به دنبال استقبال از آهنگ «برای» از شروین حاجیپور، خواننده جوان ایرانی، این اثر از شانس زیادی برای دریافت یکی از جوایز جانبی آکادمی ملی علوم و هنرهای ضبط آمریکا که به «گرمی» شهرت دارد، برخوردار است.
این ترانه اعتراضی که در جریان سرکوب معترضان ایرانی توسط حکومت ایران، در حسابهای کاربری شروین حاجیپور در شبکههای اجتماعی منتشر شد، به شهرت زیادی رسید و به تدریج به سرود غیررسمی جنبش مردمی ایران تبدیل شد.
نیروهای امنیتی شروین حاجیپور را پس از انتشار «برای» به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «ترغیب و تحریک افراد به اعمال خشونتآمیز» بازداشت کردند ولی او پس از سپردن وثیقه یکصد میلیون تومانی آزاد شد.
این اثر، امسال یکی از گزینههای پیشنهادی برای نامزدی دریافت جایزه جدید «دستاورد ویژه: بهترین ترانه برای دگرگونی اجتماعی» است و برنده آن را کمیتهای در آکادمی ملی علوم و هنرهای ضبط انتخاب میکند.
شعرهای ترانه «برای» را شروین حاجیپور از روی توئیتهای کاربران رسانههای اجتماعی، بازخوانی کرده است و جملات ساده آن مثل «برای رقصیدن در خیابان» یا «برای بوسیدن بدون ترسیدن» را معترضان در خیابانهای ایران، همخوانی میکنند.
حمید سعیدی، نوازنده، آهنگساز، و یکی از اعضای گروه موسیقی «افیون ماه» که در گذشته برنده جایزه گرمی شده است، به صدای آمریکا میگوید که آهنگ «برای» بسیار مورد توجه آکادمی قرار گرفته است.
او با اشاره به اینکه این جایزه ویژه، بخش جانبی جدیدی است که به آکادمی افزوده شده است، میگوید که مانند جوایز معتبر دیگری چون اسکار، برندگان جوایز گرمی نیز فقط توسط اعضای آکادمی ملی موسیقی و هنرهای ضبط برگزیده میشوند و آرای مردمی نقشی در این گزینشها ندارد.
حمید سعیدی در ادامه میافزاید که موضوعی در روزهای اخیر در شبکههای اجتماعی مطرح شد، بحث نامزدی این ترانه برای جایزه بود که با توجه به حمایت گسترده ایرانیان و غیر ایرانیان از شروین حاجیپور بازتاب زیادی داشت.
او یادآور میشود که علیرغم اهمیت چنین حمایتی، یک مشکل قانونی باعث شده بود تا این درخواستهای نامزدی بینتیجه باشد، چرا که براساس قوانین آکادمی، ترانه ابتدا باید بصورت تجاری در آمریکا منتشر شده باشد ولی اثر شروین حاجیپور چنین شرایطی نداشت.
حمید سعیدی تأکید میکند این چالش بزرگ با تلاش کتی امیری یونسی، وکیل ایرانیتبار ساکن لس آنجلس برطرف شد و او پس از گفتوگو با مدیران ارشد آکادمی آنها را قانع کرد که به دلیل شرایط خاص ایران، انتشار آهنگ «برای» در «ساوندکلاود» را بهعنوان انتشار تجاری در آمریکا بپذیرند و فرصت نامزدی جایزه گرمی را از شروین حاجیپور دریغ نکنند.
او در ادامه میافزاید که مدیران آکادمی از تعداد زیاد پیشنهادهای نامزدی برای آهنگ «برای» شگفتزده شدهاند و هر چند که این درخواستها تأثیر عملی در گزینش نهایی ندارد ولی از نظر خبری اهمیت دارد و تأثیرگذار است.
حمید سعیدی تأکید میکند که در این مرحله بهترین حمایت از شروین حاجیپور، همرسانی ترانه «برای» در شبکههای اجتماعی، و استفاده از هشتگهای او به زبان انگلیسی است تا بتوان توجه اعضای گروه انتخاب را به اهمیت کار این هنرمند جوان ایرانی جلب کرد.
او در پایان میگوید که این گروه از میان هنرمندان، همکاران، مشاوران، و اعضای احتمالی آینده آکادمی انتخاب شدهاند و اسامی آنها بصورت عمومی منتشر نمیشود.
اسامی نامزدهای جوایز آکادمی ملی علوم و هنرهای ضبط در ماه نوامبر اعلام خواهد شد.