شصتوچهارمین مراسم اهدای جوایز موسیقی «گرمی» یکشنبه در شهر لاس وگاس ایالت نوادا با شور و هیجان بسیار برگزار شد.
اجرای این برنامه در ماه ژانویه در لس آنجلس به دلیل همهگیری ویروس کرونا به تعویق افتاده بود و آکادمی علوم و هنرهای ضبط در نهایت تصمیم گرفت تا مراسم را در هتل کازینوی «امجیام» لاسوگاس برگزار کند.
مراسم امسال با حضور ستارههای بزرگ و چهرههای مشهوری ترتیب یافت که پس از ماهها دوری از صحنه و قرنطینه خانگی روی فرش قرمز حاضر شدند.
جان باتیست، هنرمند آمریکایی جایزه بهترین آلبوم سال را دریافت کرد که مهترین جایزه گرمی محسوب میشود؛ او در مجموع صاحب پنج جایزه شد و شب درخشانی داشت.
جان باتیست، آلبوم «ما هستیم» را با الهام از جنبش «جان آفریقاییتبارها ارزش دارد» در سبک آراندبی و نئوسول تولید کرده است که یکی از موفقترین آلبومهای موسیقی سالهای اخیر محسوب میشود.
او که لیدر گروه موسیقی برنامه تلویزیونی استفن کولبرت در شبکه «سیبیاس» است برای دریافت جایزه بهترین آلبوم سال، رقبای بزرگی چون تونی بنت، بیلی آیلیش، و تیلور سوئیفت را شکست داد.
گروه «سیلک سونیک» با حضور برونو مارس و اندرسون پک، موفق به دریافت چهار جایزه از جمله بهترین آهنگ و بهترین ضبط سال شد.
اولیویا رودریگو خواننده ۱۹ ساله، موفق به دریافت سه جایزه گرمی، از جمله بهترین هنرمند جدید سال را دریافت کرد.
در اواسط برنامه، تِرِور نوآ، مجری برنامه با پخش ویدئویی از ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین حاضرین را غافلگیر کرد.
آقای زلنسکی در این پیام تأثیرگذار ضمن محکوم کردن تهاجم نظامی روسیه به این کشور، از تماشاگران خواست تا به هر نحوی که میتوانند به اوکراین کمک کنند.
پیام ویدئویی رئیس جمهوری اوکراین در شرایطی در مراسم گرمی پخش شد که گفته میشود آکادمی علوم و هنرهای سینمایی یک هفته قبل با پخش چنین پیامی در مراسم اسکار مخالفت کرده است.
پس از سخنرانی ولودیمیر زلنسکی، جان لجند خواننده آمریکایی با همراهی دو هنرمند اوکراینی، ترانه «آزاد» را اجرا کردند که یکی از بهترین بخشهای مراسم بود.
طلسم گروه پاپ پسرانه «بیتیاس» باز هم شکسته نشد و این پدیده جهانی که تاکنون موفق به کسب گرمی نشده است، این بار نیز جایزه نگرفت.
این موضوع بازتاب زیادی در شبکههای اجتماعی داشت و طرفداران گروه به شدت از آکادمی علوم و هنرهای ضبط انتقاد کردند.
گروه راک «فوفایترز» که تیلور هاوکینز درامر آن چند روز پیش درگذشت، برنده سه جایزه از جمله بهترین آلبوم راک شد، اعضای گروه این جوایز را به دوست و همکار فقید خود تقدیم کردند.
امسال شری نوروزی، خواننده ایرانیتبار سبک آراندبی که با نام هنری اسنو آلگرا فعالیت میکند، نامزد دریافت جوایز بهترین آلبوم و بهترین اجرای این سبک موسیقی بود ولی جایزهای نگرفت.
این هنرمند جوان در سالهای اخیر به شهرت زیادی رسیده و یکی از ستارههای موسیقی «آر اند بی» محسوب میشود.
در بخش «نیوایج» یا «موسیقی نوین» نیز گروه «افیون ماه» نامزد دریافت جابزه بهترین آلبوم بود که به این جایزه نرسید. یکی از اعضای این گروه حمید سعیدی، هنرمند ایرانی ساکن لس آنجلس است.
آثار افیون ماه تلفیقی و بدون کلام است و با استفاده از اشعار کلاسیک ایرانی تولید می شود؛ نوعی روایت موسیقایی از این اشعار که حال و هوایی شرقی دارد.
افیون ماه در سال ۲۰۱۹ در همین بخش برنده جایزه گرمی شد و به افتخار بزرگی دست یافت.
همچنین عروج آفتاب، خواننده پاکستانی آمریکایی، یکی از چهرههای برتر این دوره بود که با ترانه «محبت» موفق به دریافت جایزه «بهترین اجرای جهانی» شد.
این خواننده ۳۷ ساله که حدود پانزده سال است که در نیویورک زندگی میکند، اخیرا با آثار خود که تلفیقی از سنتهای شرقی و صوفی، با موسیقی فولک و جاز است، به شهرت زیادی رسیده است.
او نامزد دریافت جایزه بهترین خواننده جدید سال نیز بود که بخشی از مراسم تلویزیونی اهدای جوایز است.