کارشناسان بانک جهانی میگویند رشد اقتصادی چین به احتمال زیاد کمی کند خواهد شد و تا پایان سال جاری به ۷ و چهار دهم درصد میرسد، و در سال آينده میلادی از اين هم کندتر خواهد شد.
چین دارای دومین اقتصاد بزرگ جهان است، بنابراین تغییر در نرخ رشد آن، بر اقتصاد بسیاری از کشورها که به بازار چين کالا و خدمات میفروشند تاثیر می گذارد.
گزارش روز دوشنبه ۱۴ مهر (۶ اکتبر) بانک جهانی میگوید، در خارج از چین، رشد کشورهای شرق آسیا در سال آینده سرعت خواهد يافت. کارشناسان از کشورهای شرق آسیا میخواهند، با از ميان برداشتن موانع سرمايهگذاری ملی و رقابتی کردن هرچه بيشتر صادراتشان، به رشد کمک کنند.
بانک جهانی در گزارش جداگانه ای میگوید رشد اقتصادی در هند شتاب خواهد يافت، و در سال آينده به ۶ درصد در سال خواهد رسيد، و در ۲۰۱۶ میلادی از آن هم سريعتر خواهد شد. موفقیت هند احتمالا به سایر کشورهای آسیای جنوبی نیز کمک خواهد کرد.
موسسه بروکینگز و روزنامه فایننشال تایمز اخیرا تجزیه و تحلیل جديدی از دادههای اقتصادی و مناطق آشفته جهانی ارائه کردند. آنها میگويند که بهبود اقتصادی «لرزان»، و بیش از حد به گسترش ادامهدار در ایالات متحده وابسته است.
درحالیکه مقامات اقتصادی جهان اين هفته در واشنگتن گردهم آمدهاند تا در نشست های بانک جهانی و صندوق بينالمللی پول شرکت کنند، گزارشهای اقتصادی به سرعت در حال انتشار هستند. انتظار میرود صندوق بینالمللی پول ارزیابی بهروز شده خود از اقتصاد جهانی را روز سه شنبه منتشر کند.