در حاشیه نشست کمیته روابط خارجی سنا برای بررسی بودجه وزارت خارجه ایالات متحده، رکس تیلرسون در سخنانی از تلاش ها در کنگره آمریکا برای تحریم گسترده جمهوری اسلامی ایران بخاطر فعالیت های حمایتی از تروریسم، برنامه موشکی و نقض حقوق بشر استقبال کرد.
رکس تیلرسون روز سه شنبه در کمیته روابط خارجی سنا حاضر شد و در سخنانی از بودجه درخواستی برای سال آینده مالی وزارت خارجه آمریکا دفاع کرد.
در بخشی از این نشست، آقای تیلرسون از سوی اعضای کمیته روابط خارجی درباره طرح سنا برای تحریم گسترده ایران مورد پرسش قرار گرفت که او گفت از نظر او این تحریم ها «کار خوبی» است.
آقای تیلرسون درباره ایران گفت ما و متحدان مان باید دربرابر ایران بایستیم تا این کشور دست برتر در منطقه را نداشته باشد.
وزیر خارجه آمریکا درباره توافق هسته ای ایران گفت: وزارت خارجه براساس دستور رئیس جمهوری در حال بازبینی سیاست خود در قبال ایران است.
آقای تیلرسون درباره تحریم های جدید که در سنا در حال بررسی است، گفت: از نظر شخصی معتقدم این کار خوبی است. من هنوز گفتگویی در این باره با رئیس جمهوری نداشته ام.
طرح تحریم ها در سنا
سنا آمریکا قرار است این هفته طرح جدید تحریم ایران را بررسی کند. این طرح که در کمیته روابط خارجی قبلا رای آورده، باید در صحن سنا نیز رای بیاورد تا بعد با امضای رئیس جمهوری به قانون تبدیل شود.
پیش از این باراک اوباما گفته بود هر طرحی برای تحریم ایران را وتو می کند اما پرزیدنت ترامپ از این اقدام کنگره استقبال کرده است.
این تحریم های جدید ربطی به برنامه هسته ای ایران ندارد و ایران را به خاطر حمایت از تروریست های منطقه از جمله حماس و حزب الله، برنامه موشکی و نقض حقوق بشر، مورد تحریم قرار می دهد.
قرار بود این طرح هفته پیش بررسی شود که برخی سناتورها خواستار تعویق آن شدند. با اینکه این نظر سناتورها رای نیاورد، اما بررسی تحریم های جدید ایران برای این هفته قرار است صورت بگیرد.
حمایت از کاهش بودجه
وزیر خارجه ایالات متحده در بخش دیگری از سخنان خود، از برنامه دولت پرزیدنت ترامپ برای کاستن از بودجه امور دیپلماتیک و کمکهای خارجی حمایت کرد.
رکس تیلرسون گفت، با وجود این کاهش بودجه، «من متقاعد شدهام که میتوانیم کارایی این برنامهها را بالا برده و کمکهای آمریکا به جهان را همچنان ادامه بدهیم.»
برخی اعضای کمیته، از جمله تعدادی از حامیان جمهوریخواه دونالد ترامپ، به شدت از برنامه دولت برای کاهش حدود ۳۰ درصدی بودجه این خدمات انتقاد کردند.
منتقدان میگویند کاهش بودجه این بخش از خدمات وزارت خارجه در نهایت به ضرر آمریکا خواهد بود.