لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۰۹

سناتورهای آمریکایی در کاخ سفید؛ خطر کره شمالی جدی است؛ احتمال تحریم بیشتر


ژنرال دانفورد رئیس ستاد مشترک ارتش و جیم متیس وزیر دفاع آمریکا در ورودی کاخ سفید
ژنرال دانفورد رئیس ستاد مشترک ارتش و جیم متیس وزیر دفاع آمریکا در ورودی کاخ سفید

بعد از جلسه ویژه کاخ سفید با همه سناتورهای آمریکا، برخی از آنها می گویند مقامات دولت ترامپ به آنها گفته اند که خطر کره شمالی جدی است. همزمان کاخ سفید اعلام کرد آمریکا تحریم‌های شدیدتری علیه کره شمالی وضع می‌کند.

روزنامه واشنگتن پست روز چهارشنبه ۶ اردیبهشت نوشت رئیس جمهوری ایالات متحده و مشاوران امنیت ملی در جلسه توجیهی به سناتورهای دو حزب جمهوریخواه و دموکرات توضیح داده اند که خطر کره شمالی «بسیار جدی» است و استراتژی دولت ترامپ علیه کره شمالی تحریم های شدیدتر و فلج کننده است.

جلسه چهارشنبه که کم سابقه نامیده شده، به میزبانی رئیس جمهوری و با حضور رکس تیلرسون وزیر خارجه، جیم متیس وزیر دفاع و ژنرال جوزف دانفورد، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا برگزار شد. همه یکصد سناتور سنای آمریکا به این جلسه توجیهی دعوت شده بودند.

شبکه سی ان ان به نقل از برخی سناتور های دموکرات نوشت اطلاعات زیادی به آنها داده نشده، با این حال سناتور کریس کونز از ایالت دلاور به سی ان ان گفت این یک جلسه جدی و فرصتی برای سنا بود که برنامه های دولت را برای پیشگیری از یک تهدید واقعی علیه امنیت ملی مان را بشنود.

تحریم های بیشتر

وزیر خارجه، دفاع، و رئیس تشکیلات اطلاعاتی آمریکا بعد از جلسه با سناتورها بیانیه ای صادر کردند که در آن تاکید کردند که ایالات متحده بدنبال ثبات و شبه‌جزیره کره عاری از سلاح اتمی به شیوه صلح‌آمیز است.

در این بیانیه این سه مقام ارشد آمریکایی تاکید کرده اند آمریکا آماده مذاکره است اما برای دفاع از ایالات متحده و هم پیمانان نیز آماده است.

این سه مقام عالی دولت در بیانیه خود از جامعه بین المللی خواسته اند که به فشار بر کره شمالی برای بازگشت به میز مذاکره ادامه بدهند.

همزمان بی بی سی جهانی در گزارشی خبر داد آمریکا قصد دارد کره شمالی را با وضع تحریم‌های بیشتر و افزایش تلاش‌های دیپلماتیک تحت فشار بگذارد تا برنامه‌های هسته‌ای خود را کنار بگذارد.

افزایش تنش های اخیر

این جلسه در حالی برگزار می شود که آزمایش های موشکی و اتمی پیونگ یانگ اوضاع در آن شبه جزیره را بیش از پیش پرتنش کرده است.

کره جنوبی روز چهارشنبه اعلام کرد بخش دیگری از سامانه موشک ضد موشک «تاد» را در آرایش نظامی خود وارد، و فعال کرده است.

این سامانه پیشرفته که برای مقابله با موشک های بالیستیک کوتاه برد و میان برد طراحی شده، موشک هایی با برد دویست کیلومتر و رادار قدرتمندی با برد هزار کیلومتر دارد.

به گزارش صدای آمریکا، ایالات متحده آمریکا و کره جنوبی پیش از این توافق کرده بودند که برای واکنش به تهدیدهای کره شمالی، این سامانه ضد موشکی را در کره جنوبی مستقر کنند. چین در واکنش به این توافق می گوید این اقدام می تواند به برهم زدن تعادل در منطقه کمک کند.

استقرار سامانه ضد موشکی تاد با واکنش های متفاوتی روبرو شده، هر چند در کره جنوبی از آن استقبال شده، اما چین مخالفت ضمنی خود را اعلام کرده است. «گنگ شوانگ» سخنگوی وزارت خارجه چین روز چهارشنبه گفت، چین با عاری کردن شبه جزیره کره از تسلیحات اتمی موافق است، اما وجود سامانه تاد در کره جنوبی «توازن استراتژیک در منطقه» را بر هم می زند، و به روند شبه جزیره عاری از سلاح هسته ای نیز کمک نمی کند.

در پی مانور مشترک ژاپن و آمریکا در آبهای شبه‌جزیره کره، رئیس جمهوری چین از همه طرفین خواست تا از بروز تنش خودداری کنند.

شی جینپینگ، رئیس جمهوری چین، روز دوشنبه در تماسی تلفنی با پرزیدنت ترامپ با موضوع کره شمالی، از آمریکا، ژاپن، و کره شمالی خواست تا از بروز تنش خودداری کنند.

احتمال اینکه کره شمالی تحت فشارها از سوی جامعه بین المللی و تحریم های سازمان ملل دست به آزمایشی هسته ای و یا پرتاب موشک بالیستیک دیگری بزند افزایش یافته است.

بنا به گزارش خبرگزاری رویترز، کره شمالی روز دوشنبه چهارم اردیبهشت، در واکنش خشمناک خود به مانور مشترک آمریکا و ژاپن در آبهای نزدیک کره شمالی گفت فرستادن کشتی ها به منظور حمله «اقدامی بسیار خطرناک از جانب کسانی است که تدارک یک جنگ هسته ای را می بینند.»

در مانور مشترک آمریکا و ژاپن که روز یکشنبه صورت گرفت، یک ناوگان ضربتی نیروی دریائی آمریکا با اسکورت دوناوشکن ژاپنی به سوی شبه جزیره کره حرکت کردند.

XS
SM
MD
LG