لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۳۷

«جلسه توجیهی» کاخ سفید با یکصد سناتور آمریکا در کنگره درباره کره شمالی


از راست وزرای خارجه، دفاع و رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا
از راست وزرای خارجه، دفاع و رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا

کاخ سفید از تمام سناتورهای آمریکا دعوت کرده تا در «جلسه ای توجیهی» در مورد کره شمالی شرکت کنند. این جلسه کم سابقه تا ساعتی دیگر در کاخ سفید برگزار خواهد شد.

به گزارش رویترز، در این جلسه، رکس تیلرسون وزیر خارجه، جیم متیس وزیر دفاع و ژنرال جوزف دانفورد، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا حضور خواهند داشت تا آخرین تحولات در شبه جزیره کره را با یکصد سناتور ایالات متحده در میان بگذارند.

معمولا این جلسات در ساختمان کنگره در پایتخت برگزار می‌شود تا قانون‌گذاران آمریکایی در جریان آخرین تحولات مربوط به یک موضوع مشخص قرار بگیرند، و برگزاری آن در کاخ سفید امری کم سابقه بوده است.

پیشتر، پرزیدنت ترامپ روز دوشنبه در جریان ضیافت نهار در کاخ سفید با حضور نمایندگان کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد، گفت این شورا باید آماده اعمال تحریم‌های بیشتر علیه پیونگ یانگ باشد.

این جلسه در حالی برگزار می شود که آزمایش های موشکی و اتمی پیونگ یانگ اوضاع در آن شبه جزیره را بیش از پیش پرتنش کرده است.

کره جنوبی روز چهارشنبه اعلام کرد بخش دیگری از سامانه موشک ضد موشک «تاد» را در آرایش نظامی خود وارد، و فعال کرده است.

این سامانه پیشرفته که برای مقابله با موشک های بالیستیک کوتاه برد و میان برد طراحی شده، موشک هایی با برد دویست کیلومتر و رادار قدرتمندی با برد هزار کیلومتر دارد.

به گزارش صدای آمریکا، ایالات متحده آمریکا و کره جنوبی پیش از این توافق کرده بودند که برای واکنش به تهدیدهای کره شمالی، این سامانه ضد موشکی را در کره جنوبی مستقر کنند. چین در واکنش به این توافق می گوید این اقدام می تواند به برهم زدن تعادل در منطقه کمک کند.

استقرار سامانه ضد موشکی تاد با واکنش های متفاوتی روبرو شده، هر چند در کره جنوبی از آن استقبال شده، اما چین مخالفت ضمنی خود را اعلام کرده است. «گنگ شوانگ» سخنگوی وزارت خارجه چین روز چهارشنبه گفت، چین با عاری کردن شبه جزیره کره از تسلیحات اتمی موافق است، اما وجود سامانه تاد در کره جنوبی «توازن استراتژیک در منطقه» را بر هم می زند، و به روند شبه جزیره عاری از سلاح هسته ای نیز کمک نمی کند.

جلسه روز چهارشنبه در کاخ سفید در حالی است که در جلسه روز سه شنبه، کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در مورد «استراتژی در منطقه آسیائی اقیانوس آرام» به ضربه پذیری سئول پایتخت کره جنوبی در صورت بروز جنگ اشاره شد.

دکتر آرون فریدبرگ، از دانشگاه پرینستون در اینباره می گوید «مطمئن نیستیم، اما مدت هاست این تصور وجود دارد که آنها با آتش شدید توپخانه بر علیه سئول آغاز می کنند. ارتش کره شمالی سال هاست که نیروهای مخصوص خود را تعلیم می دهد، و زرادخانه ای از تسلیحات شیمیائی دارد. پیونگ یانگ این توانائی ها را دارد، اما اینکه از آن عملاّ استفاده خواهد کرد، معلوم نیست! چون بکارگیری این تسلیحات باعث ضربه متقابل و نابودی رژیم کره شمالی می شود.»

بر خلاف نظر این کارشناس، یک کارشناس دیگر می گوید حمله پیشگیرانه به کره شمالی به معنی آغاز یک جنگ تمام عیار و افسار گسیخته نیست.

اشلی تلیس از انستیتوی مطالعاتی کارنگی گفت: «تصور می کنم به این بستگی دارد که کره شمالی آن حمله احتمالی را نوعی عمل جراحی و صرفاّ برای پاسخ دادن به مشکل خاصی ببیند، و یا تصور کند که آن اقدام سر آغاز اقدامات وسیعتری ست که کلیّت و موجودیت نظام کمونیستی را هدف قرار داده است.»

در حال حاضر، سه نفر از اتباع آمریکا در کره شمالی زندانی اند، و اوج گیری بحران اتمی در آن شبه جزیره تلاش برای آزادی آنان را با مشکل جدیدی روبرو کرده است.

در پی مانور مشترک ژاپن و آمریکا در آبهای شبه‌جزیره کره، رئیس جمهوری چین از همه طرفین خواست تا از بروز تنش خودداری کنند.

شی جینپینگ، رئیس جمهوری چین، روز دوشنبه در تماسی تلفنی با پرزیدنت ترامپ با موضوع کره شمالی، از آمریکا، ژاپن، و کره شمالی خواست تا از بروز تنش خودداری کنند.

احتمال اینکه کره شمالی تحت فشارها از سوی جامعه بین المللی و تحریم های سازمان ملل دست به آزمایشی هسته ای و یا پرتاب موشک بالیستیک دیگری بزند افزایش یافته است.

بنا به گزارش خبرگزاری رویترز، کره شمالی روز دوشنبه چهارم اردیبهشت، در واکنش خشمناک خود به مانور مشترک آمریکا و ژاپن در آبهای نزدیک کره شمالی گفت فرستادن کشتی ها به منظور حمله «اقدامی بسیار خطرناک از جانب کسانی است که تدارک یک جنگ هسته ای را می بینند.»

در مانور مشترک آمریکا و ژاپن که روز یکشنبه صورت گرفت، یک ناوگان ضربتی نیروی دریائی آمریکا با اسکورت دوناوشکن ژاپنی به سوی شبه جزیره کره حرکت کردند.

XS
SM
MD
LG