لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۲۵

ابراز نگرانی رکس تیلرسون از «قساوت» نیروهای امنیتی میانمار در راخین


نشست خبری مشترک رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا و آنگ سان سوچی رهبر میانمار در نایپیداو پایتخت میانمار - ۲۴ آبان ۱۳۹۶
نشست خبری مشترک رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا و آنگ سان سوچی رهبر میانمار در نایپیداو پایتخت میانمار - ۲۴ آبان ۱۳۹۶

وزیر خارجه ایالات متحده که برای گفت‌وگو درباره بحران اقلیت مسلمان روهینگیا به میانمار رفته است، روز چهارشنبه از «گزارش‌های معتبر منتشر شده درباره قساوت‌ و بی‌رحمی نیروهای امنیتی و متعصبان مذهبی در استان راخین» ابراز نگرانی کرد، با این حال گفت که «تحریم‌های گسترده اقتصادی» علیه دولت میانمار را توصیه نخواهد کرد.

رکس تیلرسون با اشاره به آنچه در ماه‌های اخیر در غرب میانمار رخ داده و سازمان ملل متحد آن را «پاک‌سازی قومی» خوانده است، در نشست خبری مشترک با آنگ سان سوچی رهبر میانمار گفت، تصور این که چگونه می‌توان به حل بحران کمک کرد دشوار است، اما تحریم‌های هدفمند علیه برخی اشخاص «شاید یک اقدام بسیار مناسب» باشد.

از اواسط تابستان و پس از تشدید ناآرامی‌ها در پی عملیات نیروهای امنیتی در راخین، بیش از ۶۰۰ هزار مسلمان روهینگیا به بنگلادش گریخته‌اند. اکثریت بودایی میانمار، روهینگیاها را مهاجران غیرقانونی می‌دانند که از بنگلادش آمده‌اند و آنها امکان گرفتن شهروندی میانمار را ندارند و به عدم رعایت حقوق ابتدایی شان توسط حکومت اعتراض دارند.

وزیر خارجه آمریکا روز سه‌شنبه و پیش از سفر به میانمار نیز با آنگ سان سوچی در حاشیه یک نشست بین المللی در مانیل پایتخت فیلیپین دیدار و در همین زمینه گفت‌وگو کرده بود. خانم سوچی، برنده جایزه صلح نوبل، طبق قانون نمی‌تواند رئیس دولت باشد و در حال حاضر در سمت مشاور خدمت می‌کند، اما از او با عنوان رهبر میانمار یاد می‌شود.

آقای تیلرسون در دیدار امروز خود با خانم سوچی، ضمن «وحشتناک» توصیف کردن اوضاع در ایالت راخین، اعلام کرد که آمریکا یک کمک ۴۷ میلیون دلاری دیگر برای ارائه کمک‌های انساندوستانه به پناهجویان روهینگیا در نظر گرفته است. با این حساب، مجموع کمک‌های آمریکا به اقلیت مسلمان میانمار در سال جاری، به ۸۷ میلیون دلار می‌رسد.

آنگ سان سوچی در پاسخ، از رکس تیلرسون بابت درک وضعیت چالش برانگیز کنونی در میانمار تشکر کرد.

وزیر خارجه آمریکا که پیشتر رهبری ارتش میانمار را مسئول آنچه در ایالت راخین رخ داده معرفی کرده بود، در بدو ورود به نایپیداو، با فرمانده نیروهای مسلح آن کشور نیز دیدار و گفت‌وگو کرد. ارتش میانمار اتهام‌های مطرح شده عیله خود را رد کرده و می‌گوید تحقیقات داخلی نشان می‌دهند سربازان ارتش مرتکب جنایاتی که برخی ادعا می‌کنند، نشده‌اند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG