لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۵۱

واکنش‌های جهانی به حمله حوثی‌ها به ابوظبی؛ آمریکا می‌گوید در کنار امارات «ثابت قدم» می‌ایستد


نیروهای حوثی - آرشیو
نیروهای حوثی - آرشیو

وزارت خارجه آمریکا شامگاه دوشنبه با صدور بیانیه‌‌ای اعلام کرد ایالات متحده حملات مرگبار حوثی‌ها به ابوظبی را به شدت محکوم می‌کند و در کنار شرکای اماراتی خود ثابت قدم می‌ایستد.

در این بیانیه که ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه منتشر کرده، آمده است که حوثی‌ها در «حملات تروریستی» خود به ابوظبی، «سایت‌های غیرنظامی» از جمله فرودگاه بین‌المللی ابوظبی را هدف قرار دادند و «افراد بی‌گناه را کشتند و مجروح کردند.»

وزارت خارجه آمریکا در این بیانیه به خانواده قربانیان این حمله و «مردم امارات» تسلیت گفته و اعلام کرده است که حوثی‌ها مسئولیت این حمله را پذیرفته‌اند. وزارت خارجه آمریکا می‌گوید: «ما بر تعهد تزلزل ناپذیر خود نسبت به امنیت امارات تاکید می‌کنیم و متحد با شرکای اماراتی می‌ایستیم.»

پیشتر نیز آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، در تماس با همتای اماراتی خود اقدام حوثی‌های مورد حمایت ایران را محکوم کرد.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا نیز در بیانیه‌ای این حمله را تروریستی خواند و آن را محکوم کرد.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، نیز حمله حوثی‌ها به امارات را محکوم کرد.

به نوشته رویترز، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل گفت که آقای گوترش همچنین از همه طرف‌های درگیر خواست که «حداکثر خویشتن‌داری را نشان دهند» و مانع هرگونه افزایش تنش‌ها شوند.

ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه، نیز در واکنش به حمله حوثی‌های مورد حمایت ایران به امارات گفت که این حمله ثبات منطقه را به خطر می‌اندازد.

همچنین لیز تراس، وزیر خارجه بریتانیا، در توییتی نوشت: «حملات تروریستی مورد ادعای حوثی‌ها در امارات متحده عربی را به شدیدترین وجه محکوم می‌کنم.»

خبرگزاری دولتی اماراتی «وام» پیشتر اعلام کرد بر اثر انفجار سه تانکر سوخت در یک منطقه صنعتی در نزدیکی انبارهای یک شرکت نفت در ابوظبی، سه نفر کشته و شش نفر زخمی شدند. این خبرگزاری گفت کشته شدگان دو هندی و یک پاکستانی هستند. این تانکر‌ها در نزدیکی فرودگاه ابوظبی بودند.

سایتی که روز دوشنبه در ابوظبی هدف حمله قرار گرفت
سایتی که روز دوشنبه در ابوظبی هدف حمله قرار گرفت

انور قرقاش، یک مقام ارشد اماراتی که آذر ماه امسال با علی باقری کنی، معاون وزیر خارجه ایران، دیدار داشت روز دوشنبه در پیامی در توئیتر، آنچه را «حمله گناه‌آمیز حوثی‌ها» خواند، محکوم کرد. او تصویری از دیدار خود با باقری‌کنی را در زمان انجام آن دیدار در توئیتی منتشر کرده بود.

رویترز به نقل از عبدالخالق عبدالله، یک تحلیلگر سیاسی اماراتی، می‌نویسد که حمله حوثی‌ها می‌تواند گفت‌وگوی امارات و به طور گسترده‌تر گفت‌و‌گوی کشورهای دیگر جنوب خلیج فارس با ایران را از مسیر خود منحرف کند.

او گفت: «امارات متحده عربی قرار نیست این موضوع را خیلی ساده تلقی کند.»

وزارت خارجه امارات در بیانیه‌ای اعلام کرد که این کشور« این حمله تروریستی شبه نظامیان حوثی به مناطق و تأسیسات غیرنظامی در خاک امارات را محکوم می کند.» این بیانیه همچنین گفت که اقدام حوثی‌ها «بدون مجازات نخواهد ماند» و «امارات این حق را برای خود محفوظ می دارد که به این حملات تروریستی» و «جنایی» پاسخ دهد.

شاهدان به خبرگزاری رویترز گفتند که ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی پس از حمله حوثی‌ها به امارات و پس از آنکه این ائتلاف هشت پهپاد را که به سمت عربستان سعودی در حرکت بود رهگیری کرد، به صنعا، پایتخت تحت کنترل حوثی‌ها، حمله کرد.

رویترز به نقل از منابعی نوشته است که یکی از حملات هوایی ائتلاف خانه یک مقام نظامی سابق یمن را هدف قرار داد که در آن این مقام و پسر ۲۵ ساله‌اش کشته شدند.

حمله حوثی‌ها همچنین در شرایطی است که ایران و قدرت‌های جهانی مشغول مذاکره برای احیای برجام هستند و هم‌زمان گزارش‌هایی از حضور دیپلمات‌های ایران در عربستان و تلاش تهران برای تنش‌زدایی منطقه‌ای صورت می گیرد.

حملات روز دوشنبه حوثی‌ها سایت‌هایی را هدف قرار داد که حدود ۱۲۸۰ کیلومتر از مناطق تحت کنترل آنها در یمن فاصله دارد.

به نوشته روزنامه آمریکایی واشنگتن پست، این حملات همچنین نشان دهنده تسلط روزافزون حوثی‌ها بر هواپیماهای بدون سرنشین مسلح است که گمان می رود ایران آنها را در اختیار حوثی‌ها گذاشته است.

یک مقام حوثی‌ها گفت که حمله این گروه به امارت در پاسخ به «تشدید تنش‌های امارات متحده عربی» در استان‌های شبوه و مارب یمن است که اخیرا برخی گزارش‌ها از پیشروی نیروهای طرفدار دولت یمن که با حوثی‌ها در آنها در جنگ هستند حکایت داشته است.

XS
SM
MD
LG