قطعنامه شورای شهر «لاگونا بیچ» کالیفرنیا در حمایت از «جنبش حقوق بشر» در ایران

آرشیو

شورای شهر ساحلی «لاگونا بیچ» در جنوب کالیفرنیا سه‌شنبه ۱۰ ژانویه قطعنامه‌ای را در حمایت از معترضان ایرانی تصویب کرد.

این قطعنامه که به اتفاق آرا تصویب شد، ضمن انتقاد از حکومت «سرکوبگر» جمهوری اسلامی، از مقامات دولتی منطقه «اورنج کانتی» می‌خواهد تا مردم آزادی‌خواه ایران را همراهی کنند. این قطعنامه در عین حال از اعمال تحریم ‌علیه حکومت ایران ‌و پلیس اخلاق حمایت می‌کند.

یکی از بانیان این قطعنامه، الکس رونقی، عضو ایرانی‌تبار شورای شهر لاگونا بیچ، بود که اخیراً به این‌ سمت انتخاب شده است.

الکس رونقی می‌گوید: «من اینجا هستم، زیرا پدرم مهاجری از ایران بود و از دست یک رژیم ستمگر گریخت. به همین دلیل امروز من امروز این جا هستم و در آمریکا از همه فرصت‌ها برخوردارم، و فکر می‌کنم آن‌چه در سراسر جهان می‌بینیم این است که افراد زیادی برای آن ارزش اساسی آزادی می‌جنگند که ما [در آمریکا] برای آن در سال ۱۷۷۶ [میلادی] انقلاب کردیم.»

او در ادامه با بیان‌ این که شاید بسیاری از مردم بپرسند که چرا شهر لاگونا بیچ باید به یک موضوع سیاست خارجی توجه کند، افزود: «من فکر می‌کنم این یک موضوع حقوق بشری است و به همین دلیل است که ما می‌خواستیم شفاف‌سازی کنیم که همراه با مردم ایران و همه مردمانی هستیم که با علیه رژیم‌های سرکوبگر ایستاده‌اند، و امیدواریم که شاهد شکوفایی آزادی در جهان باشیم.»

الکس رونقی نخستین عضو ایرانی‌تبار شورای شهر لاگونا بیچ است.


شهره دوپویس، مدیر شهر لاگونا بیچ که در سال ۱۹۸۴ همراه با خانواده به آمریکا مهاجرت کرد، نیز از تصویب این قطعنامه قدردانی کرد.

چند شهر ساحلی دیگر در جنوب کالیفرنیا از جمله «نیوپورت بیچ» و «کاستا مسا» نیز قطعنامه‌های مشابهی را در حمایت از معترضان ایرانی تصویب کرده‌اند.

به گفته سودی فرخ‌نیا، خزانه‌دار ایرانی آمریکایی‌های دموکرات کالیفرنیا، این شهرها در میان ۹ شهری در اورنج کانتی هستند که به صورت علنی از جنبش حقوق بشر در ایران حمایت کرده‌اند. او تأکید می‌کند که هنگامه آبراهام از شهر کاستا مسا نقش مهمی در حمایت از مردم ایران در شهرهای منطقه اورنج کانتی داشته است.

سودی فرخ‌نیا در ادامه می‌افزاید: «با آگاهی بخشیدن به وضعیت اسف‌بار آزادی مردم ایران، امیدواریم که حاضران و جهان متوجه شوند که این رژیم اشغالگر بازتاب‌دهنده ارزش‌ها و فرهنگ مردم ایران نیست.»


خانم فرخ‌نیا گفت: «مردم ایران می‌خواهند دموکراسی را جایگزین تئوکراسی کنند. ما از رهبران جهان می‌خواهیم که با این رژیم مذاکره نکنند و انقلاب مردم ایران را به رسمیت بشناسند تا رژیم مشروعیتی نداشته باشد، و از انجام هر کاری که باعث طولانی شدن رنج مردم ایران و عدم ثبات در منطقه شود، خودداری کنند.»

او در پایان گفت که جنبش «زن زندگی آزادی» فقط مربوط به ایران نیست و در مورد جهان، و نسل‌های آینده نیز هست.