لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۲۴

هم‌آوا با اعتراضات ایران؛ ستاره‌ها و چهرهای جوان با معترضان ایرانی همراهی می‌کنند


گوگوش و لیلا فروهر
گوگوش و لیلا فروهر

اعتراضات سراسری در ایران با حمایت هنرمندان برون مرزی به ویژه در عرصه موسیقی همراه شده است و این ستاره‌های بزرگ یا چهره‌های جوان‌تر با انتشار سرود، آهنگ، ترانه، یا نماهنگ در شبکه‌های اجتماعی، همبستگی خود را با جنبش آزادی‌خواهی مردم اعلام کرده‌اند.

این آثار متنوع اعتراضی با تمرکز بر مبارزات زنان و جوانان ایرانی، از جنبه‌های گوناگونی به بیان رویدادهای کنونی ایران می‌پردازند و بر خواست‌هایی چون آزادی، برابری، و حقوق‌بشر تأکید دارند.

علاوه بر آثار انفرادی که توسط خوانندگان، ترانه‌سرایان، آهنگسازان، و نوازندگان منتشر شده است، شاهد عرضه پروژه‌های مشترکی نیز هستیم که نمونه‌های از اتحاد و همبستگی هنرمندان ایرانی را به نمایش می‌گذارد.

«دوباره» یکی از این پروژه‌های مشترک است، اثری با اجرای گوگوش، لیلا فروهر، شهرزاد سپانلو، دریا دادور، و سوگند که در لحظاتی با دکلمه شهره آغداشلو همراه می‌شود.

این یکی از معدود آثار موسیقی ایران است که خواننده‌های زن از نسل‌های مختلف با سبک‌های متفاوت را کنار هم قرار می‌دهد و نمونه دلنشینی از همکاری هنرمندان ایرانی محسوب می‌شود که با حال و هوای جنبش زنانه و مردمی کنونی هم‌خوانی دارد.

بازخوانی ترانه «برای» ساخته شروین حاجی‌پور توسط تعدادی از هنرمندان ساکن لس‌آنجلس نیز یکی دیگر از این پروژه‌های هنری مشترک بود.

اعظم علی، رامین ترکیان، حامد نیک‌پی، آرش آوین، مامک خادم، و مهسا قاسمی، خوانندگان و نوازندگانی هستند که در تولید این اثر مشارکت داشتند.

با توجه به همسرایی چند خواننده، این قطعه با تنظیم جدیدی شکل گرفته است که فراز و فرودهای تأثیرگذاری دارد و پیام شروین حاجی‌پور که آهنگش به نماد جنبش مردمی ایران تبدیل شده است را به زیبایی بازتاب می‌دهد.

قطعه کردی «وره میدان» یا «بیا به میدان» پروژه مشترک دیگری بود که توسط ناصر رزازی، ابی، شاهین نجفی، و پدرام شهلایی اجرا شد.

از نکات جالب توجه، حضور چهره‌هایی با سوابق و تجربیات متفاوت هنری است که با هدف واحدی با یکدیگر همراه شدند و پیام خود را در چهارچوب این اثر اعتراضی منتشر کردند.

به گفته تهیه‌کنندگان «آنها یک صدا علیه استبداد و فساد جمهوری اسلامی فریاد می‌زنند، و خواستار سرنگونی این نظام تبهکار هستند.»


دور جدید اعتراضات ایران از ۲۵ شهریور آغاز شده و در همه استان‌های کشور جریان داشته است.

در جریان این دور اعتراضات که پس از مرگ تحت بازداشت مهسا (ژینا) امینی از سر گرفته شده است، تا کنون شعارهایی از جمله «مرگ بر خامنه‌ای»، «مرگ بر دیکتاتور»، «زن، زندگی، آزادی»، «خامنه‌ای قاتله، حکومتش باطله»، «فتنه ۵۷، عامل هر فلاکت»، «این آخرین پیامه، هدف خود نظامه»، «آذربایجان بیدار است، حامی کردستان است»، «کردستان، چشم و چراغ ایران»، «کشتن برای روسری، تا کی چنین خاک بر سری»، «نه روسری، نه توسری، آزادی و برابری»، «فکر نکنید امروزه، قرار ما هرروزه»، «وای به روزی که مسلح شویم»، «رضا شاه،‌ روحت شاد» داده شده است.

مهسا امینی ۲۲ ساله که به همراه خانواده‌اش از سقز به تهران سفر کرده‌ بود، ۲۲ شهریور توسط گشت ارشاد بازداشت و به مرکز پلیس امنیت اخلاقی، مشهور به بازداشتگاه وزرا منتقل شد. او ساعاتی بعد با آمبولانس به بیمارستان کسری برده شد و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد و ۲۵ شهریور جان باخت.

XS
SM
MD
LG