تماس رئیس جمهوری آمریکا با رهبران کشورهای اروپای غربی درباره وضعیت اوکراین

جو بایدن - آرشیو

رئیس جمهوری آمریکا روز دوشنبه درباره تازه‌ترین وضعیت جنگ روسیه علیه اوکراین با سران کشورهای آلمان، ایتالیا، فرانسه، و بریتانیا گفت‌و‌گو می‌کند.

جو بایدن قرار است از روز سه شنبه برای مشورت درباره اعمال تحریم‌های بیشتر علیه روسیه و افزایش کمک‌رسانی به اوکراین به اروپا سفر کند. دیدار با رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا، گروه هفت و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از جمله برنامه‌های رئیس جمهوری آمریکا در مدت زمان حضورش در اروپا است.

آقای بایدن صبح دوشنبه به منظور هماهنگ کردن واکنش‌ها و کمک‌های خود به حمله روسیه به اوکراین با امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه، اولاف شولتس صدر اعظم آلمان، ماریو دراگی نخست وزیر ایتالیا، و بوریس جانسون نخست وزیر بریتانیا، گفت‌و‌گو می‌کند.

او همچنین میزبان صاحبان صنایع و شرکت‌های بزرگ آمریکایی در کاخ سفید است. محور این میزبانی همسو کردن پاسخ بخش خصوصی آمریکا در اعمال تحریم علیه روسیه عنوان است.

همچنین ببینید: جن ساکی: روسیه خارج از برجام «کمک اضافی یا معافیت از تحریم‌ها» دریافت نمی‌کند

این تلاش‌های دولت ایالات متحده پیش از سفر چهارشنبه آقای بایدن به بروکسل انجام می‌شود.

رئیس جمهوری آمریکا قرار است روز پنجشنبه مطابق برنامه با رهبران گروه هفت، پیمان نظامی ناتو، و اتحادیه اروپا در مورد تلاش‌های بین‌المللی برای حمایت از اوکراین و اعمال هزینه‌های شدید و بی‌سابقه بر روسیه گفت‌و‌گو کند.

جو بایدن روز جمعه در سفر به ورشو، پایتخت لهستان، با آندره دودا، رئیس جمهوری آن کشور، دیدار می‌کند. آقای بایدن در این دیدار درباره ارائه کمک‌های بشردوستانه توسط ایالات متحده و متحدان و شرکای آن برای پاسخگویی به سیل پناهجویان ناشی از تهاجم روسیه به اوکراین گفت‌و‌گو خواهد کرد.

به گفته فلیپو گراندی، رئیس نهاد رسیدگی به پناهجویان ملل متحد، جنگ در اوکراین که تقریبا یک ماه از آغاز آن می گذرد ده میلیون بی‌خانمان و آواره بر جای گذارده است.

همچنین ببینید: ادامه جنگ در اوکراین؛ ناکامی مسکو در دستیابی به اهداف نظامی و تشدید بحران انسانی

در آمریکا قانونگذاران از دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه از تلاش‌های دولت رئیس جمهوری بایدن در ارائه کمک به اوکراین حمایت می‌کنند.

سناتور دیک دیربن، رئیس کمیسیون قضایی مجلس سنا، گفت: «ایالات متحده، از طریق رئیس جمهوری و ناتو، کاملا متعهد به این تلاش برای متوقف کردن پوتین در اوکراین است. او اکنون دست به اقدامات از روی استیصال - مانند کشتن غیرنظامیان بی‌گناه و کودکان - زده است. او نامی سیاه از خود در تاریخ برجای خواهد گذاشت.»

همچنین ببینید: الکسی هونچاروک، نخست وزیر پیشین اوکراین: پوتین یک مستبد دیوانه است که می‌خواهد جهان را دگرگون کند

سناتور جان باروسو ، عضو کمیته روابط خارجی مجلس سنا، با اشاره به نقش کنگره در پیشنهاد دادن تحریم‌ها و ممنوعیت خرید نفت از روسیه، و دادن رای مثبت به ارسال تسلیحات و بسته‌های کمک‌های بزرگ گفت: «ما یک بسته کمک ۱۳ میلیارد دلاری را تصویب کردیم و تاکنون رئیس جمهوری یک میلیارد آن را به اوکراین ارائه کرده است.»

همچنین ببینید: آلمان در تلاش برای جایگزینی گاز قطر به‌جای روسیه

در میانه تشدید اعمال تحریم‌ها علیه مسکو و این که محتملا برخی از کشورهای اروپایی خرید انرژی از روسیه را ممنوع کنند، سخنگوی ریاست جمهوری روسیه اعلام کرد که اجرایی شدن چنین تحریم‌هایی تاثیر بسیار منفی بر مصرف کنندگان اروپایی می‌گذارد.

کشورهای اروپایی حدود ۴۰ درصد از نیاز انرژی خود را از روسیه خریداری می‌کنند.