لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۴۳

چه چیزی در کره شمالی برای تحریم باقی مانده است


رهبر کره شمالی و مشاورانش.
رهبر کره شمالی و مشاورانش.

کره شمالی روز ۱۲ شهریور اعلام کرد یک بمب هیدروژنی آزمایش کرده که قابلیت حمل در موشک های قاره پیما را دارد. این ششمین و قوی ترین آزمایش هسته‌ای این کشور است. بعد از این آزمایش آمریکا و برخی از دیگر اعضای شورای امنیت، از جمله ژاپن و فرانسه خواستار تشدید تحریم های تنبیهی علیه کره شمالی شدند.

این شورا، ماه گذشته شدیدترین تحریم ها را علیه کره شمالی وضع کرد. تحریم هایی که صنایع زغال سنگ، سنگ آهن و غذاهای دریایی کره شمالی را هدف گرفته است و به دنبال قطع درآمد صادرات یک میلیارد دلاری پیونگ یانگ از این محل است.

به این ترتیب اکنون سئوال این است که چه چیزی برای تحریم کردن باقی مانده است و کدام تحریم ها می تواند احتمالا منجر به تغییر رفتا رهبر جوان کره شمالی در مورد برنامه هسته ای بحث برانگیز این کشور شود؟ وبسایت سی ان ان در مقاله ای سه مورد را برشمرده است.

نفت

تخمین زده می شود که چین در ۹۰ درصد از کل تجارت خارجی کره شمالی نقش داشته باشد؛ نقشی که باعث می شود بین رژیم کیم یانگ اون و اقتصاد جهانی، پیوندی حیاتی ایجاد شود. صادرات کره شمالی به چین باعث می شود پیونگ یانگ به یک منبع درآمد مطمئن دسترسی داشته باشد. همچنین صادرات چین به کره شمالی به معنای کمک به رژیم آن کشور برای ادامه حیات است. در صدر این فهرست، نفت قرار دارد.

کاستن از میزان محموله های نفت صادراتی یکی از مواردی است که آمریکا در نظر دارد در بسته جدید تحریم های سازمان ملل علیه کره شمالی بگنجاند. این محدودیت فشار زیادی بر اقتصاد رژیم کره شمالی مثلا در بخش کشاورزی خواهد گذاشت.

ولی از آنجا که پکن در سال های گذشته از اعلام میزان صادرات نفت خود به کره شمالی خودداری کرده، تقریبا غیرممکن است که به طور دقیق مشخص کرد چین چه میزان نفت به کره شمالی صادر می کند.

فقدان شفافیت در این مورد باعث می شود این ادعای چین که می گوید در مورد اعمال تحریم های سازمان ملل علیه کره شمالی به دقت عمل می کند، در هاله ای از ابهام قرار گیرد. یک روزنامه چینی هم ایده کم کردن از صادرات نفت به کره شمالی را کم اهمیت جلوه داده و نوشته است :« حتی اگر چین صادرات نفت خود را به کره شمالی کاملا قطع کند و مرز خود را با این کشور ببندد معلوم نیست پیوینگ یانگ از آزمایش های هسته ای و موشکی خود دست بکشد.»

منسوجات

در تحریم های اخیر سازمان ملل از چین خواسته شده از خریداری سه محصول از پنج محصول برتر کره شمالی خودداری کند. آنچه باقی مانده، منسوجات و البسه صادراتی کره شمالی است.

آنچه روشن نیست این است که صنایع منسوجات کره شمالی چقدر کارشان خوب است. تحلیل گران می گویند داده های تجاری نشان می دهد سال گذشته میزان صادرات منسوجات کره شمالی کاهش داشته است.

اما گزارش تحقیقی خبرگزاری رویترز از مرز چین و کره شمالی نشان می دهد کارخانه های چینی البسه کارخانه های کره شمالی را خریداری می کنند و با برچسب « ساخت چین» روانه بازارهای صادراتی می کنند.

کارشناسان می گویند ابعاد کسب و کارهای مربوط به صنعت نساجی در کره شمالی باعث می شود این صنعت در فهرست تحریم ها قرار بگیرد.

بانک های چینی

شک و شبه ها در مورد عزم و اراده چین و روسیه در مورد تحت فشار قرار دادن کره شمالی باعث شده برخی از آمریکا بخواهند آن دسته از شرکتهای چینی و روسی را که سرگرم تجارت غیرقانونی با رژیم «کیم یانگ اون» هستند شدیدتر مجازات کند.

دولت ترامپ پیشاپیش در این مورد وارد عمل شده و برخی از سازمان های روسی و چینی را به همین دلیل تحریم کرده است.

در ماه ژوئن، وزارت خزانه داری آمریکا دسترسی یک بانک منطقه ای چین را به دلیل ارتباط غیرقانونی با کره شمالی مجازات کرد و مانع از دسترسی این بانک به سیستم مالی آمریکا شد. اما مجازات ها علیه بانک های چینی مانند اعمال جریمه های سنگین مالی، می تواند شدیدتر شود.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG