ادامه حمایت هنرمندان از اعتراضات سراسری ایران؛ افسانه بایگان هم حجاب اجباری از سر برداشت

از راست: اصغر فرهادی، افسانه بایگان و گلشیفته فرهانی

هنرمندان ایرانی با انتشار پیام‌های مختلفی در حساب‌های کاربری خود در شبکه‌های اجتماعی، همچنان از جنبش آزادی‌خواهی مردم حمایت می‌کنند.

این در حالی است که علی‌رغم سرکوب گسترده نیروهای امنیتی، اعتراضات سراسری در شهرهای مختلف ایران ادامه دارد.

افسانه بایگان، بازیگر سینما و تلویزیون با انتشار تصویری در حساب کاربری خود در اینستاگرم، به جمع هنرمندانی پیوست که در روزهای اخیر حجاب اجباری را از سر برداشتند.

او در توضیح این عکس، شعری نوشته که بخشی از آن می‌گوید «خدایا خسته از این عمر و تکرارم، خداوندا از اینک من همه عصیان و طغیانم»، او در بخش دیگری می‌افزاید «من از زندان گریزانم.»

خانم بایگان در این پست از هشتگ‌های «زن زندگی آزادی» و «مرد میهن آبادی» استفاده کرده است.



الهام پاوه‌نژاد، بازیگر سینما و تأتر با انتشار ویدئویی در حساب کاربری خود در اینستاگرم به مرگ کیان پیرفلک واکنش نشان داد.

او که در این ویدئو بدون حجاب اجباری ظاهر شده بود، نوشت «به نام خداوند رنگین کمان، از ظهر شنبه ۹ مهرماه ۱۴۰۱، با حکم بازداشت به اتهام تحریک اذهان عمومی و دعوت به اغتشاش، مُهر به این پنجره کوچک خورد تا باعث تشویش اذهان عمومی نباشم.»

خانم پاوه‌نژاد در ادامه افزود که «اما اینک، طنین فریاد مادران و پدران دلسوخته و داغدار و آتش قلبم، این مهر را شکست.»


رخشان بنی‌اعتماد، نویسنده، کارگردان، و تهیه‌کننده سرشناس ایرانی با انتشار ویدئویی در حساب کاربری خود در اینستاگرم به مرگ کیان پیرفلک پرداخت.

او که در این ویدئو حجاب اجباری را از سر برداشته بود، به شدت از سرکوب خشونت‌آمیز حکومت ایران انتقاد کرد.

خانم بنی‌اعتماد در بخشی از پیام خود گفت :«خشونت شما پایان و مرزی ندارد، امیدوارم اگر خون این همه جوان در طول همه این سال‌ها شما را به خودتان نیاورده، مرگ کیان ۹ ساله معصوم، تا ابد خواب را از چشمانتان بگیرد.»


ابی خواننده ایرانی با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در اینستاگرم به مرگ‌ کیان پیرفلک واکنش نشان داد. او در این پست می‌نویسد :«پسر کوچولوی ایران، کیان عزیز که هم اسم نوه خودم هستی، حتی از فکر نبودن نوه‌ کوچکم دیوانه میشم، پدر و مادرت چه می‌کشند»، او در ادامه می‌افزاید که «ایرانیان انتقام خواهند گرفت.»


گلشیفته فراهانی، بازیگر ایرانی با انتشار تصویری از ⁧‫علی عراقی‬⁩، جوان کشته شده در ⁧‫تبریز‬⁩، در اینستاگرام خود نوشت «بچه های زیبای ایران به دست ⁧‫جمهوری اسلامی‬⁩ کشته می‌شوند.»


هوتن شکیبا، بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون، با انتشار تصویری از باوان، دختر ⁧‫فرشته احمدی‬⁩، در اینستاگرام خود نوشت «امیدوارم در خواب باشی، با نوازش موهایت با دست مادر. گیانه‌که‌م که از یادم نمیری»

باوان، دختر فرشته احمدی، از کشته‌شدگان سرکوب خونبار اعتراضات ایران است که انتشار تصویر گریه‌های او بر مزار مادرش با واکنش‌های زیادی همراه شد.


کامبیز دیرباز با انتشار تصویری از غواصان کشته شده جنگ ⁧‫ایران‬⁩ و ⁧‫عراق‬⁩ در اینستاگرم خود، از قول آنها خطاب به مسئولان ⁧‫جمهوری اسلامی نوشت «قرار بود ما زیرآبی بریم تا ایران، آزاد و سربلند باشه، شما زیرآبی میرید که چی بشه؟ آقایان مسئول! تاکی می‌خواید زیرآبی برید و نشنوید صدای اعتراض ⁧‫مردم‬⁩ رو؟؟»


اصغر فرهادی، کارگردان سرشناس ایرانی و برنده جایزه اسکار، روز جمعه ضمن تحسین «شجاعت» معترضان ایرانی، از تغییر سیاسی در ایران استقبال کرد.

او که در حاشیه فستیوال بین‌المللی فیلم مراکش سخن می‌گفت، افزود: «می‌خواهم از این فرصت استفاده کنم تا به مردمم، نسل جدید، زنان و مردانی که به خیابان‌ها آمده‌اند و خواستار در دست گرفتن سرنوشت خود هستند، درود بفرستم.»

به گفته او، ایران با «یک لحظه بسیار سرنوشت‌ساز» روبرو است و «دیگر همان کشوری نخواهد بود» که تا پیش از اعتراضات کنونی بود.

اصغر فرهادی روز پنجشنبه نیز با انتشار عکسی از کیان پیرفلک در صفحه اینستاگرامش نوشته بود: «خون این کودکان پاک، دامان آلوده‌تان را خواهد گرفت.»


دور جدید اعتراضات ایران از ۲۵ شهریور آغاز شده و در همه استان‌های کشور جریان داشته است.

در جریان این دور اعتراضات که پس از مرگ تحت بازداشت مهسا (ژینا) امینی از سر گرفته شده است، تا کنون شعارهایی از جمله «مرگ بر خامنه‌ای»، «مرگ بر دیکتاتور»، «زن، زندگی، آزادی»، «خامنه‌ای قاتله، حکومتش باطله»، «فتنه ۵۷، عامل هر فلاکت»، «این آخرین پیامه، هدف خود نظامه»، «آذربایجان بیدار است، حامی کردستان است»، «کردستان، چشم و چراغ ایران»، «کشتن برای روسری، تا کی چنین خاک بر سری»، «نه روسری، نه توسری، آزادی و برابری»، «فکر نکنید امروزه، قرار ما هرروزه»، «وای به روزی که مسلح شویم»، «رضا شاه،‌ روحت شاد» داده شده است.

مهسا امینی ۲۲ ساله که به همراه خانواده‌اش از سقز به تهران سفر کرده‌ بود، ۲۲ شهریور توسط گشت ارشاد بازداشت و به مرکز پلیس امنیت اخلاقی، مشهور به بازداشتگاه وزرا منتقل شد. او ساعاتی بعد با آمبولانس به بیمارستان کسری برده شد و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد و ۲۵ شهریور جان باخت.