بری روزن گروگان سابق سفارت آمریکا در ایران میگوید که پس از باخبر شدن از وضعیت شهاب دلیلی، در نامهای به نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا درخواست کرده که آزادی او هم پیگیری شود.
شهاب دلیلی، شهروند ایرانی دارای اقامت دائم آمریکا، حدود شش سال است که در ایران زندانی است. او در سال ۱۳۹۵ برای حضور در خاکسپاری پدرش به ایران رفت ولی درهنگام خروج از کشور دستگیر و بعدتر به اتهام آنچه «همکاری با دولت متخاصم» عنوان شد، به ۱۰ سال زندان محکوم شد.
آقای روزن روز جمعه پنجم فروردین و در گفتوگویی اختصاصی با بخش فارسی صدای آمریکا گفت که در گفتوگو با ناهید دلیلی، همسر شهاب دلیلی از این پرونده آگاه شده و افزود: «بسیار شوکه شدم که شهاب دلیلی برای شش سال است در زندان است و تعداد خیلی کمی از پرونده او خبر دارند. این خبر بدی برای آمریکا و جهان است. بیش از شش سال است که او محبوس است و کسی چیزی در مورد پرونده او نمیداند.»
او در ادامه افزود: «ناهید به من گفت چقدر متاسف است که نام شهاب در فضای عمومی مطرح نشده ولی باید بگویم من اطمینان دارم که نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران که الان در وین است، میداند که شهاب دلیلی در زندان است.»
بری روزن با ابراز ناراحتی از نبود اطلاعات و آمار شفاف در خصوص تعداد زندانیها افزود که «من خیلی هم تعجب میکنم که چرا آمار واقعی از تعداد زندانیان شهروندان و افراد داری اقامتدائم نداریم. به نظرم جهان باید از آن باخبر باشد.»
او با تاکید بر پیگیری پرونده دلیلی گفت : «نباید او را پشت سر گذاشت و باور کنید اگر چنین شود، این رسوایی برای ایالات متحده خواهد بود.»
نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران باید نام او را بر زبان بیاورد و نه فقط آنهایی مثل نمازیها، مراد طاهباز و عماد شرقی که پیشتر نامشان مطرح شده است. شهاب دلیلی باید بخش قطعی هرگونه توافقی برای آزادی گروگانهای آمریکایی باشدبری روزن
بری روزن چند ماه پیش به وین رفته و در مقابل هتل کوبورگ که محل مذاکرات احیای توافق هستهای ایران موسوم به برجام است، اعتصاب غذا کرد. آقای روزن در دیدار با مذاکرهکنندگان آمریکایی و اروپایی، خواستار این شد که تمامی گروگانها آزاد شده و مکانیسمی هم دنبال شود که دیگر جمهوری اسلامی ایران نتواند چنین کاری کند. بری روزن برای چهار روز در اعتصاب غذا بود.
همچنین ببینید: بری روزن به صدای آمریکا: تا آزادی گروگانها در ایران به اعتصاب غذا ادامه میدهمآقای روزن در پاسخ به این پرسش که حالا که از وضعیت شهاب دلیلی با خبر شده آیا موضعی که در جریان کارزار خود در وین داشت را هنوز دنبال میکند افزود: « قطعا. من از قضا دیروز نامهای به رابرت مالی نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران نوشتم و به او گفتم ببین، شهاب دلیلی هم یک گروگان دیگر است، هیچ کسی را در میان افرادی که از سوی رژیم در تهران گرفتار شدهاند، پشت سر نگذار. اطمینان پیدا کن که همه آزاد شوند و مطمئن شو هیچ توافقی در کار نخواهد بود مگر و تا زمانی که تمامی این گروگانها آزاد شده باشند.»
او همچنین در مورد شکستن سکوت خانواده و نیاز به تمرکز بر وضعیت شهاب دلیلی گفت: «فکر کنم دلیلش این است که خانواده، به ویژه ناهید و فرزندانش حس کردند که ممکن است شماری آزاد شوند ولی شهاب در میان آنها نباشد. تقریبا وضعیتی است که دقیقه ۹۰ محسوب میشود ولی به هر دلیلی و حتی در حالی که ممکن است خود را نکوهش کنند که چرا زودتر کاری نکردند، الان باید کاری انجام شود. او شش سال است زندان است. اهمیت او به اندازه دیگر گروگانهای آمریکایی است و ما نباید او را فراموش کنیم. نام او نباید از قلم بیافتد.»
من امیدوارم نه فقط گروگانهای آمریکایی، که اروپاییها هم آزاد شوند. من به دولت بریتانیا برای انجام کاری که باید خیلی سال پیش میکرد تبریک میگویم ولی من عمیقا نگران هستم که اروپا و آمریکاییها کسی را پشت سربگذارندبری روزن
بری روزن تاکید کرد که: «نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران باید به نام او مثل نمازیها، مراد طاهباز و عماد شرقی که پیشتر نامشان مطرح شده است، اشاره کند. شهاب دلیلی باید بخش قطعی هرگونه توافقی برای آزادی گروگانهای آمریکایی باشد.»
همچنین ببینید: گفتگوی صدای آمریکا با بری روزن و نزار زکا درباره اعتصاب غذا در وین
بری روزن با انتقاد از مماشات اروپاییها در قبال تهران افزود: «رفتار ضعیف متحدان اروپایی ما در برابر تهران مرا عذاب میدهد. من امیدوارم نه فقط گروگانهای آمریکایی، که اروپاییها هم آزاد شوند. من به دولت بریتانیا برای انجام کاری که باید خیلی سال پیش میکرد تبریک میگویم ولی من عمیقا نگران هستم که اروپا و آمریکاییها تعدادی را پشت سر جابگذارند.»
همچنین ببینید: وکیل شهاب دلیلی: با توجه به وضعیت فعلی تصمیم گرفتیم پرونده او را علنی کنیمدر حال حاضر افرادی چون عماد شرقی، سیامک نمازی، و پدرش باقر نمازی (شهروندان ایرانی-آمریکایی)، احمدرضا جلالی (پژوهشگر ایرانی-سوئدی)، مهرداد رئوف (شهروند ایرانی-بریتانیایی)، فریبا عادلخواه (شهروند ایرانی-فرانسوی)، ناهید تقوی (شهروند آلمانی ایرانیتبار)، و بنجامین بریر گردشگر فرانسوی، در ایران زندانی هستند.
همچنین ببینید: رکسان طاهباز: پدرم را به زندان اوین بازگرداندهاند؛ مراد طاهباز اعتصاب غذا کردهاست