همزمان با بالا گرفتن تلاشها برای افزایش فشار بر جمهوری اسلامی و قرار دادن سپاه پاسداران در سازمانهای ترویستی، یک نماینده ایرانیتبار پارلمان بلژیک از ارائه پیشنویس قطعنامهای با همین مضمون خبر داد.
دریا صفایی، نماینده ایرانیتبار پارلمان بلژیک، روز پنجشنبه ۲۲ دی با انتشار توییتی اعلام کرد که او و شماری از قانونگذاران بلژیکی، قطعنامهای را با هدف شناسایی سپاه پاسداران به عنوان یک سازمان تروریستی و قرار دادن آن در فهرست سازمانهای تروریستی اتحادیه اروپا ارائه کردهاند.
در این توییت همچنین آمده است: «ما به مقامات و رهبران نشان خواهیم داد که چگونه میتوان جهان را به مکانی امنتر تبدیل کرد.»
از طرفی دیگر، رسانههای محلی هلند گزارش دادهاند که رهبران ۱۰ حزب سیاسی در هلند به نمایندگی از اکثریت پارلمان هلند پیشنهاد کردهاند که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به فهرست سازمان های تروریستی اتحادیه اروپا اضافه شود.
به گزارش رویترز، وزارت امور خارجه فرانسه نیز روز سهشنبه اعلام کرد که این ایده که اتحادیه اروپا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دهد، یک روز پس از اینکه آلمان اعلام کرد این اقدام از نظر سیاسی مهم و منطقی خواهد بود، را رد نکرده است.
روابط پاریس و تهران در ماههای اخیر و با توقف تلاشها برای احیای مذاکرات هستهای (برجام) که فرانسه یکی از طرفهای آن است، بدتر شده است. تهران هفت شهروند فرانسوی را بازداشت کرده است و فرانسه از سرکوب خشونت آمیز مداوم معترضان انتقاد میکند.
همچنین ببینید: امیرعبداللهیان فرانسه و شارلیابدو را به «پاسخ قاطع» تهدید کردبه گزارش جروزالم پست، اسرائیل پس از دیدار روز چهارشنبه الی کوهن، وزیر امور خارجه اسرائیل، با لرد طارق احمد، وزیر دولت بریتانیا در امور خاورمیانه، از بریتانیا خواست تا سپاه پاسداران را در فهرست سازمان های تروریستی قرار دهد.
کوهن گفت، چنین اقدامی «پیامی صریح به رژیم تروریستی ایران علیه فعالیتهای تروریستی این رژیم در خاورمیانه و سراسر جهان خواهد داد.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
رسانههای محلی بریتانیا نیز پیشتر گزارش داده بودند که پس از چندین سوءقصد و آدمربایی گزارش شده در این کشور، انتظار میرود که بریتانیا بهزودی سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یک گروه تروریستی اعلام کند.
به گزارش تلگراف، این نامگذاری که هر گونه حمایت یا تعلق به این گروه را جرم به حساب میآورد. انتظار میرود ظرف چند هفته آینده تحقق یابد و توسط مقامات ارشد کابینه حمایت شود و بریتانیا را با متحدان دیرینهاش، آمریکا و کانادا، همسو کند.
همچنین ببینید: بریتانیا سپاه پاسداران را در فهرست گروههای تروریستی قرار میدهدکن مک کالوم، مدیر آژانس اطلاعاتی «امآی۵» بریتانیا، اعلام کرد که «ایران از طریق سرویسهای اطلاعاتی تهاجمی خود، بریتانیا را مستقیماً تهدید میکند.»
او گفت: «ما تنها از اول ژانویه، شاهد دستکم ۱۰ مورد از این تهدیدات بالقوه بودهایم.»
واشنگتن پست ماه گذشته، بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط مقامات آمریکایی، اروپایی، و خاورمیانه، و فعالان و روزنامه نگاران، گزارش داد که تهران تلاشهای خود را برای «ربودن و کشتن مقامات دولتی، فعالان و روزنامه نگاران در سراسر جهان، از جمله در ایالات متحده» افزایش داده است.
همچنین ببینید: تلاش جمهوری اسلامی برای استخدام «کارآگاههای خصوصی» با هدف رصد مخالفان خارج از ایران