در پایان سومین روز از دور هشتم مذاکرات وین برای بازگشت ایران و آمریکا به چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک، (برجام) نمایندگان بریتانیا، فرانسه، آلمان، روسیه، چین، اتحادیه اروپا، و آمریکا جلسهای گروهی را برگزار کردند.
به گفته میخائيل اولیانف، سرپرست هیئت روسیه، در این جلسه جریان گفتگوها تا آن زمان مرور شد. توئيت اولیانف در این زمینه حاکی از این است که همه شرکتکنندگان از روند «مثبت» و جو «جدی» گفتوگوها راضی بودند.
پس از این جلسه، اولیانف، نشستی دیگر با راب مالی، سرپرست هیئت آمریکا، داشت. اولیانف در توئيت خود پس از این نشست نوشت که برای احیای برجام آمریکا و روسیه رابطهای «فشرده» و به نظر او «مفید» دارند.
پس از نخستین دیدار روز بین دو دیپلمات اولیانف «مشاوره و هماهنگی بین روسیه و آمریکا را برای پیشبرد مذاکرات جهت احیای برجام» را ضرورتی مهم توصیف کرده بود.
کارگروههای «هستهای» و «تحریمها» روز چهارشنبه ۹ دی به کارشان ادامه دادند و رایزنی سرپرستان هیئتهای مذاکرهکننده در جلسات دو جانبه یا چندجانبه جریان داشت.
علی باقری، سرپرست گروه مذاکره کننده ایران، دیدارهایی را با انریکه مورا، اداره کننده مذاکرات، برگزار کرد و سپس همتایان باقری از بریتانیا، فرانسه، و آلمان به آنها پیوستند.
شامگاه دوشنبه، پس از جلسه کمیسیون مشترک که آمریکا در آن حضور ندارد، انریکه مورا گفت مذاکرات در این دور، هم حول محور لغو تحریمها از سوی آمریکا و هم در رابطه با اقداماتی که ایران باید انجام دهد تا دوباره به چارچوب توافق شش سال پیش بازگردد، خواهد بود.
علی باقری نیز دوشنبه شب در مصاحبه با رسانههای ایران گفت راستیآزمایی و تضمین از سوی آمریکا در اولویت است و همه در این مورد هم نظر هستند. او گفت موضع ایران این است که در صورت حصول توافق ابتدا آمریکا به عنوان ناقض برجام باید تحریمها را لغو کند و اقدام واشنگتن راستیآزمایی شود، و پس از آن ایران به تعهد خود در زمینه فعالیتهای هستهای اقدام خواهد کرد.
سرپرست هیئت ایران ادعا کرد که همه مذاکرهکنندگان این اصل را پذیرفتهاند و حال باید جزئیات آن مشخص و مورد توافق قرار گیرد.
وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به بخش فارسی صدای آمریکا که آیا این ادعا صحت دارد یا نه، به بیان این که «در خصوص جزئيات گفتگوهای دیپلماتیک جاری علناً صحبت نمیکند» بسنده کرده است.
یک سخنگوی وزارت خارجه در این رابطه گفت: «ماهیت و ترتیب لغو تحریمها در ارتباط با بازگشت متقابل آمریکا جهت بازگشت متقابل به برجام موضوع این گفتگوها است و به طور کلی هنوز برای تشخیص پیشرفت واقعی در راستای درک بازگشت متقابل به تبعیت از برجام، زود است.»