لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۰۶

پایان ۳۵ سال حضور مجاهدین خلق در عراق؛ ادامه ابهام درباره سرنوشت مسعود رجوی


ورودی کمپ اشرف در شمال بغداد که سالها محل استقرار نیروهای سازمان مجاهدین خلق بود.
ورودی کمپ اشرف در شمال بغداد که سالها محل استقرار نیروهای سازمان مجاهدین خلق بود.

آخرین گروه از اعضای سازمان مجاهدین خلق به کشور آلبانی منتقل شدند. این به معنی خروج اعضای این گروه مخالف جمهوری اسلامی ایران از عراق بعد از ۳۵ سال است.

به گزارش رویترز، روز جمعه ۱۹ شهریور ۲۸۰ نفر از باقیماندگان سازمان مجاهدین خل از کمپ لیبرتی به مقصد کشور آلبانی خارج شدند.

شاهین قبادی سخنگوی سازمان مجاهدین خلق این انتقال را تایید کرده است.

انتقال مجاهدین خلق از زمان حمله آمریکا به عراق مطرح شد. مجاهدین خلق از دهه شصت خورشیدی و در زمان جنگ عراق با ایران، ضمن حمایت از حکومت صدام، در کمپ اشرف در شمال عراق مستقر شدند.

سال ۱۳۹۱ اعتراض دولت نوری المالکی، کمپ اشرف تخلیه شد و مجاهدین خلق در کمپ لیبرتی در بغداد مستقر شدند. در دو سال اخیر اجرایی شد و طی آن حدود دو هزار نفر از اعضای مجاهدین خلق به کشورهای دیگر و از جمله آلبانی منتقل شدند.

سازمان پناهجویان سازمان ملل متحد با میانجیگری آمریکا زمینه انتقال مجاهدین خلق به ده کشور اروپایی را فراهم کرد.

سازمان مجاهدین خلق از سال ۱۳۶۰ مبارزه مسلحانه علیه جمهوری اسلامی ایران را آغاز کرد اما کمی بعد از سوی نهادهای بین المللی همچون اتحادیه اروپا و آمریکا در لیست سیاه گروه های تروریستی قرار گرفت.

مجاهدین خلق در زمان جنگ عراق و ایران، عملیات زیادی علیه ایران انجام دادند.
مجاهدین خلق در زمان جنگ عراق و ایران، عملیات زیادی علیه ایران انجام دادند.

دو سال پیش مجاهدین از لیست تروریستی خارج شد. ایران سازمان مجاهدین خلق را یک گروه تروریستی می داند و هنوز افراد مربوط به این سازمان را به اشد مجازات محکوم می کند.

سرنوشت مبهم مسعود رجوی

انتقال همه اعضای سازمان مجاهدین خلق از عراق بار دیگر سوال درباره سرنوشت مسعود رجوی رهبر فعلی این سازمان و مسئول شورای ملی مقاومت ایران را مطرح می کند.

مریم و مسعود رجوی در سال ۱۹۹۷ در عراق
مریم و مسعود رجوی در سال ۱۹۹۷ در عراق

آقای رجوی سالهاست که علنی در جایی ظاهر نشده و با اینکه مریم رجوی همسر او بیش از یک دهه است که در پاریس به سر می برد، پیشتر گفته شد آقای رجوی در عراق است، اما اکنون با انتقال همه اعضای سازمان مجاهدین خلق، مشخص نیست او هم منتقل شده یا از قبل در اروپا بوده است.

تیرماه امسال «شورای ملی مقاومت» یک نشست سالانه در پاریس برگزار کرد که در آن ترکی الفیصل رییس پیشین سازمان اطلاعات عربستان سعودی در بخشی از سخنانش ضمن تاکید بر لزوم تغییر رژیم در ایران مریم رجوی رهبر سازمان مجاهدین خلق و همسر "مرحوم" او مسعود رجوی را مورد ستایش قرار داد.

برخی اعضای سازمان مجاهدین بعد گفتند این یک اشتباه لفظی بوده اما هرگز اطلاع رسانی درباره وضعیت آقای رجوی نشد.

۱۲ عکس از آغاز سازمان مجاهدین خلق تا سرانجام ترک عراق بعد از ۳۵ سال

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG