رهبران «گروه هفت» خواستار توسعه استانداردهای فنی جهانی برای هوش مصنوعی شدند

رهبران گروه هفت در هیروشیما، ژاپن

رهبران کشورهای گروه هفت، شنبه خواستار توسعه و پذیرش استانداردهای فنی برای «قابل اعتماد» نگاه داشتن هوش مصنوعی شدند و گفتند که مدیریت این فناوری با رشد آن همگام نشده است.

رهبران گروه هفت در نشست خود در هیروشیما در ژاپن اذعان کردند که رویکردها برای دستیابی به «چشم انداز مشترک و هدف هوش مصنوعی قابل اعتماد ممکن است متفاوت باشد.»

آنها در بیانیه‌ای گفتند که قوانین فناوری های دیجیتال مانند هوش مصنوعی باید «منطبق با ارزش‌های دموکراتیک ما باشد.»

این توافق پس از آن حاصل شد که اتحادیه اروپا که در نشست گروه هفت شرکت می کند، در این ماه به تصویب قانونی برای تنظیم فناوری هوش مصنوعی نزدیک شد، که به طور بالقوه نخستین قانون جامع هوش مصنوعی در جهان است که می تواند سابقه‌ای در میان اقتصادهای پیشرفته ایجاد کند.

اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا روز جمعه گفت: «ما می‌خواهیم سیستم‌های هوش مصنوعی بدون در نظر گرفتن منشأ آنها، دقیق، قابل اعتماد، ایمن و بدون تبعیض باشند.»

اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا

رهبران گروه هفت گفتند که «باید فوراً فرصت‌ها و چالش‌های هوش مصنوعی مولد را بررسی کنند»؛ زیرمجموعه‌ای از فناوری که توسط اپلیکیشن «چت جی‌پی‌تی» رایج شده است.

گسترش سریع چت جی‌پی‌تی ساخته شرکت «اپن ای‌آی» باعث شد تا ایلان ماسک و گروهی از متخصصان هوش مصنوعی در ماه مارس گذشته درباره این فناوری هشدار دهند.

آنها خواستار توقف شش ماهه توسعه سیستم‌های قدرتمندتر با ذکر خطرات احتمالی برای جامعه شدند. یک ماه بعد، قانون‌گذاران اتحادیه اروپا از رهبران جهان خواستند راه‌هایی برای کنترل فناوری‌های هوش مصنوعی بیابند و گفتند که آنها سریع‌تر از حد انتظار در حال توسعه هستند.

آمریکا تاکنون رویکرد محتاطانه‌ای را در مورد مدیریت هوش مصنوعی اتخاذ کرده است و جو بایدن، رئیس جمهور این کشور ماه گذشته گفت که باید دید آیا هوش مصنوعی خطرناک است یا خیر.

سام آلتمن، مدیر عامل اپن ای‌آی که تحت حمایت مایکروسافت قرار دارد، سه‌شنبه در جلسه‌ای در مجلس سنا گفت که آمریکا باید مجوز و الزامات آزمایشی را برای توسعه مدل‌های هوش مصنوعی در نظر بگیرد.

سام آلتمن، مدیر عامل اپن آی‌ای

ژاپن که ریاست امسال گروه هفت را برعهده دارد، حتی از پذیرش عمومی و صنعتی هوش مصنوعی حمایت بیشتری کرده است و خطرات آن را زیر نظر دارد. فومیو کیشیدا، نخست‌وزیر ژاپن، هفته گذشته به شورای هوش مصنوعی دولت گفت: «مقابله مناسب با پتانسیل ها و خطرات این فناوری مهم است.»

رویکردهای متفاوت کشورهای غربی در مورد هوش مصنوعی در تضاد با سیاست محدودکننده چین است. تنظیم‌کننده فضای سایبری این کشور در ماه آوریل از پیش‌نویس اقداماتی برای همسو کردن خدمات مبتنی بر هوش مصنوعی با ارزش‌های سوسیالیستی اصلی کشور رونمایی کرد.

رهبران گروه هفت با اذعان به تفاوت‌ها در مورد نحوه تنظیم هوش مصنوعی، جمعه توافق کردند که تا پایان سال جاری یک مجمع وزیران به نام «فرآیند هوش مصنوعی هیروشیما» برای بحث در مورد مسائل مربوط به هوش مصنوعی مولد، مانند حق نسخه‌برداری و اطلاعات نادرست، ایجاد کنند.

رهبران همچنین از سازمان‌های بین‌المللی مانند سازمان همکاری اقتصادی و توسعه خواستند تا تحلیل‌هایی را در مورد تأثیر این فناوری بر تحولات سیاستی در نظر بگیرند.

رهبران کشورهای گروه هفت

این نشست پس از نشست وزرای دیجیتال گروه هفت در ماه گذشته انجام شد، جایی که اعضای آن آمریکا، ژاپن، آلمان، بریتانیا، فرانسه، ایتالیا، کانادا، و اتحادیه اروپا گفتند که باید قوانین هوش مصنوعی «مبتنی بر ریسک» را اتخاذ کنند.

همچنین انتظار می رود اتحادیه اروپا و آمریکا درباره نظرات خود در مورد فناوری‌های نوظهور در شورای تجارت و فناوری در سوئد در ۳۰ تا ۳۱ ماه مه به تبادل نظر بپردازند.

در تنظیم این مطلب از گزارش رویترز استفاده شده است.