پوتین اقدامات کره شمالی را محکوم کرد اما می گوید تحریم بیشتر چاره نیست

دیدار روز چهارشنبه روسای جمهوری روسیه و کره جنوبی

رئیس جمهوری روسیه نیز به جرگه رهبران جهان پیوست که اقدامات اخیر کره شمالی در نقض قطعنامه های شورای امنیت ملل متحد را محکوم کردند.

ولادیمیر پوتین روز چهار شنبه با رئیس جمهوری کره جنوبی و نخست وزیر ژاپن در شهر ولادیوستوک در شرق روسیه دیدارهای جداگانه ای داشت.

وی پس از دیدار با همتای کره جنوبی خود، «مون جی-این» اقدامات پوینگ یانگ را تقبیح کرد و خواستار انجام مذاکرات مستقیم با رهبر کره شمالی شد.

رئیس جمهوری روسیه همچنین گفت: اعمال تحریمهای بیشتر و گسترده تر توسط جامعه جهانی علیه دولت پیونگ یانگ رهیافت این بحران بین المللی نیست.

آمریکا طی هفته جاری با توزیع پیش نویس قطعنامه جدیدی که در برگیرنده تحریمهای جدید علیه کره شمالی است، خواستار تصویب آن در روز دوشنبه آینده در شورای امنیت ملل متحد است.

پوتین روز چهارشنبه گفت: ما پذیرای وضعیت هسته ای کنونی کره شمالی نیستیم. برنامه موشک هسته ای کره شمالی نه تنها ناقض قطعنامه های شورای امنیت ملل متحد است، بلکه مفاد معاهده منع گسترش تسلیحات اتمی را نقض کرده و تهدید کننده امنیت جنوب شرق آسیاست.

وی افزود: همزمان، بدیهی است که با اعمال تحریمهای بیشتر نمی توان در پی حل بحران در شبه جزیره کره بود. نباید بیش از این کره شمالی را تحت فشار بگذاریم. همه باید از برداشتن گامهایی که منتج به تشدید بحران می شود؛ خودداری کنند. بدون بهره گیری از ابزارهای دیپلماتیک و سیاسی نمیتوان به دستیابی به برون رفت این وضعیت امید داشت؛ حتی به نظرم غیر ممکن است.

هنوز مشخص نیست روسیه چه پیشنهادی دارد. اما روز سه شنبه نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل گفته بود ایالات متحده به هیچ وجه حاضر به پذیرش کره شمالی به عنوان یک قدرت هسته ای نیست چرا رهبر این کشور نشان داده به هیچ قاعده بین المللی پایبند نیست.

آقای مون، رئیس جمهوری کره جنوبی که پیشتر خواستار مشارکت جدی مسکو در تشدید تحریمهای بین المللی شده بود، در این دیدار تلویحا از دیدگاه آقای پوتین استقبال کرد و راهکار برون رفت از بحران کنونی در شبه جزیره کره را در گسترش مناسبات اقتصادی بین سه کشور دانست.

وی گفت: من و رئیس جمهوری پوتین در مورد تقویت مناسبات بین شبه جزیره کره و شرق دور روسیه که همان پروژه متصل کردن کره جنوبی و شمالی به روسیه است صحبت کردیم. اما به رغم چندین دور مذاکرات، به خاطر اقدامات و موضعگیریهای کره شمالی این مساله تاکنون محقق نشده است. با این حال ما به ادامه مذاکرات بین کشورهایمان تاکید کردیم. زیرا باور داریم که این نوع همکاریها میتواند به شکوفایی اقتصادی دو کشور کمک کند و به نوعی به همکاری کره شمالی منجر شود.

شهر ولادیوستوک در بخش آسیایی شرق دور روسیه، روز چهارشنبه و پنجشنبه میزبان فورم اقتصادی شرق است.

شینزو آبه که برای شرکت در این اجلاس به این شهر سفر کرده، قرار است دیدارهایی با پوتین و همچنین رئیس جمهوری کره جنوبی درباره مساله کره شمالی داشته باشد.

به گزارش رسانه های ژاپنی، هدف از سفر آقای آبه به روسیه، قانع کردن پوتین به پیوستن کشورش به دور جدید تحریمهای شورای امنیت ملل متحد که گفته می شود، در برگیرنده تحریمهای نفتی نیز می شود.