لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۰۳

پرزیدنت ترامپ: شورش در سراسر ایران به رژیم فشار آورد تا گسترش نفوذ در مدیترانه را رها کند


رئیس جمهوری آمریکا در مصاحبه با فاکس نیوز که روز یکشنبه پخش شد اشاره کرد که موج ادامه دار اعتراضات ضد حکومتی در سراسر ایران، جمهوری اسلامی را تحت فشار گذاشته است که به جای نفوذ نظامی در منطقه، روی اقتصاد مشکل دارش متمرکز شود.

او تاکید کرد که جمهوری اسلامی با وجود «شورش در سراسر» کشور دیگر به مدیترانه فکر نمی کند و حالا به فکر مشکلات خودش است.

در ماه آوریل و در جریان سفر امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه به آمریکا، دونالد ترامپ از لزوم مقابله با قابلیت ایران برای دسترسی به سراسر سوریه و دریای مدیترانه صحبت کرد.

او در کنفرانس خبری مشترک با ماکرون گفته بود ما باید یک مانع محکم در مدیترانه داشته باشیم که بسیار مهم است زیرا در غیراینصورت ایران مستقیما به مدیترانه می رسد.

پرزیدنت ترامپ در مصاحبه روز یکشنبه خود با فاکس نیوز همچنین تاکید کرد که آمریکا حتما شرکت های اروپایی را در صورتی که با ایران رابطه تجاری داشته باشند، تحریم می کند.

رئیس‌جمهور آمریکا در تازه ترین موضع گیری درباره ایران به روشنی گفته است هر شرکت اروپایی که با جمهوری اسلامی ایران معامله کند، تحریم می شود.

پرزیدنت دونالد ترامپ روز یکشنبه در گفتگویی که فاکس نیوز منتشر کرد، در پاسخ به مجری برنامه که پرسید آیا آمریکا شرکت‌های اروپایی طرف معامله با ایران را تحریم خواهد کرد گفت: «البته که؛ قطعا این کاری است که ما انجام می‌دهیم».

این موضع پرزیدنت ترامپ در ادامه فشار ایالات متحده به رفتار پر خطر و تنش سازی جمهوری اسلامی ایران در خاورمیانه است.

رئیس جمهوری آمریکا اردیبهشت از توافق هسته ای ایران خارج شد و اعلام کرد در صورتی که جمهوری اسلامی ایران به برنامه موشکی خود و حمایت از تروریسم ادامه دهد، تحریم های هسته ای را در ماه نوامبر باز می گرداند.

بازگشت تحریم‌های نفتی

موضع گیری پرزیدنت ترامپ پیامی مشخص به خصوص به کشورهای اروپایی و متحدان آمریکا است که امیدوارند با معافیت آمریکا اجازه خرید نفت ایران را داشته باشند.

هفته پیش، یک مقام آمریکایی گفت که شرکت ها تا نوامبر برای قطع خرید نفت از ایران وقت دارند.

از سوی دیگر اعلام شد که ژاپن و کره جنوبی به دنبال کسب معافیت از سوی آمریکا برای خرید از ایران هستند که بلومبرگ در گزارشی نوشت: آمریکا از ژاپن خواست با موضعی سخت‌تر، خرید نفت از تهران را متوقف کند.

بعد از خروج آمریکا از برجام چند کشور اروپایی از جمله آلمان اعلام کردند به روابط اقتصادی با ایران ادامه می دهند اما تحلیلگران می گویند با فشار و تحریم آمریکا این همکاری مدت زیادی نمی تواند ادامه یابد.

تولید نفت بیشتر توسط عربستان

رئیس جمهوری آمریکا یک روز پیش هم از عربستان خواست برای مقابله با آنچه او «ناآرامی و اختلال در ایران و ونزوئلا» نامید، روزانه دو میلیون بشکه نفت بیشتر تولید کند.

پرزیدنت دونالد ترامپ جمعه صبح به وقت شرق آمریکا در توئیتر خود خبر داد که پادشاه عربستان سعودی با درخواست او برای افزایش تولید نفت به اندازه دو میلیون بشکه موافقت کرده است.

پرزیدنت ترامپ در توئیتر خود نوشت با ملک سلمان پادشاه عربستان سعودی صحبت کرد و به او توضیح داد که به خاطر ناآرامی و اختلال در ایران و ونزوئلا از عربستان می خواهد که تولید نفت خود را تا حدود دو میلیون بشکه برای توازن در بازار جهانی نفت افزایش دهد... قیمت بالاست! او موافقت کرد!

پرزیدنت به جزئیات بیشتری درباره ایران و ونزوئلا اشاره نکرد. ایران در شش ماه اخیر شاهد افزایش اعتراضات بوده و ونزوئلا نیز با بحران های اقتصادی روبرو است.

از سوی دیگر، با خروج ایالات متحده از توافق هسته ای ایران، پیش بینی می شود پرزیدنت ترامپ تحریم های هسته ای تهران را در نوامبر بازگرداند که بخش اصلی آن ممنوعیت خرید نفت و گاز از ایران است. هم اکنون برخی متحدان آمریکا اعلام کرده اند در صورت برگشت تحریمها، نفت خود را از منابعی غیر از ایران تامین خواهند کرد.

درخواست و موافقت عربستان سعودی برای افزایش تولید نفت در حالی است که تنها یک هفته پیش این کشور اعلام کرد عرضه نفت خام خود را افزایش داده و آن را در ماه ژوئن به ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز رساند.

به گزارش رویترز، این رقم نزدیک به یک رکورد پیشین برای تولید نفت عربستان محسوب می شود.

به نوشته رویترز، عربستان به نسبت ماه مه ۷۰۰ هزار بشکه در روز نفت بیشتری تولید کرده است؛ با این حساب، در ماه ژوئن، کشورهای اوپک با آنکه شاهد کاهش صادرات نفت ایران و مشکلات تولید نفت در لیبی بودند، در مجموع نفت بیشتری عرضه کردند.

رویترز می نویسد اقدام عربستان به روشنی نشان می دهد که خواهان تعدیل قیمت نفت است که امسال به ۸۰ دلار در هر بشکه نیز رسید. این اولین بار از سال ۲۰۱۴ است که قیمت نفت به این سطح می رسد. افزایش قیمت نفت باعث شد مصرف کنندگان عمده نظیر ایالات متحده نگرانی خود را از افزایش قیمت نفت مطرح کنند.

اوپک و گروهی از کشورهای تولیدکننده نفت غیراوپک شنبه گذشته توافق کردند که تولید نفت خود را به میزان ۱۰۰ در ۱۰۰ که قبلا توافق کرده بودند، برسانند.

افزایش تولید نفت عربستان پس از آن صورت می گیرد که آمریکا از ریاض و برخی دیگر از اعضای اوپک خواست کاهش تولید نفت ایران به موجب بازگشت تحریم های آمریکا را جبران کنند.

رویترز به نقل از منابع خود می گوید ایران از افزایش تولید نفت عربستان خشمگین است و این حجم افزایش تولید، دیگر اعضای اوپک را متعجب ساخته است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG