لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۴۹

برغم آزمون‌های خارجی، اوباما به دنبال کشش در اقتصاد


باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا
باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا

عملیات نظامی روبه افزایش ايالات متحده در عراق و سوریه، تا اندازه زيادی بر تلاش‌های رئيس‌جمهوری آمريکا در زمينه اوضاع اقتصادی و طرح‌هايی که برای اشتغالزايی دارد سايه افکنده است.

باراک اوباما اميدوار بود که با اين تلاش‌ها بتواند وضعيت انتخابات ميان‌دوره‌ای، که چند هفته ديگر انجام خوهد گرفت و فعلا به نفع حزب رقيب جمهوریخواه است، را به نفع حزب دموکرات تغيير دهد؛ اما حملات هوایی علیه افراطگرایان خلافت خودخوانده اسلامی، عامل پیچیده جدیدی را وارد مبارزات انتخاباتی پائيز امسال کرده، و هر دو طرف را وادار به ارزیابی مجدد پیام‌های سیاسی خود نموده است.

رئیس جمهوری آمریکا با سخنرانی‌ که قرار است روز پنج‌شنبه ۱۰ مهرماه (۲ اکتبر) در دانشگاه نورث وسترن ايراد کند، توجهات جديدی را بر سر بهبودبخشی به اقتصاد کشور و خارج کردن آن از رکود بزرگ به خود جلب کرده است، زيرا از قرار معلوم او در اين سخنرانی عظمت و وقار ايالات متحده را با قدرت اقتصادی در داخل پيوند خواهد زد. این بحثی ظریف برای رئيس جمهوری است که برخوردش با مسائل بودجه کماکان مورد سوال بوده، و خود اذعان دارد که بسیاری از مردم از بهبودی که تاکنون حاصل شده نفعی نبرده‌اند.

بنا به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، مقامات ارشد دولت اصرار دارند که برخلاف جورج دبلیو بوش در سال ۲۰۰۲، اوباما قصد ندارد امنیت ملی و خطر افراطگرایی درخاورمیانه را در مرکز پیام خود برای دور آخر مبارزات پائيزی قرار دهد. با این حال، آنها اذعان می‌کنند که غیرممکن است اوباما و دموکرات ها بتوانند چشم بر اين موضوع ببندند.

جمهوریخواهان نيز مجبور شده‌اند در برابر ديناميسم جديد تحميل شده از سوی حملات هوایی موضع بگيرند و بر آن تمرکز کنند.

کارشناسان می‌گويند محبوبيت باراک اوباما پس از عملیات نظامی علیه گروه موسوم به «دولت اسلامی» بيشتر شده است، اما در عين حال مردم همچنان از مبارزه وی با تروریسم ناخشنودند.

استراتژیست های سیاسی در تلاش هستند تا تعیین کنند عمليات نظامی تا چه مدت در ذهن مردم باقی خواهد ماند. در عين حال استراتژی های ديگری نيز وجود دارد که با يکديگر در رقابت هستند؛ رقابت هایی که گشايش در اقتصاد را دشوار کرده است.

در یک نظرسنجی که روز سه شنبه ۸ مهر (۳۰ سپتامبر) از سوی سی‌ان‌ان منتشر شد ۶۵ درصد آمریکایی‌ها گفتند، هنگام رای دادن برای کنگره، اقتصاد در نظر آنها از اهميت درجه يک برخوردار خواهد بود. ۲۹ درصد گفتند چگونگی عمليات نظامی در عراق و سوريه برای آنها تعيين کننده است.

اين آمار با نتايج همه پرسی سال ۲۰۰۲ تفاوت می‌کند. در آن زمان اقتصاد با سرعت کندتری به جلو می‌رفت و خاطره فاجعه ۱۱ سپتامبر در اذهان عمومی هنوز تازه بود. در آن زمان ۴۹ درصد رای دهندگان گفته بودند چشم‌انداز جنگ با عراق مهمترين نگرانی آنهاست، در مقايسه با ۴۲ درصد که اقتصاد را درجه يک می‌شمردند.

با توجه به ادامه نگرانی‌های عمومی در مورد وضعيـت اقتصادی، دولت اوباما دست به تدوين یک استراتژی میان دوره ای زده است، که هدف آن تمرکز بر دستاوردهای اقتصادی است. دموکرات ها تلاش خواهند کرد تا جمهوریخواهان را به عنوان مدافعان ثروتمندان و مانع اصلی اشتغالزايی و دستمزد بيشتر معرفی نمايند.

XS
SM
MD
LG