لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۳۲

توفان توئیتری هزاران کاربر در «همراهی» با بهائیان در ایران


تا یکشنبه شب، شانزده هزار توئیت با هشتگ #همراه_بهاییان توئیت شد.
تا یکشنبه شب، شانزده هزار توئیت با هشتگ #همراه_بهاییان توئیت شد.

همزمان با سالگرد بازداشت رهبران جامعه بهاییان ایران، هزاران ایرانی با هشتگ #همراه_بهاییان همراهی خود را با آنها ابراز کردند بطوریکه یکشنبه شب با شانزده هزار توئیت این هشتگ ترند ایران شد.

برخی کاربران توئیتر با این اقلیت مذهبی در ایران همدردی کردند، برخی رفتار مقام های جمهوری اسلامی با آنها را شرم آور دانستند و برخی از بهاییان نیز با ذکر خاطراتی از رفتارهای حدود چهل سال اخیر گفتند.

به تازگی بازداشت رهبران جامعه بهاییان ایران ۹ ساله شده است.

اعضای گروه هفت نفره موسوم به «یاران ایران» که فعالیت اداری جامعه بهاییان ایران را انجام می داد، اردیبهشت ۱۳۸۷ بازداشت شدند. فریبا کمال‌آبادی، مهوش ثابت، جمال الدین خانجانی، عفیف نعیمی، سعید رضایی، بهروز توکلی و وحید تیزفهم اعضای این گروه هستند که در غیاب «محفل روحانی ملی»،‌ عهده دار امور اداری جامعه بهاییان بودند. ایران پیشتر فعالیت این محفل را نیز تعطیل کرده بود.

  • بیشتر بخوانید

۹ سال از بازداشت رهبران بهایی گذشت،‌ بیانیه سخنگوی وزارت خارجه آمریکا

در زیر برخی از توئیت های کاربران ایرانی از توئیتر آنها نقل شده است.

افزایش فشار بر بهائیان ایران در یکسال گذشته

در حالیکه هیچکدام از شش نامزد انتخابات ایران اشاره ای به حقوق شهروندان بهایی در ایران نداشتند، مجموعه خبرهای مربوط به پیروان این آئین نشان می دهد در یکسال گذشته فشار بر آنها افزوده شده است.

جمهوری اسلامی ایران پیروان آئین بهاییت را کافر می داند و حتی رهبر جمهوری اسلامی ایران در یکی از فتواهای خود گفته بود «پیروان فرقه گمراه بهائیت محکوم به نجاست هستند».

با این حال برخی مراجع همچون آیت الله حسینعلی منتظری معتقدند بهائیان ایران به واسطه اینکه مالیات پرداخت می کنند،‌ حق شهروندی برابر با سایر مردم دارند.

مردادماه گذشته،‌ وزارت خارجه آمریکا خلاصه ای از جدیدترین گزارش خود درباره وضعیت آزادی مذهبی در کشورهای مختلف جهان در سال گذشته میلادی را در اختیار رسانه‌ها گذاشت. در بخشی از این گزارش به ایران به عنوان کشوری که به محدودیت اقلیت های مذهبی در کشور ادامه می دهد، اشاره شده است.

در بخشی از گزارش دولت آمریکا به جزئیاتی از مرکز اسناد حقوق بشر ایران که یک نهاد حقوق بشری است، اشاره شده و نقل شده تا پایان سال گذشته میلادی، دست‌کم ۳۸۰ نفر از اقلیت‌های مذهبی در زندان‌های جمهوری اسلامی ایران زندانی بوده‌اند. در مورد دین و اعتقاد مذهبی این افراد گفته شده، حدود ۲۵۰ نفر سنی، ۸۲ نفر بهایی، ۲۶ نفر نوکیشان مسیحی و ۱۶ نفر صوفی و دو نفر نیز زرتشتی هستند.

شهریور سال گذشته نیز جامعه جهانی بهایی با صدور بیانیه ای خطاب به حسن روحانی رئیس جمهوری ایران، وی را به پایان "مظالم شدید اقتصادی" بر جامعه بهایی ایران در داخل کشور ترغیب کرد.

این بیانیه در عین حال توجه آقای روحانی را به "تناقض شدید" بین اظهارات دولت تدبیر و امید در زمینه عدالت برای کل اتباع ایرانی جلب کرده و می گوید "مظالم اقتصادی علیه جامعه بهایی ایران برای تقریبا چهل سال ادامه داشته و متاسفانه بعد از آغاز کار دولت جنابعالی نشانه ای بهبود وضع به چشم نمی خورد."

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG