی آلمانی ۱۶ اکتبر ۲۰۲۰ در آپارتمان خود در تهران بازداشت شد. او به اتهام «عضویت در یک گروه غیرقانونی» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به ۱۰ سال و هشت ماه زندان محکوم شده است.

در این بیانیه مطبوعاتی گفته شده است که ناهید تقوی به دلیل زندان طولانی‌مدت انفرادی، ماه‌هاست که از گردن درد غیرقابل تحمل رنج می‌برد. علاوه بر این او به سختی می‌تواند انگشتان دست چپ خود را باز و بسته کند.

به گفته خانم کلارن، ناهید تقوی سرانجام شنبه هجدهم ژوئن تحت آزمایش «ام‌آر‌آی» قرار گرفت. جراح ارتوپد این زندانی سیاسی، چهارشنبه ۲۲ ژوئن التهاب و برآمدگی‌های متعدد دیسک را تشخیص داد که به‌صورت خطرناکی ریشه‌های عصبی و مجاری عصبی را فشرده می‌کند.

دختر ناهید تقوی در ادامه می‌افزاید که متخصص ارتوپد، همچنین سندروم «تونل کارپال» را در دست چپ مادرش تشخیص داد که برای درمان آن تزریق کورتیزون و گچ گرفتن دست را توصیه کرد و گزارش مفصلی به زندان نوشت.

به گفته خانم کلارن، دوشنبه ۲۷ ژوئن، ناهید تقوی نزد یک «مأمور بهداشت عمومی» فرستاده شد و وضعیت پزشکی خود را برای او شرح داد. این مأمور، بدون توجه به تصاویر ام‌آر‌آی و توصیه‌های متخصص ارتوپد، پس از چند دقیقه گفت‌وگو با این زندانی دو تابعیتی، فقط به تجویز داروهای مسکن بسنده کرد.

مریم کلارن در ادامه می‌افزاید که چهارشنبه ۲۹ ژوئن، ناهید تقوی به دلیل سندروم تونل کارپال تحت درمان با کورتیزون قرار گرفت و دست چپش گچ گرفته شد.

به گفته دختر این زندانی دو تابعیتی، رفتار قوه قضائیه و «مأمور بهداشت عمومی» در قبال مادرش «غیرمسئولانه» است.

او در بخش دیگری از این بیانیه می‌گوید در حالی‌که مادرش برای سندروم تونل کارپال تحت درمان قرار گرفت، در مورد التهاب و برآمدگی‌های شدید دیسک او اقدامی نشده است.

خانم کلارن در پایان می‌گوید که مادرش باید به‌عنوان یک فرد ۶۷ ساله با گچ دست در زندان باشد.


در حال حاضر افرادی چون عماد شرقی، سیامک نمازی، و پدرش باقر نمازی (شهروندان ایرانی-آمریکایی)، شهاب دلیلی، (شهروند ایرانی دارای اقامت دائم آمریکا)، فریبا عادلخواه (شهروند ایرانی-فرانسوی)، ناهید تقوی و جمشید شارمهد (شهروندان آلمانی ایرانی‌تبار)، کامران قادری و مسعود مصاحب (شهروندان اتریشی‌-‌ایرانی) و بنجامین بریر (گردشگر فرانسوی)، در ایران زندانی هستند.

ایران در چند سال اخیر بازداشت شهروندان خارجی و دو تابعیتی را تشدید کرده است. وزارت خارجه ایالات متحده بارها بازداشت بی‌دلیل و خودسرانه شهروندان آمریکا و کشورهای دیگر، از جمله ایرانیان دوتابعیتی، توسط جمهوری اسلامی را محکوم و خواستار آزادی بلافاصله و بی قید و شرط آنها شده است.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG