در ادامه جنگ کلامی بین مقام های ایران درباره عدم یا برگزاری کنسرت های موسیقی، حسن روحانی در انتقادی مستقیم از نماینده آیت الله خامنه ای در استان خراسان رضوی، مخالفت خود را ابراز کرد و گفت هرکس یک تریبونی یافت که نمیتواند قانونگذاری کند.
رئیس جمهوری ایران روز دوشنبه در دیدار با نمایندگان جامعه پزشکی ایران با اشاره به حاشیه هایی ایجاد شده در مورد برگزاری کنسرت ها در برخی نقاط ایران گفت: "یک جا میخواهد کنسرتی برگزار شود مجلس قانون گذاری شکل میگیرد در حالی که ما مجلس شورای اسلامی داریم و هرکسی که صبح بیدار میشود و یک تریبون پیدا میکند نمیتواند قانون گذاری کند، و وزیر نیز نباید تبعیت کند چرا که وزیر باید تابع قانون باشد."
انتقاد شدید آقای روحانی از اظهارات احمد علمالهدی، امام جمعه مشهد و نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی است که بتازگی اعلام کرده بود اجازه برگزاری کنسرت های موسیقی در شهر مشهد را نمی دهد.
خط و نشان علم الهدی، "کوتاه" آمدن وزیر ارشاد
با اینکه برگزار کنندگان کنسرت های موسیقی مجوز لازم را کسب می کنند اما از زمان روی کار آمدن دولت روحانی، در برخی شهرها نیروی انتظامی یا قوه قضاییه مانع برگزاری این کنسرتها می شوند.
بتازگی احمد علم الهدی نماینده آیت اﻟله خامنهای در شهر مشهد گفته بود: "برگزاری کنسرت در شهر مشهد خلاف حیثیت و هویت این شهر است، اگر کسی کنسرت می خواهد برود و در شهری دیگر زندگی کند."
وی در خطبه نماز جمعه مشهد گفت: "کسانی که می خواهند در شهر آزادانه به عیاشی و خوش گذرانی بپردازند، می توانند به شهر دیگری جز مشهد بروند."
بعد از این اظهارات بود که علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران روز سه شنبه ۲۶ مرداد ماه اعلام کرد که این وزارتخانه از اجرای کنسرت در مشهد صرف نظر کرده است، اما مخالفت با اجرای کنسرت در دیگر شهرهای خراسان رضوی را نمی پذیرد.
علی جنتی به خبرنگاران گفت، با توجه به قرار داشتن آرامگاه امام هشتم شیعیان در شهر مشهد مخالفت مقاماتی از جمله نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با اجرای کنسرت در مشهد، با وجود مشکل نداشتن کنسرت ها وزارت ارشاد به نظر مخالفان احترام گذاشته و از ادامه اجرای کنسرت در این شهر منصرف شد.
اعتراض در مجلس
اظهارات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران اعتراض علی مطهری، نائب رئیس مجلس شورای اسلامی ایران را در ۲۷ مرداد در پی داشت. با انتقاد از "عقب نشینی" در برابر امام جمعه مشهد، گفت که ایران حکومت "فدرالی" ندارد و خراسان هم دارای خودمختاری نیست که در آن جا نشود کنسرت برگزار کرد.
او همچنین در یک سخنرانی دیگر در ۲۹ مرداد گفت اگر اشکالی برای برگزاری کنسرت وجود دارد مربوط به همه شهرها باید بشود و نه تنها شهر مشهد. او همچنین تاکید کرده که چیزی به نام "حریم امام رضا" وجود ندارد.
در حالیکه وزیر ارشاد اعلام کرده بود کنسرتها بجز مشهد در شهرهای دیگر خراسان رضوی برگزار میشود، رئیس دادگستری استان خراسان رضوی دستور قضایی لغو کنسرت ها در این استان را مربوط به کل شهرهای خراسان رضوی دانست.
به گزارش میزان آنلاین، علی مظفری روز شنبه ۳۰ مرداد گفت که دادستان بر اساس وظایف خود برای پیشگیری از اقدامات خلاف قانون و شرع، دستور لغو کنسرت ها را داده است و دستور دادستان خراسان رضوی در رابطه با لغو کنسرت ها، علاوه بر مشهد به همه شهرهای استان تسری می یابد.
توضیح سخنگوی ارشاد
این سخنان رئیس جمهوری ایران در حالیست که همزمان، سخنگوی وزارت ارشاد عقب نشینی این وزارتخانه در مقابل امام جمعه مشهد را رد کرد و گفت که تصمیم به برگزار نکردن کنسرت در مشهد، "موضع همراه با ملاحظه" است.
او با بیان اینکه اظهارات برخی از مقامات مذهبی دلیل بر برگزار نشدن کنسرت موسیقی در این شهر نیست گفت که در ۱۱ سال گذشته هیچ کنسرتی در مشهد برگزار نشده است و این موضوع تنها مربوط به دولت یازدهم نیست.
حسین نوش آبادی گفت: "برخی ملاحظات و حساسیتها و نگاههایی به لحاظ دینی داریم که مطرح شده است. بارگاه مطهر امام رضا (ع) در مشهد است و حفظ این جایگاه برای همه لازم است، تا الان مجوزی برای شهر مشهد نداشتهایم که لغو شده باشد البته برای استان های همجوار به دلایلی شاهد لغو بودهایم."
این در حالیست که وزیر ارشاد در سخنان روزهای گذشته خود درباره انصراف وزارت ارشاد از برگزاری کنسرت در مشهد، به طور مشخص به مخالفتهای احمد علم الهدی، امام جمعه مشهد اشاره کرده بود.