لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۴۳

پرزیدنت ترامپ:‌ احتمال مناقشه‌ جدی با کره شمالی وجود دارد؛ دیپلماسی را ترجیح می دهم


پرزیدنت دونالد ترامپ پنجشنبه شب از احتمال یک «مناقشه‌ جدی» با کره شمالی گفت اما تاکید کرد که ترجیح می دهد اختلافات با دیپلماسی حل شود.

رئیس جمهوری آمریکا که پنجشنبه شب ۹ اردیبهشت در آستانه صدمین روز دولت خود در دفتر بیضی کاخ سفید در یک گفت و گوی اختصاصی با خبرگزاری رویترز شرکت کرد، گفت «احتمال می‌رود که کارمان با کره شمالی به مناقشه‌ای جدی بکشد.»

با این حال رئیس جمهوری آمریکا تاکید کرد که او یک راه دیپلماتیک را برای حل برای بحران کره شمالی ترجیح می دهد و این «کار سختی» است.

اظهارات آقای ترامپ در حالی بیان شده که ایالات متحده خود را برای تحریم بیشتر و سختر کره شمالی آماده می کند.

«خطر جدی»

اظهارات آقای ترامپ بعد از جلسه ویژه روز چهارشنبه کاخ سفید با همه سناتورهای آمریکا است که در آن وزرای دفاع و خارجه گفته اند که خطر کره شمالی جدی است.

بعد از این ملاقات، وزیر خارجه، دفاع، و رئیس تشکیلات اطلاعاتی آمریکا بعد از جلسه با سناتورها بیانیه ای صادر کردند که در آن تاکید کردند که ایالات متحده بدنبال ثبات و شبه‌جزیره کره عاری از سلاح اتمی به شیوه صلح‌آمیز است.

در این بیانیه این سه مقام ارشد آمریکایی تاکید کرده اند آمریکا آماده مذاکره است اما برای دفاع از ایالات متحده و هم پیمانان نیز آماده است.

این سه مقام عالی دولت در بیانیه خود از جامعه بین المللی خواسته اند که به فشار بر کره شمالی برای بازگشت به میز مذاکره ادامه بدهند.

روز چهارشنبه ۸ اردیبهشت مقام های نزدیک دولت آمریکا اعلام کردند که تحریم های شدیدتری علیه کره شمالی وضع خواهد شد.

آزمایش های موشکی و اتمی پیونگ یانگ اوضاع در آن شبه جزیره را بیش از پیش پرتنش کرده است.

کره جنوبی روز چهارشنبه اعلام کرد بخش دیگری از سامانه موشک ضد موشک «تاد» را در آرایش نظامی خود وارد، و فعال کرده است.

این سامانه پیشرفته که برای مقابله با موشک های بالیستیک کوتاه برد و میان برد طراحی شده، موشک هایی با برد دویست کیلومتر و رادار قدرتمندی با برد هزار کیلومتر دارد.

به گزارش صدای آمریکا، ایالات متحده آمریکا و کره جنوبی پیش از این توافق کرده بودند که برای واکنش به تهدیدهای کره شمالی، این سامانه ضد موشکی را در کره جنوبی مستقر کنند. چین در واکنش به این توافق می گوید این اقدام می تواند به برهم زدن تعادل در منطقه کمک کند.

در پی مانور مشترک ژاپن و آمریکا در آبهای شبه‌جزیره کره، رئیس جمهوری چین از همه طرفین خواست تا از بروز تنش خودداری کنند.

احتمال اینکه کره شمالی تحت فشارها از سوی جامعه بین المللی و تحریم های سازمان ملل دست به آزمایشی هسته ای و یا پرتاب موشک بالیستیک دیگری بزند افزایش یافته است.

بنا به گزارش خبرگزاری رویترز، کره شمالی روز دوشنبه چهارم اردیبهشت، در واکنش خشمناک خود به مانور مشترک آمریکا و ژاپن در آبهای نزدیک کره شمالی گفت فرستادن کشتی ها به منظور حمله «اقدامی بسیار خطرناک از جانب کسانی است که تدارک یک جنگ هسته ای را می بینند.»

در مانور مشترک آمریکا و ژاپن که روز یکشنبه صورت گرفت، یک ناوگان ضربتی نیروی دریائی آمریکا با اسکورت دوناوشکن ژاپنی به سوی شبه جزیره کره حرکت کردند.

XS
SM
MD
LG