لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۴۴

بایدن در واکنش به حمله موشکی‌ حوثی‌ها: هر روز برای رسیدگی به این تهدیدات با امارات در تماسیم


جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا

جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، در واکنش به حمله روز دوشنبه حوثی‌ها به امارات گفت که دولت او برای رسیدگی به این تهدیدها با امارات متحده عربی «تماس روزانه» داشته است.

پیشتر ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، با انتشار توییتی ضمن محکوم کردن حمله اخیر حوثی‌ها به ابوظبی در زمانی که رئیس‌جمهوری اسرائیل «برای ارتقای ثبات در سراسر منطقه» در حال بازدید از امارات است، گفت که حوثی‌ها به «حملاتی که غیرنظامیان را تهدید می‌کند» ادامه می‌دهند.

حمله روز دوشنبه سومین حمله حوثی‌ها به امارات در دو هفته گذشته بوده است. در حمله نخست که در ۱۷ ژانویه انجام شد، سه نفر در یک مرکز انبار سوخت در نزدیکی فرودگاه ابوظبی کشته شدند.

امارات گفت حملات روز دوشنبه را خنثی کرده است.

به نوشته رویترز یک سخنگوی نظامی حوثی‌ها گفت که در حمله روز دوشنبه از موشک ذوالفقار استفاده شده است. او گفت این موشک به ابوظبی - شهری که در زمان حمله میزبان اسحاق هرتزوگ، رئیس جمهوری اسرائيل، بود - شلیک شد. او همچنین گفت که دبی نیز با پهپاد مورد حمله قرار گرفت.

بنا بر اعلام وزارت دفاع آمریکا،‌ پنتاگون، نیروهای آمریکایی در امارات سامانه‌های پدافند موشکی پاتریوت را فعال کردند، اما انهدام موشک حوثی‌ها توسط رهگیرهای زمین به هوای امارات انجام شد. پنتاگون امکان ارائه کمک‌های نظامی بیشتر به امارات را رد نکرده است.

یک مقام ارشد اماراتی به نام انور قرقاش حملات حوثی‌ها را اقدامات تحریک‌آمیز «بی‌فایده» توصیف کرد. او در توئیتر گفت: «کسانی که بخواهند امارات را محک بزنند اشتباه می‌کنند.»

حملات حوثی‌ها باعث ایجاد نوعی احساس نا‌امنی بی‌سابقه میان برخی از ساکنان امارات شده است. اما این حملات تاثیر قابل‌توجهی بر زندگی روزمره نداشته و رستوران‌ها و سواحل، در زمستان معتدل آن کشور، مملو از جمعیت است.

امارات متحده عربی در عین حال که با اسرائيل روابط نزدیکی برقرار کرده،‌ با تهران نیز تماس‌های مستقیمی را داشته و تلاش کرده است که تنش موجود میان دو سوی خلیج فارس را کاهش دهد. اولویت اصلی برای امارات،‌ توسعه اقتصاد این کشور است.

رئیس جمهوری اسرائیل روز دوشنبه طی سخنرانی در نمایشگاه اکسپو امارات، گفت در حال حاضر حجم تجارت اسرائيل و امارات از بیش از یک میلیارد دلار فراتر رفته است و بیش از ۱۲۰ توافقنامه بین دو کشور امضا شده و اخیرا یک صندوق ۱۰۰ میلیون دلاری (تحقیق و توسعه) ایجاد شده است.

پرچم‌های امارات و اسرائيل در نمایشگاه اکسپوی امارات. روز دوشنبه در این نمایشگاه سرود ملی هر دو کشور نواخته شد.
پرچم‌های امارات و اسرائيل در نمایشگاه اکسپوی امارات. روز دوشنبه در این نمایشگاه سرود ملی هر دو کشور نواخته شد.

به نوشته رویترز، یک هیئت تجاری ایرانی نیز قرار است در ماه فوریه از این نمایشگاه بازدید کند.

هرتزوگ در بیانیه‌ای که بعدا دفتر وی منتشر کرد گفت: «تنها دو گزینه برای این منطقه وجود دارد. یکی صلح، رفاه، همکاری، سرمایه‌گذاری‌های مشترک... یا کاری که ایران انجام می‌دهد، که منطقه را بی‌ثبات می‌کند و از نیروهای نیابتی خود برای به انجام ترور استفاده می‌کند.» رئیس جمهوری اسرائیل روز دوشنبه امارات را ترک کرد.

ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی که با حوثی‌ها و در حمایت از دولت یمن که مورد شناسایی بین‌المللی است می‌جنگد، ایران را به تامین سلاح برای حوثی‌ها متهم می کند، اتهامی که هم این گروه و هم تهران آن را رد می کنند. درگیری یمن به عنوان یک جنگ نیابتی بین عربستان سعودی و ایران تلقی می‌شود.

حوثی‌ها پیش از حملات اخیر خود به امارات در این ماه، بارها در طول جنگ هفت ساله، موشک‌ها و پهپادها را به سمت عربستان سعودی شلیک کرده‌اند.

امارات تا حد زیادی به حضور نظامی خود در یمن در سال ۲۰۱۹ پایان داد. اما نیروهای یمنی که اماراتی‌ها آنها را تسلیح و آموزش می دهند اخیراً وارد جنگ با حوثی‌ها در مناطق مهم تولید انرژی شده‌اند.

XS
SM
MD
LG