مسعود پزشکیان، رئیس دولت جمهوری اسلامی، جواد ظریف وزیر پیشین امور خارجه حکومت ایران را به عنوان «معاون راهبردی» خود معرفی کرد. برخی کاربران رسانههای اجتماعی در واکنش ظریف را «مالهکش بزرگ» و «مسئول علاج گندهای نظام» نامیدند.
روزنامه «نیویورک تایمز» روز پنجشنبه ۱۱ مرداد عنوان کرد که اسماعیل هنیه، رهبر شاخه سیاسی حماس، در اثر انفجار یک بمب جاسازی شده در محل اقامت خود در تهران کشته شده است.
ویدا ربانی، روزنامهنگار و فعال حقوق بشر زندانی، در نامهای از زندان اوین که در حساب اینستاگرامی نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل و همبندی او، منتشر شد، با تأکید بر اهمیت رعایت حقوق شهروندی زندانیان نوشت: «فاصله میان بازداشت تا تحویل متهم به دستگاه قضایی، شکافی است که میتواند با هر خشونتی پر شود.»
ائتلاف بینالمللی «آزادی نرگس» روز پنجشنبه ۱۱ مرداد در بیانیهای، با ابراز نگرانی شدید از «وخامت وضعیت سلامت» نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل و فعال حقوق بشر زندانی، خواستار آزادی فوری و درمان پزشکی او شد.
مای ساتو که روز پنجشنبه ۱۱ مرداد، کار خود را به عنوان گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در ایران آغاز کرد، گفت که «به تمام نقضهای حقوق بشر به صورت بیطرفانه رسیدگی» میکند و «از منابع معتبر» در ارزیابیهایش استفاده خواهد کرد.
واکنشها به کشته شدن اسماعیل هنیه ادامه دارد و در تازهترین اظهارنظرها، شیرین عبادی کشته شدن رئیس دفتر سیاسی گروه شبهنظامی حماس در تهران را نشانگر «قدرت نظامی اسرائیل» دانست. همزمان، حرکات رهبر جمهوری اسلامی در مراسم نماز میت هنیه مورد توجه کاربران قرار گرفت.
خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه ۱۱ مرداد به نقل از پنج منبع آگاه گزارش داد که در پی کشته شدن رهبر حماس در تهران مقامات ارشد جمهوری اسلامی روز پنجشنبه با نمایندگان گروههای متحد حکومت ایران در لبنان، عراق، و یمن به منظور گفتوگو درباره انجام اقدام تلافیجویانه احتمالی علیه اسرائیل دیدار خواهند کرد.
با رسیدن تابستان به نیمه، بحران تامین برق در ایران شدت گرفته است و تبعات اقتصادی ناشی از خاموشیها حتی منجر به اعتراض برخی مقامات دولتی شده است؛ به طوری که استاندار لرستان گفته است قطع و وصل برق واحدهای تولیدی استان با تصمیمات ملی، اجحاف در حق صنعتگران است.
جلسه رسیدگی به اتهام افسانه بایگان، بازیگر سینما و تلویزیون که مخالف حجاب اجباری است، چهارشنبه ۱۰ مرداد بدون حضور او در «شعبه ۱۰۹۷ دادگاه کیفری دو مجتمع قضایی ارشاد تهران» برگزار شد.
رسانههای داخل ایران روز ۱۰ مرداد همزمان با نخستین روز کاری رسمی مسعود پزشکیان به عنوان رئیس دولت چهاردهم جمهوری اسلامی از آغاز طرح برخورد با پوشش مردان در سراسر ایران خبر دادند.
سفیر جمهوری اسلامی در سازمان ملل ایالات متحده را به خاطر مرگ اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس، مقصر دانست و ادعا کرد که این حادثه بدون مجوز و حمایت اطلاعاتی آمریکا نمیتوانست رخ دهد.
نیویورک تایمز در گزارشی از قول «سه مقام ایرانی» میگوید علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، در واکنش به کشته شدن اسماعیل هنیه رهبر سیاسی گروه تروریستی حماس در تهران، دستور «حمله مستقیم به اسرائیل» را صادر کرده است.
عضو ارشد گروه شبهنظامی حماس در یک کنفرانس خبری درباره کشته شدن اسماعیل هنیه در تهران، گفت که تاکنون مشخص شده این واقعه «با موشک» بوده و «قبل از اصابت موشک، شیشهها شکسته و دیوارها فرو ریخته» است.
در حالی که بخش انگلیسی صدای آمریکا ۸ مردادماه در گزارشی اختصاصی از اجبار اقلیت یهودی ایران برای شرکت در رایگیریهای حکومتی خبر داد، روزنامه «ایران» ارگان خبری دولت جمهوری اسلامی این گزارش را «دروغ» خواند و تلاش کرد آن را رد کند.
اشکان منفرد، برادر شکیلا منفرد، زندانی سیاسی محبوس در اوین، روز چهارشنبه دهم مرداد در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی «ایکس»، گزارشی از آخرین وضعیت خواهرش را منتشر کرد.
مشاور ارشد بنیاد دفاع از دموکراسیها درباره کشته شدن اسماعیل هنیه گفت از آن جا که او «یک نیابتی بود» و «در خاک ایران» مورد هدف قرار گرفت، پرسش این است که آیا جمهوری اسلامی این اقدام را «نقض حاکمیت» تلقی میکند و مستقیم پاسخ میدهد و یا «آن را به نیروهای نیابتی تروریستی خود واگذار خواهد کرد.»
واکنشها به کشته شدن اسماعیل هنیه که برای شرکت در مراسم تحلیف مسعود پزشکیان به تهران سفر کرده بود ادامه دارد و در تازهترین اظهارنظرها، حامد اسماعیلیون او را «تروریستی بینالمللی» نامید که «به مهمانی تروریستها آمده بود.»
شاهزاده رضا پهلوی در واکنش به کشته شدن رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران، او را «ابرجنایتکار» نامید و گفت که «اسماعیل هنیه اساسا هرگز نباید قدم به خاک ایران میگذاشت» و حضورش «توهینی به کشور و ملت ما بود.»
نورمن رول، مشاور ارشد مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی، در مورد کشته شدن اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی گروه شبهنظامی حماس، به بخش فارسی صدای آمریکا میگوید: سپاه پاسداران و سایر مسئولینی که حفاظت از هنیه را بر عهده داشتند، تحقیر شدهاند.
کشته شدن اسماعیل هنیه در تهران که بنا بر اعلام سپاه پاسداران بر اثر «اصابت به بدنش» در محل اقامت او رخ داد، مورد توجه کاربران ایرانی در رسانههای اجتماعی قرار گرفته است. برخی او را مانند قاسم سلیمانی «کتلت» نامیدهاند و برخی نیز این رخداد را نشان «فروپاشی سیستم امنیتی» جمهوری اسلامی دانستهاند.
پس از کشته شدن اسماعیل هنیه در تهران، دادستانی کل کشور در اطلاعیهای فعالان رسانهای و مجازی کشور را از انتشار اخبار مرتبط که آن را «شایعه پراکنی» دانسته، منع کرد.
پس از کشته شدن اسماعیل هنیه در یک اقامتگاه در شمال شهر تهران، بورس تهران کار خود را با ریزش کم سابقه آغاز کرد و دلار از مرز ۶۱ هزار تومان عبور کرد.
دادههای یک پلتفرم تخصصی درباره قتلهای جنسیتی در ایران نشان میدهد در نیمه نخست سال جاری میلادی نسبت به مدت مشابه در سال قبل میزان زنکشی در ایران ۶۰ درصد افزایش یافته است.
حساب کاربری ارتش اسرائیل در ایکس با بازنشر عکسهای دیدار علی خامنهای با اسماعیل هنیه، رهبر حماس و زیاد النخاله، رهبر جهاد اسلامی فلسطینی در تهران نوشت: میتوانیم فرض کنیم که موضوعات گفتوگو شامل نحوه خرج کردن بیشتر پولهای ایرانی برای کشتن اسرائیلیها بوده است.
یک منبع نزدیک به اعضای کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» در زندان قزلحصار کرج به صدای آمریکا گفت که اعتصاب غذای هفتگی در اعتراض به صدور و اجرای احکام اعدام برای بیست و هفتمین هفته ادامه یافت. همچنین شماری از زنان زندانی سیاسی در زندان لاکان رشت از این هفته به این کارزار پیوستند.
منابع خبری گزارش دادند که پدر و خواهر محمد حسنزاده، معترض کشته شده در بوکان بازداشت شدهاند. همچنین علی رضایی، معترض نوجوان، به دو سال حبس تعزیری محکوم شده، جسد علی سیاری، زندانی سیاسی پیشین در پیدا شده، و پدر امید عمران، زندانی سیاسی پیشین، درباره در خطر بودن جان پسرش ابراز نگرانی کرده است.
شروین حاجیپور، خواننده معترض، اعلام کرد که باید چند روز دیگر برای اجرای حکمش؛ ۳ سال و ۸ ماه حبس، برای تولید آهنگ «برای»، خود را به زندان معرفی کند.
مراسم تحلیف مسعود پزشکیان، نهمین رئیس دولت جمهوری اسلامی، روز سهشنبه نهم مرداد در مجلس شورای اسلامی برگزار شد؛ او سوگند یاد کرد که «همه استعداد و صلاحیت» خود را برای «ایفای مسئولیتهایی که به عهده گرفته» به کار گیرد.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران از ادامه فشار بر معلمان و فعالان صنفی معلمان خبر داد.
در پی انتشار گزارشهایی درباره کشته شدن یک زن و مجروح شدن چند تن با حمله نیروهای حکومتی به یک روستا در خاش، منابع جمهوری اسلامی اعلام کردند که «چند عضو گروه جیشالعدل» را در این عملیات بازداشت کردهاند. اما دو رسانه که اخبار استان سیستان و بلوچستان را دنبال میکنند، این ادعا را تکذیب کردهاند.
انسیه خزعلی «معاون امور زنان و خانواده دولت ابراهیم رئیسی» و دختر «آیتالله خزعلی» در مصاحبه بی سابقهای ضمن اذعان به «مجوز داشتن حجاببانها» گفت که در هر دولتی «وزیر کشور و زیرمجموعهاش هستند که میتوانند درباره نوع روشهای مقابله با بیحجابی تصمیمگیری کنند.»
یک فعال صنفی بازنشستگان درباره «سرکوب دستمزد» در سالهای اخیر و فاصله عمیق مزد و حقوق با خط فقر، گفت که «فاصله حقوق بازنشستگان با خط فقر بیش از ۲۰ میلیون تومان است» ودر و افزایش «حداقل دستمزد» متناسب با «نرخ تورم رسمی» نادیده گرفته شده است.
مهدی چمران میگوید پولی که قرار بود توسط دولت به چین داده شود تا واگنهای سفارش داده شده شهرداری را تحویل دهد، توسط «وزارت کشور در جای دیگری هزینه» شده و «تا زمانی که مابقی پول پرداخت نشود چین واگنها را تحویل نخواهد داد.»
در پی اعتراض ۱۶۰ کارگر «ام دی اف آریاک کیمیای» که به دلیل مشکلات تولید ناشی از قطعی برق از شغلهایشان «تعدیل شده بودند» یک منبع کارگری از بازگشت به کار کارگران و آغاز فعالیت این کارخانه مستقر در «خوانسار» استان خوزستان خبر داد.
عطاالله هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندمکاران میگوید که سازمان برنامه و بودجه همچنان «نزدیک به ۱۱۰ هزار میلیارد تومان» به کشاورزان بدهی دارد.
بنا بر اطلاعات اختصاصی رسیده به صدای آمریکا، چهار زندانی سیاسی محبوس در زندان قزلحصار اعلام کردند از دوشنبه هشتم مرداد تا سهشنبه نهم مرداد، در مخالفت با اعدامها و همراهی با اعتراضات زنان زندانی سیاسی در اوین، تحصن میکنند.
بارگذاری بیشتر