لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۵۱

سازمان بهداشت جهانی: موارد آبله میمونی در جهان ۲۱ درصد کاهش یافت


واکسیناسیون ویروس آبله میمون در کلینیکی در شهر نیویورک، آمریکا
واکسیناسیون ویروس آبله میمون در کلینیکی در شهر نیویورک، آمریکا

سازمان بهداشت جهانی روز پنجشنبه سوم شهریور اعلام کرد، تعداد موارد آبله میمون گزارش شده در سطح جهان، پس از یک افزایش یک ماهه، هفته گذشته ۲۱ درصد کاهش یافته است که ممکن است علت آن کاهش شیوع این بیماری در اروپا باشد.

به گزارش آسوشیتدپرس، سازمان بهداشت وابسته به سازمان ملل متحد، نزدیک به ۶ هزار مورد جدید در یک هفته را گزارش کرد و گفت: دو کشور ایران و اندونزی اولین موارد خود را گزارش داده‌اند.

از اواخر ماه آوریل تا به امروز بیش از ۴۵ هزار مورد آبله میمون در ۹۸ کشور گزارش شده است.

سازمان بهداشت جهانی در بیانیه‌ای گفت که قاره آمریکا ۶۰ درصد از موارد بیماری را به خود اختصاص داده، در حالیکه که اروپا ۳۸ درصد از کل تعداد مبتلایان را تشکیل می‌دهد. در این بیانیه آمده است که شمار بیماری در قاره آمریکا شاهد «افزایش شدید و رو به افزون» است.

تدروس آدهانوم، دبیرکل سازمان بهداشت جهانی روز پنجشنبه در یک نشست مطبوعاتی گفت، اگر چه شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد تعداد موارد آبله میمون در اروپا که زمانی ۹۰ درصد از موارد بیماری را تشکیل می‌داد رو به کاهش است، اما شیوع ویروس اکنون در نقاط دیگر جهان باعث نگرانی شده است.

آقای آدهانوم گفت: «به ویژه در آمریکای لاتین، آگاهی کم یا اقدامات بهداشت عمومی ناکافی، همراه با عدم دسترسی به واکسن، آتش شیوع بیماری را بیشتر کرده است.»

در اواخر ماه ژوئیه، دبیر کل سازمان بهداشت جهانی، به رغم عدم توافق در کمیته تخصصی خود، شیوع آبله میمون را یک وضعیت اضطراری جهانی «نگران کننده» اعلام کرد.

آبله میمون که یک بیمار ویروسی است می‌تواند از طریق تماس جنسی، بوسیدن، بغل کردن، لباس، حوله، و ملافه آلوده از فردی به فرد دیگر سرایت کند.

تا کنون، ۹۸ درصد از مبتلایان به آبله میمون مردهایی هستند که با هم‌جنسان خود رابطه جنسی، به خصوص رابطه غیر انحصاری، داشته‌اند، اما مقامات بهداشتی تاکید می‌کنند هرکسی ممکن است به این ویروس مبتلا شود.

وضعیت اضطراری جهانی، بالاترین سطح هشدار سازمان بهداشت جهانی است، اما این نامگذاری لزوماً ناشی از مسری بودن و کشنده بودن یک بیماری نیست.

اگر چه آبله میمون ده‌ها سال در بخش‌هایی از مرکز و غرب آفریقا وجود داشته، اما تا ماه مه، که مقامات بهداشت مواردی را در اروپا، آمریکای شمالی و نقاط دیگر جهان شناسایی کردند، به خارج از قاره آفریقا و به طور گسترده در بین مردم شیوع نیافته بود.

اعلام وضعیت اضطراری جهانی به این معنی است که شیوع آبله میمون یک «رویداد استثنائی» است که می‌تواند به کشورهای بیشتری گسترش یابد و نیاز به واکنش هماهنگ جهانی دارد.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG