لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۰۷

وزیر خارجه آمریکا خواستار تحقیقات مستقل درباره خشونت‌های میانمار شد


وزیر خارجه آمریکا خواهان انجام تحقیقات مستقل درباره گزارش های به گفته او موثقی شد که از ارتکاب خشونت نیروهای امنیتی میانمار علیه اقلیت مسلمان روهینگیا منتشر شده است.

رکس تیلرسون در سفر روز چهارشنبه به میانمار با فرمانده ارتش آن کشور و آنگ سان سوچی رهبر سیاسی میانمار دیدار و درباره بحران ایالت راخین و وضعیت اقلیت مسلمان روهینگیا گفت‌وگو کرد.

دیدبان حقوق بشر یک روز پس از این سفر در گزارشی ۳۷ صفحه‌ای نیروهای امنیتی میانمار را به تجاوز گسترده به زنان و دختران روهینگیا، در جریان آنچه «کمپین پاکسازی قومی» در ایالت راخین خواند، متهم کرد.

این نهاد مدافع حقوق بشر در این گزارش گفته است که نیروهای امنیتی میانمار برای ایجاد وحشت در میان زنان و دختران و دیگر اعضای اقلیت روهینگیا مرتکب خشونت‌های جنسی شده اند.

دیدبان حقوق بشر همچنین ویدئویی منتشر کرده که زنان روهینگیا در آن از سرگذشت خود می‌گویند.

گزارش دیدبان حقوق بشر پس از آن منتشر شد که وزیر خارجه آمریکا در میانمار واژه «پاکسازی قومی» را بکار نبرد، اما در نشست خبری مشترک با خانم سوچی بر نگرانی واشنگتن از نقض فاحش حقوق بشر علیه اقلیت‌های قومی در آن کشور تاکید کرد.

رکس تیلرسون گفت «ایالات متحده از تعهد دولت میانمار به اجازه بازگشت داوطلبانه پناهجویان و اجرای توصیه های کمیسیون مشاوران ایالتی برای ایجاد صلحی پایدار از طریق حمایت از طرح های توسعه اقتصادی و رعایت حقوق همه شهروندان از جمله آوارگان ایالت راخین استقبال می‌کند. این روند باید شفاف و شامل ایجاد شرایط معتبری برای کسب تابعیت کامل داوطلبان باشد.»

آنگ سان سوچی، رهبر سیاسی میانمار اتهام اختیار سکوت در قبال خشونت‌ها علیه مسلمانان روهینگیا را رد کرد و گفت «فراموش نکنیم اقلیت‌های مختلفی در راخین هستند و برای همزیستی مسالمت‌آمیز در درازمدت، ما نباید آنها را علیه یکدیگر بشورانیم. ما نباید با کلاممان شکاف میان آنها را بیشتر کنیم. به همین دلیل است که مواظب آنچه می‌گوییم هستیم.»

وزیر خارجه آمریکا همچنین گفت به اعتقاد او تحریم‌های اقتصادی علیه میانمار عاقلانه نیست اما اقدام کنگره آمریکا علیه میانمار را به دقت زیر نظر خواهد داشت و در صورت تصویب کنگره، آموزش‌های نظامی و رزمایش‌های مشترک ایالات متحده با ارتش میانمار قطع و ممنوعیت تجارت پر ارزش جواهر، که در زمامداری باراک اوباما لغو شده بود، دوباره اعمال خواهد شد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG