لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۰۲

انتقاد جمهوری‌خواهان آمریکا از دولت بایدن در مورد حمله حماس به اسرائیل ادامه دارد


اولین مناظره انتخاباتی ۲۰۲۴ نامزدهای حزب جمهوری‌خواه آمریکا. آرشیو
اولین مناظره انتخاباتی ۲۰۲۴ نامزدهای حزب جمهوری‌خواه آمریکا. آرشیو
حمله شبه نظامیان حماس به اسرائیل و واکنش نظامی اورشلیم، جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا را در معرض بحران جدیدی در خاورمیانه و در عین حال، موج جدید انتقادهای حزب جمهوری‌خواه ایالات متحده قرار داده است.
آسوشیتدپرس گزارش می دهد که چند نامزد جمهوری‌خواه برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ میلادی ایالات متحده، بخشی از تقصیر بحران فعلی را به گردن آقای بایدن انداخته اند.
آنها تصمیم اخیر او برای آزاد کردن ۶ میلیارد دلار از پول های بلوکه شده تهران در ازای آزادی پنج آمریکایی که در ایران بازداشت شده بودند را با حمله شبه نظامیان حماس به اسرائیل در روز شنبه ۱۵ مهر، از طریق هوا، زمین و دریا، مرتبط می دانند.
نامزدهای جمهوری‌خواه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴، حمله مرگ بار حماس به اسرائیل را شاهدی بر ضعف ایالات متحده در جهان دانسته اند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا، در بیانیه ای گفت: "حملات حماس مایه شرمساری است و اسرائیل حق دارد از خود با قدرت بسیار زیاد دفاع کند. متأسفانه دلارهای مالیات دهندگان آمریکایی به تامین مالی این حملات کمک کرده است."
آقای ترامپ افزود که دولت او "از طریق توافقنامه آبراهام، صلح را در خاورمیانه به ارمغان آورد اما بایدن آن را با سرعتی بسیار سریع تر از آنچه تصور می شد، از بین برد.»
مایک پنس، معاون رئیس‌جمهوری سابق آمریکا، که نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده میلادی است، در بیانیه‌ای گفت: «رئیس‌جمهوری آمریکا ضعف را در صحنه جهانی پراکنده می کند و به ملاها در ایران باج ۶ میلیارد دلاری می‌دهد.»
کاخ سفید در واکنش به انتقادهای جمهوری‌خواهان گفته که ۶ میلیارد دلار مورد اشاره آنها هنوز توسط جمهوری اسلامی هزینه نشده است و در عین حال، فقط می‌تواند برای نیازهای بشردوستانه استفاده شود.
یک مقام ارشد دولت جو بایدن در پاسخ به اظهارات آقای ترامپ و همچنین انتقاد سایر نامزدهای جمهوری‌خواه آنها را "کاملا دروغ" خواند و سیاست مداران منتقد را به داشتن "سوء تفاهم کامل" از حقایق متهم کرد.
آدرین واتسون، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، در بیانیه ای گفت: «این مبلغ به هیچ وجه، ارتباطی با حملات وحشتناک حماس ندارد و اکنون زمان انتشار اطلاعات نادرست نیست».
قبل از آن هم چند تن نمایندگان جمهوری‌خواه در کنگره آمریکا، از جمله سناتور مارکو روبیو، با اشاره به کمک مالی و تسلیحاتی جمهوری اسلامی به حماس، درباره نتایج منفی آزادسازی پول‌های بلوکه شده ایران هشدار داده بودند.
تهاجم گسترده و برنامه ریزی نیروهای حماس در روز شنبه به اسرائیل، افکار عمومی را به سمت دست داشتن ایران در روشن کردن آتش جنگ سوق داده است.
وابستگی نظامی و مالی گروه های شبه نظامی مانند حماس و حزب الله لبنان به جمهوری اسلامی، از یک سو و حمایت قاطع رهبران سیاسی و نظامی جمهوری اسلامی از آنها باعث شده است تا بسیاری از ناظران سیاسی، حکومت ایران را عامل این جنگ‌ محسوب کنند.
با این همه، شماری از مقام های جمهوری اسلامی عنوان کرده اند که تهران در حمله روز شنبه حماس نقشی نداشته است. این موضوع از سوی مقام های اسرائیلی رد شده، به ویژه که یکی از مقام های حماس در گفتگو با شبکه جهانی بی بی سی از حمایت تهران سخن گفته و اعلام کرده بود که این گروه در حمله خود علیه اسرائیل، از حمایت جمهوری اسلامی برخوردار بوده است.
در این حال، پس از استنادهای فراوان به این سخنان، باسم نعیم، یک مقام حماس، روز دوشنبه در گفتگویی تصویری به شبکه اسکای‌نیوز گفت که جمهوری اسلامی در حمله اخیر حماس به اسرائيل نقشی نداشته است.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG