فینالیست‌های «یوروویژن» مشخص شدند؛ شانس بالای سوئد و فنلاند

رقابت آوازخوانی اروپا «یوروویژن»

با مشخص شدن فینالیست‌های شصت‌وهفتمین دوره رقابت آوازخوانی اروپا موسوم به «یوروویژن»، ماهان معین، خواننده ایرانی سوئدی، به صدای آمریکا می‌گوید که شانس سوئد برای کسب عنوان نخست بیش از دیگران است.

ماهان معین، خواننده ایرانی سوئدی که تجربه شرکت در رقابت آوازخوانی سوئد در یوروویژن سال ۲۰۱۴ را در کارنامه حرفه‌ای خود دارد، به صدای آمریکا می‌گوید که به نظر او لورین صاحب عنوان نخست خواهد شد.

به گفته او، این خواننده زن از محبوبیت زیادی در سوئد برخوردار است، و هنرمندی عرفانی و متفاوت محسوب می‌شود که سبک موسیقایی خاص و منحصر به‌فردی دارد.

ماهان معین با اشاره به معنای عمیق و تأثیرگذار ترانه خالکوبی، اجرای لورین در مرحله نیمه‌نهایی را اجرایی فوق‌العاده و «در سطح یک ستاره جهانی که صحنه را تسخیر کرد» توصیف می‌کند.

به گفته ماهان معین، لورین در صورت موفقیت برای دومین بار برنده یوروویژن خواهد شد و سوئد که در دهه‌های گذشته دستاوردهای ارزنده‌ای در این رقابت آوازخوانی داشته است، برای جشن گرفتن این پیروزی بزرگ آماده می‌شود.

۲۶ کشوری که در مرحله پایانی حضور دارند، شنبه ساعت هشت شب به وقت محلی در رقابتی هیجان‌انگیز به روی صحنه می‌روند؛ پیش‌بینی می‌شود بیش از ۱۶۰ میلیون بیننده تلویزیونی در سراسر جهان فینال یوروویژن را تماشا کنند.

این رقابت هنری که ابتدا قرار بود در اوکراین، برنده دوره پیش، برگزار شود، پس از حمله نظامی روسیه به این کشور به شهر لیورپول در بریتانیا منتقل شد.

بریتانیا نایب قهرمان دوره پیش است و با توجه به شرایط جنگی در اوکراین، میزبانی یوروویژن را پذیرفت. رقابت امسال در تالار «لیورپول آرنا»، مجاور رودخانه مرسی در این شهر بندری که گروه «بیتل‌ها» را به جهان معرفی کرد، برگزار می‌شود.

بیست کشور با شرکت در مراحل نیمه‌‌نهایی که سه‌شنبه و پنجشنبه برگزار شد، با آرای عمومی به فینال رسیدند.

رقابت آوازخوانی اروپا «یوروویژن»

شش کشور دیگر، شامل اوکراین برنده دوره پیش، و پنج کشور فرانسه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا، و بریتانیا، موسوم به «پنج بزرگ» (بیگ فایو) به صورت مستقیم در مرحله پایانی حاضر هستند.

از نکات جالب حضور نمایندگان استرالیا و اسرائیل در مرحله پایانی است؛ دو کشوری که از نظر جغرافیایی خارج از مرزهای اروپا هستند ولی عضویت آنها در این رقابت آوازخوانی از سال‌ها پیش مورد موافقت اتحادیه رسانه‌های اروپایی قرار گرفت.

هر چند که انتظار می‌رفت ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، در فینال سخنرانی کند ولی اتحادیه رسانه‌های اروپایی «ایی‌بی‌یو» با این توضیح که یوروویژن یک رقابت هنری است و باید عاری از سیاست باشد، با حضور او مخالفت کرد.

سخنگوی دولت بریتانیا ضمن انتقاد از تصمیم اتحادیه رسانه‌های اروپایی، گفت: «ارزش‌ها و آزادی‌هایی که زلنسکی، رئیس جمهوری ، و مردم اوکراین برای آن می‌جنگند، سیاسی نیستند. [ارزش‌هایی] اساسی هستند و خود یوروویژن زمانی که به درستی سال گذشته شرکت روسیه را در این رقابت تعلیق کرد، این موضوع را دریافت.»

با این حال دولت بریتانیا گفت گه قصد مداخله در تصمیمات اتحادیه رسانه‌های اروپایی را ندارد.

لورین، خواننده سوئدی

هرچند که پیش‌بینی برنده یوروویژن بسیار دشوار است ولی به عقیده منتقدان هنری، شانس نمایندگان فنلاند و سوئد بسیار زیاد است.

لورین، خواننده سوئدی که برنده یوروویژن در سال ۲۰۱۲ شد، با ترانه تأثیرگذار «خالکوبی» ممکن این برای دومین بار صاحب عنوان نخست این رقابت آوازخوانی شود.

کاریجا، خواننده فنلاندی، با آهنگ پاپ متال خود «چا‌چا‌چا» در مرحله نیمه‌نهایی خوش درخشید و اجرای موفقی داشت.

یکی دیگر از چهره‌های شاخص، لا زارا، خواننده کانادایی است که به نمایندگی از فرانسه در یوروویژن شرکت دارد و شاید یکی از شگفتی‌‌های امسال باشد.

لا زارا، خواننده کانادایی

نماینده کرواسی هم با یک اپرا راک ضد جنگ بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

مرحله پایانی با حضور شش هزار تماشاگر برگزار خواهد شد و هنرمندان باید آثار خود را در یک زمان سه دقیقه‌ای بصورت زنده اجرا کنند.

اوکراین، به‌عنوان میزبان اصلی امسال، حضور پررنگی در صحنه دارد. برنامه با اجرای گروه «کالوش ارکسترا»، برنده دوره پیش آغاز می‌شود، و جمالا، خواننده اوکراینی که در سال ۲۰۱۶ برنده یوروویژن شد، اثری را در ادای احترام به فرهنگ تاتار کریمه خود می‌خواند.

امتیازات این رقابت آوازخوانی در فرآیندی پیچیده و براساس آرای هیأت داوران و تماشاگران تلویزیونی در اروپا محاسبه می‌شود.

رقابت آوازخوانی اروپا «یوروویژن»

امسال برای نخستین بار تماشاگران کشورهایی هم که در یوروویژن شرکت ندارند، می‌توانند از طریق اینترنت به خواننده یا گروه مورد علاقه خود رأی دهند. مجموع آرای آنها در گزینه‌ای با عنوان «بقیه جهان» به صورت یک کشور جداگانه محاسبه خواهد شد.

رقابت آوازخوانی اروپا در سال ۱۹۵۶ راه‌اندازی شد و امروز یکی از محبوب‌ترین رقابت‌های هنری اروپا است که میلیون‌ها بیننده در سراسر جهان دارد.

شقت‌وهفتمین دوره رقابت آوازخوانی اروپا از طریق شبکه‌های ملی تلویزیونی کشورهای عضو اتحادیه اروپا مانند کانال یوروویژن، در شبکه اجتماعی یوروویژن، و شبکه اینترنتی «پیکاک» متعلق به ان‌بی‌سی پخش خواهد شد.

در تنظیم این مطلب از گزارش آسوشیتدپرس استفاده شده است