رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی کشور میگوید بارندگیهای شدید و سیلآسای اخیر تنها «۴.۵ درصد» کمبارشیهای کشور را جبران کرده است و ایران همچنان در وضعیت «خشکسالی متوسط تا شدید و استثنایی» قرار دارد.
روزنامه «همشهری» سهشنبه هجدهم مرداد به نقل از احد وظیفه با بیان این که «وضعیت اصلا مطلوب نیست»، نوشته است که بارندگیهای اخیر بهرغم ایجاد خسارت جانی و مالی، چندان «در شرایط بارشی کشور تغییری ایجاد نکرده» و همچنان بسیاری از مناطق کشور «جزو مناطق کمبارش و به شدت زیر حد نرمال» است.
رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی ایران توضیح داده است که تا پیش از بارندگی روزهای گذشته، میزان کمبارشیها «۲۸.۵ درصد» زیر حد نرمال بوده و بعد از این بارندگیهای شدید، میزان کمبود بارش از «۲۸.۵ درصد» به «۲۴ درصد» کاهش یافته است.
در همین ارتباط حسین اسماعیلیان، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد، یکم تیرماه گفته بود که «شدت خشکسالی» سال گذشته و امسال، در «۸۰ سال گذشته» سابقه نداشته و بیش از «۹۸ درصد» گستره مشهد و «۹۵ درصد» گستره استان خراسان رضوی «گرفتار خشکسالی» است.
همچنین ببینید: کمآبی و بیابانزایی از مرکز به کوهستانهای ایران رسیدجعفر عسگری حسنوند، نماینده استان چهارمحال و بختیاری، نیز هجدهم تیرماه در نطق پیش از دستور خود در هفتمین اجلاس شورای عالی استانها با بیان اینکه «تنش آبی» در چهارمحال و بختیاری به «بحرانیترین وضعیت» خود رسیده، گفته بود که بیش از «نیمی از جمعیت» این استان برای «تامین آب شرب» با مشکل مواجه است، بسیاری از شهرها و روستاهای استان «با تانکر آبرسانی میشود» و این استان در حال تبدیل شدن به یک «بیابان بیآب و علف» است.
همزمان با بروز بحرانهای جهانی همچون «کمبود غلات» به دلیل تهاجم نظامی روسیه به اوکراین در پنجم اسفندماه ۱۴۰۰ و «کمبود شدید منابع آبی» طی سالیان اخیر در ایران، عبدی افتخاری، دبیر انجمن حبوبات کشور بیست و نهم خردادماه در گفتگو با خبرگزاری «ایلنا» پیشبینی کرده بود که «خشکسالی» موجب شود تا امسال «میزان تولید حبوبات» کاهش چشمگیری یابد.
همچنین ببینید: ادامه افزایش قیمت برنج ایرانی؛ واردات برنج محدود شدروزنامه «شرق» چاپ تهران چهارم خردادماه ضمن اشاره به گسترش «بحران آب و کشاورزی» و با استناد گزارش سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد، آورده بود که با «تشدید بحران تنش آبی» و «بحرانهای جهانی افزایش قیمت مواد غذایی»، احتمال آن میرود که ایران «۷۰ درصد از زمینهای کشاورزی» خود را در سالهای آتی از دست بدهد.
همچنین ببینید: در پی توافق روسیه و اوکراین، محموله غلات به ترکیه رسید