«زنان ایران» به فهرست تأثیرگذارترین زنان جهان نشریه «فایننشال تایمز» راه یافتند.
این نشریه همهساله در ماه دسامبر فهرستی ۲۵ نفره از تأثیرگذارترین زنان جهان را منتشر میکند.
این تأثیرگذاری با بررسی دستاوردهای این زنان در شاخههای متنوع فرهنگی، هنری، سیاسی، اجتماعی، و اقتصادی بررسی میشود.
فایننشال تایمز برای تهیه فهرست خود، از نظرات گروهی از زنان قدرتمند جهان استفاده کرده است که در حوزههای کاری خود صاحبنظر هستند و با سوژه مورد نظر آشنایی کامل دارند.
این فهرست با همکاری تعدادی از روزنامهنگاران حرفهای، زنان سال دورههای پیشین، و خوانندگان فایننشیال تایمز تهیه شده است.
اولکساندرا ماتویچوک وکیل حقوق بشر اوکراینی، کتانجی براون جکسون نخستین قاضی زن آفریقاییتبار در دیوان عالی آمریکا، فرانچسکا بلاتینی مدیرعامل برند «سن لوران»، جین فریژر مدیر عامل «سیتیگروپ»، کرن لینچ مدیر عامل گروه بهداشتی «سیویاس»، و سانا مارین نخست وزیر فنلاند، از جمله این زنان تأثیرگذار هستند.
اما زنان ایران نیز در فهرست زنان تأثیرگذار سال ۲۰۲۲ حضور دارند. کریستین امانپور، رورنامهنگار سرشناس، با نگارش مطلبی در فایننشیال تایمز به اهمیت و تاثیرگذاری زنان ایرانی نوشته شده است.
او با بازگویی داستان مهسا امینی ۲۲ ساله، مینویسد که شهریور ماه گذشته کشته شدن این دختر کرد تحت بازداشت پلیس امنیت اخلاقی به اعتراضات سراسری در ایران منجر شد.
کریستین امانپور در ادامه میافزاید: «مهسا امینی جرقهای است که در ایران آتش افروخت و نامش با جنبشی که از او الهام گرفته است، زنده خواهد ماند.»
به گفته او، دختران، زنان جوان، و متحدان آنها، از جمله مردان این فاجعه را پذیرفته و آن را به پدیدهای کمسابقه تبدیل کردهاند.
خانم امانپور میگوید: «آنها برای حقوق اولیه بشری که زنان ایرانی برای مدت طولانی از آن محروم بودهاند، اعتراض می کنند، و خواستار کرامت، استقلال بدنی شخصی، و آزادی زندگی ایمن در کشور خود هستند.»
این روزنامهنگار سرشناس مینویسد: «روسری از ارکان اساسی اسلام نیست، و هنگامی که به زنان تحمیل میشود، مکانیسمی برای کنترل است، چه توسط طالبان در افغانستان باشد، چه توسط رهبران مذهبی ایران، و چه در سراسر جهان عرب.»
کریستین امانپور در ادامه میگوید که دستگیری و مرگ مهسا امینی، نماد تهاجم و تعرض حکومت به فضای شخصی یک زن بود.
خانم امانپور در ادامه یادآور میشود که پاسخ آزادیخواهی ایرانیان، دستگیری معترضان و روزنامهنگاران، حبس در سلول انفرادی، و بازجویی بود.
او در ادامه به رویکرد حکومت در سرکوب خشونتآمیز، تیراندازی، و کشتار تعداد زیادی از معترضان، ضرب و شتم و شکنجه زندانیان، محاکمههای نمایشی، و تهدید به اعدام اشاره میکند.
کریستین امانپور با بیان این که مشخص نیست سرنوشت قیام در کشورهای استبدادی چه خواهد بود، به نقل از شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل، میگوید که دموکراسی از دروازههایی که این زنان گشودهاند به ایران خواهد آمد، و فقط پرسش این است که چه زمانی این اتفاق خواهد افتاد.
مگان مارکل، ان امهوف، بیلی آیلیش، مککنزی اسکات، سرنا ویلیامز، و شری رحمان، از دیگر چهرههای سرشناس این فهرست هستند.