تنها چند ساعت بعد از جلسه شورای امنیت سازمان ملل درباره کره شمالی، این کشور یک موشک بالیستیک آزمایش کرد که مانند چند آزمایش اخیر ناکام بود. همزمان پرزیدنت دونالد ترامپ با انتقاد از کره شمالی، اقدام پیونگ یانگ را «بی اعتنایی» رژیم کره شمالی به چین نامید.
یونهاپ خبرگزاری رسمی کرهجنوبی بامداد شنبه ۹ اردیبهشت اعلام کرد موشک بالیستیک کره شمالی به سمت دریای ژاپن شلیک شد. همزمان وال استریت به نقل از مقام های نظامی آمریکا اعلام کرد موشک کره شمالی قبل از رسیدن به دریا منفجر شد تا بار دیگر آزمایش کره شمالی ناکام باشد.
همزمان با آزمایش کره شمالی، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا این اقدام پیونگ یانگ را «بی اعتنایی» به چین دانست.
آقای ترامپ در توئیتر خود نوشت «کره شمالی با آزمایش موشکی که ناموفق هم بود، به خواسته چین و رئیسجمهور محترم این کشور بیاعتنایی کرد. بد است.
رئیس جمهوری آمریکا بعد از ملاقات با رئیس جمهوری چین اعلام کرد که این کشور پذیرفته از اهرم های خود برای مهار کره شمالی استفاه کند و حتی وقتی هفته پیش به دستور پرزیدنت ترامپ، رزمایش مشترک آمریکا و ژاپن در نزدیکی کره شمالی آغاز شد، «شی جین پینگ» رئیسجمهور چین در تماس تلفنی با آقای ترامپ خواستار خویشتنداری واشنگتن شد و همزمان از کره شمالی خواست آزمایش موشکی را متوقف کند.
«سی ان ان» در گزارشی اعلام کرد این نهمین موشک کره شمالی است که از زمان روی کار آمدن ترامپ توسط این کشور آزمایش شده است.
جلسه روز جمعه شورای امنیت
آزمایش موشکی بامداد شنبه کره شمالی بعد از جلسه روز جمعه شورای امنیت سازمان ملل صورت گرفته است.
به دنبال افزایش تنشها بر سر برنامه تسلیحاتی هستهای و تهدید موشکی کره شمالی، ایالات متحده در نشست روز جمعه وزیران خارجه کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد خواستار تشدید فشارهای اقتصادی علیه پیونگ یانگ و انزوای آن کشور شد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، رکس تیلرسون وزیر خارجه ایالات متحده که ریاست نشست جمعه ۸ اردیبهشت را بر عهده داشت، ضمن درخواست افزایش تحریم ها و کاهش یا تعلیق روابط دیپلماتیک با کره شمالی گفت، ناکامی در انجام این اقدامات «فاجعه بار» خواهد بود.
هر چند آمریکا خواهان تلاش جهانی برای مهار کره شمالی است، اما توقع بیشتری از چین در این راستا دارد. پکن، شریک عمده تجاری کره شمالی، خواهان توقف برنامه هستهای آن کشور است، اما واشنگتن معتقد است تاکنون تلاش چندانی در این راه به خرج نداده است.
وانگ یی وزیر خارجه چین نیز در این نشست گفت وضعیت کنونی در ارتباط با کره شمالی و نگرانیها از فعالیتهای اتمی و موشکی آن کشور به «نقطه بحرانی» رسیده است و تاکید کرد که مذاکره و گفتوگو با پیونگ یانگ تنها «راه عملی» برای پایان دادن به تنشهاست.
به گزارش خبرگزاری رویترز، آنتونیو گوترس دبیرکل سازمان ملل نیز نبود ارتباطات دیپلماتیک با کره شمالی «خطرناک» را دانست و با این هشدار که باید از «اشتباه محاسبه و سوء برداشت» پرهیز کرد، گفت «برای جلوگیری از درگیری و دستیابی به صلح، باید همین حالا اقدام کنیم.»
دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده شب گذشته در گفتوگو با خبرگزاری رویترز، ضمن تاکید بر دیپلماسی برای حل بحران کره شمالی و این که رسیدن به آن «دشوار» خواهد بود، هشدار داد که احتمال دارد «کارمان با کره شمالی به مناقشهای جدی بیانجامد.»
آمریکا جهت بازداشتن کره شمالی از انجام آزمایشهای جدید هستهای و موشکی، ناوگروهی را به منطقه اعزام کرده است. از سوی دیگر روز سه شنبه و در مراسم هشتاد و پنجمین سالگرد تاسیس ارتش کره شمالی، از آزمایش هستهای یا موشکی جدید خبری نشد.
«سی ان ان» می گوید، از زمان روی کار آمدن دولت دونالد ترامپ این نهمین موشکی است که کره شمالی آزمایش می کند.