لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۲۰

تجاوز جنسی «منظم و مداوم» به زنان مسلمان روهینگیایی در میانمار


خبرگزاری اسوشیتدپرس در یک رشته گزارش، از دست کم ۲۹ زن مسلمان روهینگیایی گزارش داده که از سوی نظامیان میانمار مورد تجاوز جنسی قرار گرفته اند.

شهریور ماه گذشته، بعد از تنش ارتش آزادیبخش که خود را به روهینگیا منتسب می کند، نظامیان میانمار به استان راخین حمله کردند. درگیری و خشونت ارتش موجب مهاجرت بیش از نیم میلیون نفر به بنگلادش شد.

میانمار با اکثریت بودایی، مسلمانان روهینگیا را به رسمیت نمی شناسد و همزمان خشونت ها علیه این گروه را رد می کند. با این حال، آمریکا و سازمان ملل از خشونت نظامیان علیه روهینگیا انتقاد شدید کرده اند. وزارت خارجه آمریکا بعد از ابراز نگرانی در اواخر شهریور، ضمن کمک ۲۲ میلیون دلاری در مهرماه، در اواخر مهر رسما توسط وزیر خارجه آمریکا، ارتش میانمار را مسئول خشونت ها نامید. آذرماه نیز آقای تیلرسون، خشونت ها علیه روهینگیا را رسما «پاکسازی قومی» نامید.

اسوشیدپرس روایت تمام این ۲۹ زن را شرح داده است. در گزارش تجاوز به یکی از این قربانیان می خوانیم چند ساعتی از غروب آفتاب گذشته بود، ماه ژوئیه بود و تازه عروس در خانه اش خوابیده بود. اطراف خانه را مزرعه های گندمی که در شرق میانمار می کارند، گرفته بود. ناگهان ،بدون اطلاع هفت سرباز به درون خانه ریختند و به طرف اتاق خواب هجوم بردند.این زن جوان که از گفتن نام کاملش خودداری می کند، می گوید سربازها به سراغ او آمده بودند. دست و پای شوهرش را با طناب بستند، روسریش را ازسرش کشیدند و دور دهانش پیچیدند، جواهراتش را کشیدند وکندند و او را روی زمین انداختند. آنگاه نخستین سرباز مشغول تجاوز به اوشد. او سعی کرد تقلا کند و نگذارد اما چهار مرد دست و پایش را گرفتند و با چوب او را زدند. او با وحشت و بی چاره به شوهرش می نگریست و شوهرش هم به او. آنها فقط یک ماه پیش ازدواج کرده بودند. بالاخره هم یکی از سربازها گلوله ای به سینه شوهرش شلیک کرد و او را کشت.

اسوشیتدپرس می گوید تجاوز به زنان روهینگائی به وسیله اعضای نیروی انتظامی «مدام و فراوان: است.

زنان قربانی که با اسوشیتدپرس گفتگو کرده اند، همی بین ۱۳ تا ۳۵ ساله اند و اکنون در اردوگاه آوارگان در بنگلادش هستند.

بعد از سفر پاپ فرانسیس به میانمار، دولت آنگ سان سوچی خواستار بازگشت مسلمانان روهینگیا شد اما سازمان ملل می گوید هنوز استان راخین برای آنها امن نیست.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG