لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۱۷

واکنش‌های گسترده به حمله حماس به اسرائیل در فضای مجازی؛ نقش «غیرقابل انکار» جمهوری اسلامی


اجساد چند غیرنظامی در جنوب اسرائیل که به دست شبه‌نظامیان اسرائیلی کشته شدند
اجساد چند غیرنظامی در جنوب اسرائیل که به دست شبه‌نظامیان اسرائیلی کشته شدند

حمله گروه شبه‌نظامی حماس به خاک اسرائیل در روز شنبه پانزدهم مهر، با واکنش گسترده‌ای در فضای مجازی فارسی‌زبان همراه شده است که یک‌صدا از نقش جمهوری اسلامی سخن گفته‌اند.

حماس که از سوی جمهوری اسلامی تحت حمایت تسلیحاتی و مالی قرار دارد، از سوی آمریکا و شمار دیگری از کشورها به عنوان گروهی تروریستی شناخته می‌شود. در این ارتباط، هواداران جمهوری اسلامی در شبکه‌های اجتماعی از حمله شبه‌نظامیان فلسطینی به اسرائیل حمایت کرده‌اند.

در مقابل، مخالفان و منتقدان جمهوری اسلامی با محکوم کردن این حمله، به حمایت جمهوری اسلامی از حماس اشاره کرده‌اند.

شاهزاده رضا پهلوی در پستی در شبکه «ایکس»، ضمن محکوم کردن این حمله، حمایت جمهوری اسلامی از حماس، جهاد اسلامی فلسطین و دیگر گروه‌های تروریستی را غیر قابل انکار خوانده است.

او افزود: «این موضوع که مقامات رژیم جمهوری اسلامی، خبر غم‌انگیز امروز را جشن گرفتند، گواه دیگری است بر این که آنها هیچ ابایی از حمایت از ترور و خشونت علیه غیرنظامیان ندارند.»

نازنین افشین‌جم، فعال حقوق بشر در شبکه «ایکس»، این حملات را «وحشتناک» خوانده و نوشته است: «هزاران موشک به مناطق غیرنظامی شلیک شد، شهروندان جلوی چشم کودکان سلاخی شدند و این اقدام تا حد زیادی توسط جمهوری اسلامی ایران، بزرگترین حامی تروریسم تأمین می‌شود.»

وحید بهشتی، فعال حقوق بشر در شبکه «ایکس»، نوشته است که جمهوری اسلامی به توصیف او، برای تحت الشعاع قرار دادن روند عادی شدن روابط میان عربستان و اسرائیل، انحراف افکار بین‌المللی از بحران در ایران به دلیل وضعیت نامعلوم آرمیتا گراوند و همچنین انحراف توجه جهانی از کسب جایزه صلح نوبل توسط نرگس محمدی، در زمان‌بندی حمله نقش داشته است.

حسین آقایی، پژوهشگر روابط بین‌الملل، نیز منشاء حمله به اسرائیل را جمهوری اسلامی دانسته که به گفته او، با هدف کارشکنی در عادی‌سازی روابط عربستان و اسرائیل صورت گرفته است.

علیرضا نادر، تحلیلگر سیاسی، می‌گوید تا زمانی که ایران آزاد نشود، اسرائیل هرگز در صلح نخواهد بود.

به رغم اینکه مقامات آمریکایی بارها تأکید کرده‌اند که ۶ میلیارد دلار صرفا برای «اهداف بشردوستانه» در حساب‌های «محدود و همسو» با «معافیت‌های تحریمی موجود» و برای «اقلام غیرتحریمی» استفاده می‌شود، شماری از افراد در فضای مجازی این موضوع را با حمله امروز حماس به اسرائیل مرتبط دانسته‌اند.

فریبرز کرمی‌زند، افسر پیشین پلیس، نوشته است: «شش میلیارد دلاری که دولت ⁧‫بایدن‬⁩ به جمهوری اسلامی داد هم‌اینک توسط گروه حماس در حال خرج شدن است.»

عمار ملکی، استادیار دانشگاه تیلبورگ نوشت: «وقتی با یک رژیم تروریستی در ایران که پدرخوانده گروگان‌گیران‌ها است، وارد مذاکره می‌شوید و به جای مجازات آن‌ها، ۶ میلیارد دلار تحویلشان می‌دهید، از آن پول برای اهداف شرافتمندانه استفاده نمی‌کنند. درعوض، سلاح‌های بیشتری می‌خرند و آنها را در اختیار شبه‌نظامیان تروریست خود قرار می‌دهند تا در جاهای دیگر گروگان‌گیری کنند و حتی پول بیشتری به دست آورند و این چرخه ادامه پیدا کند.»

دریا صفایی، عضو پارلمان بلژیک می‌نویسد: «چند هفته پیش خامنه‌ای با اسماعیل هنیه، رهبر حماس در تهران دیدار کرد. او در روز سه‌شنبه، سوم اکتبر، اسرائیل را در شبکه اجتماعی ایکس تهدید به نابودی کرد. امروز حماس به اسرائیل حمله کرد.»

مسیح علینژاد، فعال سیاسی نیز با اشاره به تهدید‌های خامنه‌ای علیه اسرائیل در شبکه «ایکس» پس از دیدار با اسماعیل هنیه، رهبر حماس، از ایلان ماسک خواست تا او را از این شبکه اجتماعی بیرون بیاندازد.

خانم علینژاد همچنین افزود که برای اتحادیه اروپا ضروری است که همین حالا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به عنوان یک سازمان تروریستی معرفی کند و تهدیدهای رژیم جمهوری اسلامی ایران علیه کسانی که به دنبال عادی‌سازی روابط با اسرائیل هستند را متوقف کند.

XS
SM
MD
LG