لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۴۵

نعمت باران هم در ایران مصیبت می‌شود


سیل در ایران
سیل در ایران

استان‌های سیستان و بلوچستان، اصفهان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، کرمان، یزد، فارس، بوشهر، سمنان، البرز، قزوین، قم، تهران، زنجان، گیلان، مازندران، گلستان و شمال خراسان شمالی، هرمزگان و خوزستان در روزهای اخیر، شاهد بارندگی‌های شدید و همراه با سیلاب در برخی مناطق بودند.

شمار جانباختگان سیل در طول یک‌ هفته گذشته در سراسر کشور از ۵۳ تن فراتر رفته و چندین برابر این میزان مصدوم به جای مانده تعداد زیادی خانه خراب شده و خودروهای مردم به دست سیل به یغما رفته‌ است.

جمعه گذشته، سیل در استان فارس و مناطق شرقی این استان، مردمی را که برای تفریح به کنار رودخانه‌های خشک منطقه رفته بودند را گرفتار کرد. در پی این سیل، دستکم ۳۲ نفر جان باختند و شمار زیادی هم مصدوم و مجروح شدند. مقامات و مسئولان هم با مردم ابراز همدردی کرده و خواستار رسیدگی فوری اوضاع سیل زدگان شدند.

سه روز بعد استان‌های خشک سیستان و بلوچستان و کرمان، شاهد وقوع سیل بودند. در کرمان راه ارتباطی بیش از ۷۰ روستا در اثر سیل قطع شد. در سیستان و بلوچستان هم ۳ تن کشته و بیش از ۵۰ واحد مسکونی تخریب شد. مقامات و مسئولان باز هم با مردم ابراز همدردی کرده و خواستار رسیدگی فوری به اوضاع سیل زدگان شدند. سازمان هواشناسی سیستان و بلوچستان،اما اعلام‌ کرد در روز سه‌شنبه در زاهدان ۲۶.۵ میلیمتر باران بارید که این میزان ۳۰ درصد کل بارش یک ساله زاهدان است.

نیک آهنگ کوثر، کارشناس حوزه آب و زمین شناس در توییتر نوشت: «از سیل سال ۹۸ بیش از سه سال می‌گذرد. گزارش ملی سیلاب سال ۹۹ منتشر شد. جالب است که چاره را می‌دانند، اما فساد و دزدی ساختاری و نفوذ مافیای آب مانع اجرای روش‌های درست و طبیعت‌محور شده‌است.


مژگان جمشیدی، خبرنگار و کارشناس حوزه منابع طبیعی هم در حساب توییتری خود با اشاره به عدم مدیریت در کنترل سیلاب‌ها در کشور نوشت:« پژوهشکده اقلیم شناسی، شش سال قبل اعلام‌ کرد، در نتیجه تغییر اقلیم، ایران خشک‌تر و بارش‌ها سیلابی‌تر می‌شود ، سازگاری با تغییر اقلیم، افزایش تاب‌آوری سرزمین و تغییر الگوی توسعه متناسب با اقلیم، ضرورت است اما ما همچنان کوه و دره و جنگل را می‌تراشیم و خاک سرزمین را به توبره می‌کشیم.


گزارش‌های رسانه نشان می‌دهد شمار زیادی از ویلاها و بناهای ساخته شده در حریم رودخانه‌ها و دامنه‌‌های جنگلی بر اثر سیلاب به خصوص در استان تهران تخریب شده‌اند سطوحی که نه تنها اصول اولیه زمین‌شناسی و عمران ساخت بنا را بر آن ممنوع کرده، بلکه عقل سلیم هم آن‌را مکان مناسبی برای تفرج نمی‌داند.

هنگامه شهیدی فعال رسانه‌ای هم با اشاره به همین موضوع در توییتر نوشت :«اگر عقل سلیمی در این ملک و مملکت بود و در این سالها برنامه ریزی می‌‌شد،سیلی که در کشور جاری شده می‌توانست ذخیره آب کشور باشد و ما را از شرایط خشکسالی نجات دهد اما کجاست عقل سلیم.»


علیرضا افشار کاربر توییتر که خود را رزمنده و جانباز جنگ هشت ساله معرفی می‌کند نیز در حساب توییتری خود نوشت: «وقتی نخبه‌ها را فراری دادید یا خانه‌نشین کردید و اداره مملکت را به یک مشت پخمهٔ چاپلوس و بیسواد و پشمالود سپردید، سیل که سهل است، با وزش یک نسیم هم فاجعه پشت فاجعه رخ می‌دهد؛ این مصایب نتیجهٔ ۴۳ سال حاکمیت ابلهانه است که دیگر عمرش سرآمده!»

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG