لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۳۹

نشست اضطراری شورای امنیت درباره کره شمالی؛ دولت ترامپ به دنبال تحریم بیشتر


آقای ترامپ در توئیتر خود خبر از سخت‌گیری بیشتر علیه کره شمالی خبر داد
آقای ترامپ در توئیتر خود خبر از سخت‌گیری بیشتر علیه کره شمالی خبر داد

با آزمایش جدید کره شمالی، در حالیکه قرار است شورای امنیت سازمان ملل در یک جلسه اضطراری این موضوع را بررسی کند،‌ دولت آمریکا همزمان با هشدار به حمله نظامی، از تلاش پرزیدنت ترامپ برای فشار و تحریم بیشتر بر پیونگ یانگ خبر داد.

پرزیدنت ترامپ یکشنبه شب در توئیتر خود نوشت آمریکا در کنار گزینه های دیگر، به دنبال فشار اقتصادی بیشتری علیه کره شمالی است. آقای ترامپ گفت در حال بررسی گزینه توقف تجارت با هر کشوری است که با کره شمالی تجارت دارد.

به نظر می رسد اشاره رئیس جمهوری آمریکا فشار بر چین باشد که هنوز روابط اقتصادی با کره شمالی دارند.

واکنش دولت ایالات متحده آمریکا به تازه ترین آزمایش پیونگ یانگ است.

کره شمالی روز ۱۲ شهریور اعلام کرد یک بمب هیدروژنی آزمایش کرد که قابلیت حمل در موشک های قاره پیما را دارد. این ششمین و قوی ترین آزمایش هسته‌ای این کشور است.

بعد از این آزمایش کشورهای منطقه و آمریکا واکنش نشان دادند.

تازه ترین خبرها را از توئیتر صدای آمریکا دنبال کنید:

کره جنوبی و ژاپن به عنوان همسایگان کره شمالی ضمن اعتراض به این آزمایش،‌ به همراه ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه خواستار جلسه اضطراری شورای امنیت شدند که قرار است این جلسه روز دوشنبه برگزار شود.

رئیس جمهوری آمریکا روز یکشنبه در توئیتر خود در واکنش به این آزمایش کره شمالی، آن را خطرناک و خصومت آمیز خواند. پرزیدنت ترامپ در پیام توئیتری دیگری نوشته است: «کره شمالی کشور سرکشی است که به تبدیل به تهدید شده است. این کشور مایه شرمساری چین شده که تلاش می‌کند به حل موضوع کمک کند اما نمی‌تواند.»

پرزیدنت ترامپ در یک توئیت دیگر نیز که ساعاتی پیش منتشر شد نوشت که کره جنوبی نیز همانگونه که پیشتر تذکر داده ام به این نتیجه رسیده است که مذاکرات با کره شمالی کارا نیست.»

خبرگزاری رسمی کره شمالی هم روز یکشنبه ۱۲ شهریور تصویری از کیم جون اون، رهبر کره شمالی منتشر کرد که در حال بازدید از یک سلاح هسته ای قابل نصب روز موشک بالیستیک بود.

واکنش نظامی آمریکا

رسانه های آمریکا از جلسه اعضای شورای امنیت ملی کاخ سفید با رئیس جمهوری در روز یکشنبه خبر دادند. جیم ماتیس وزیر دفاع آمریکا بعد از این جلسه هشدار داد که آمریکا به تهدیدهای کره شمالی پاسخ نظامی عظیمی خواهد داد.

پیش از این کره شمالی تهدید کرد که قصد دارد جزیره گوام - قلمروی آمریکا - را مورد هدف قرار دهد. روز یکشنبه وزیر دفاع آمریکا تاکید کرد: هر حمله ای به آمریکا و قلمروهایش مانند گوام یا متحدان ما با پاسخ نظامی بزرگی روبرو خواهد شد.

با این حال آقای متیس گفت، واشنگتن به دنبال نابودی کامل کره شمالی نیست اما همانطور که گفتم ما گزینه‌های زیادی برای این کار داریم.

بعد از این جلسه نیز زمانی که آقای ترامپ مورد سوال خبرنگاران درباره حمله نظامی به کره شمالی قرار گرفت، تنها گفت «خواهیم دید.»

تحریم های بیشتر

پیشتر، استیون منوچین وزیر خزانه‌داری آمریکا نیز از طرح جدید تحریم کره شمالی سخن گفت.

همزمان وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که در واکنش به این آزمایش پیش‌نویسی را برای اعمال تحریم‌های بیشتر علیه این کشور آماده کرده است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم از تماس تلفنی «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا با وزرای خارجه کشورهای شرق آسیا برای ایجاد یک جبهه‌ متحد در برابر کره شمالی خبر داد.

روسیه: خونسردی خود را حفظ کنید

روسیه نیز در واکنشی محتاطانه، خواستار رفتاری همراه با خونسردی در مقابل به این آزمایش کره شمالی شد.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه یکشنبه در تماس تلفنی با شینزو آبه نخست وزیر ژاپن، خواستار خویشتنداری در برخورد با کره شمالی شد. همچنین وزیر خارجه روسیه گفت که در شرایط کنونی، حفظ خونسردی و پرهیز از هر اقدامی که موجب افزایش تنش شود، ضروری است.

به گزارش رویترز، مسکو گفت و گو را تنها راه برای حل این بحران دانسته است. این خبرگزاری همچنین نوشته است که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه قرار است با همتای چینی خود دیدار و گفت و گو کند.

واکنش چین؛ این آزمایش بی توجهی به خواست جهانی بود

وزارت خارجه چین نیز ششمین آزمایش اتمی کره شمالی را محکوم کرد و آن را بی‌توجهی به خواست جامعه جهانی خواند.

وزارت خارجه چین در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی آن کشور پخش شد گفت، از کره شمالی می‌خواهد قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل را رعایت کند و به خواست جامعه جهانی برای غیراتمی ساختن شبه جزیره کره احترام بگذارد. پکن در این بیانیه گفت که کره شمالی باید با توقف آزمایش‌های موشکی و اتمی از وخیم تر شدن اوضاع در شبه جزیره کره که از آن نفعی نخواهد برد، جلوگیری کند.

چین پیشتر به همراه تمامی اعضای شورای امنیت سازمان ملل، به آخرین قطعنامه این شورا در محکوم کردن آزمایش‌های موشکی و اتمی کره شمالی، رای مثبت داده بود.

آژانس بین المللی انرژی اتمی که به تاسیسات هسته‌ای کره شمالی دسترسی ندارد، ششمین آزمایش هسته‌ای آن کشور از سال ۲۰۰۶ را «اقدامی به شدت تاسف آور» خواند که «در ادامه بی توجهی به خواسته‌های پی در پی جامعه جهانی» بوده است.

شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن، هم بر هماهنگی کشورش با جامعه جهانی برای واکنش به تحریکات پیونگ یانگ تاکید کرد و گفت: «کره شمالی هشدارهای جامعه جهانی را نادیده گرفته است و اقدام به آزمایش هسته‌ای کرده است. ما، قطعاً نمی توانیم این تحریکات را تحمل کنیم. توقف اقدامات تحریک آمیز کره شمالی بستگی به هماهنگی جامعه جهانی دارد. ژاپن ، برای نشان دادن واکنش قاطع با آمریکا، کره جنوبی و کشورهایی چون چین، و روسیه هماهنگی خواهد کرد.»

در همین حال هواپیماهای تخصصی وزارت دفاع ژاپن برای جمع آوری ذرات پراکنده ناشی از این آزمایش، در جو زمین پرواز می‌کنند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG