لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۲۰

رویترز: با تشدید فشار آمریکا، توقف واردات نفت اروپا از ایران شتاب گرفت


به دنبال افزایش فشار ایالات متحده بر کشورهای مختلف برای کاهش یا قطع واردات نفت از ایران، و همزمان با نزدیک شدن به موعد بازگشت تحریم‌های ایران که پس از خروج آمریکا از برجام رخ خواهد داد، خرید نفت اروپا از ایران با سرعت رو به کاهش گذاشته است.

خبرگزاری رویترز روز جمعه در گزارشی با ذکر این مقدمه نوشت، هر چند دولت‌های اروپایی پیشتر با خروج از توافق جامع هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با ایران مخالفت کرده‌اند، اما پالایشگاه‌های اروپایی با سرعتی بیش از آنچه که انتظار می‌رفت در حال توقف خرید نفت ایران هستند.

دولت پرزیدنت ترامپ از شرکت‌های خارجی، به ویژه در کشورهای متحد آمریکا، خواسته است فعالیت‌های تجاری خود را با ایران تا ۴ نوامبر امسال کاهش داده یا متوقف کنند، در غیر این صورت ممکن است با خطر تحریم یا کنار گذاشته شدن از نظام مالی ایالات متحده روبرو شوند.

رویترز از قول دو منبع آگاه، که هویت آنها را فاش نکرده است، گفت مؤسسه اعتباری «بی سی پی» سوئیس به مشتریان خود اطلاع داده است تامین مالی محموله‌های نفت ایران را تا ۳۰ ژوئن متوقف خواهد کرد. این مؤسسه اواخر ماه مه گفته بود تراکنش‌های جدید را تعلیق می‌کند.

با این حال، سخنگوی بی سی پی حاضر نشده است در مورد ضرب الاجل سی‌ام ژوئن (فردا نهم تیر ماه) اظهار نظر کند. مشتریان این وام دهنده بزرگ سوئیسی، شرکت‌های بزرگی مانند «هلنیک پترولیوم» یونان، «توتال» فرانسه، و «لیتاسکو» شعبه لوک اویل روسیه در ژنو، هستند.

شرکت‌های نفتی عمده اسپانیایی – مانند سپسا و رپسول – هم که با بانک «آرِس» مستقر در مادرید کار می‌کنند، ناچار هستند یا خرید نفت از ایران را متوقف کنند یا دنبال بانک دیگری بگردند؛ چرا که آرس گفته تامین مالی واردات نفت از ایران را تا اوایل ژوئیه متوقف خواهد کرد.

ایران دو و نیم میلیون بشکه در روز صادرات نفت خام دارد، که حدود یک پنجم آن به اروپا صادر می‌شود.

یک مقام ارشد وزارت خارجه ایالات متحده روز سه شنبه به شرکت‌هایی که نفت خام ایران را می‌خرند هشدار داد تا اول نوامبر سال جاری (دهم آبان ماه) فرصت دارند که آن را متوقف کنند، در غیر این صورت با تحریم های شدید آمریکا روبرو خواهند شد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG