در واکنش به خروج ایالات متحده از برجام، مایکل دوران پژوهشگر ارشد اندیشکده هادسن در گفتگوی اختصاصی به صدای آمریکا گفت: در مراحل اولیه ایرانیها تلاش خواهند کرد که بدون اقدام نظامی در منطقه با هدف فشار گذاردن بر نظام جهانی اقداماتی را انجام دهند.
وی افزود: ایرانیها احتمالا جلوی بازرسی سایتهای اتمی خود را خواهند گرفت و به اروپاییها خواهند گفت که در حال اجرای برجام هستند تا بین آمریکا و اروپا اختلاف ایجاد کنند.
آقای دوران افزود: در مراحل بعدی و با افزایش تنشها، ایران احتمال دارد اقدام نظامی علیه متحدان آمریکا در منطقه انجام دهد که به آمریکا بگوید این هزینه خروج از برجام است؛ اما مطمئنا توان مالی لازم برای آن را ندارند.
روز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت، پرزیدنت دونالد ترامپ در سخنانی رسما اعلام کرد ایالات متحده آمریکا از توافق جامع هستهای ۲۰۱۵ قدرتهای جهانی با ایران خارج میشود.
پرزیدنت ترامپ که از زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا منتقد این توافق بود، ۱۸ اردیبهشت ضمن انتقاد صریح از سیاستهای منطقهای ایران و حمایت آن کشور از تروریسم، گفت این رفتار بیثبات کننده ایران پس از توافق هستهای شدیدتر شده است و آمریکا گروگان این مسائل نخواهد شد.
وی ضمن اعلام خروج واشنگتن از توافق ۲۳ تیر ۱۳۹۴ بین شش قدرت جهانی عضو گروه ۱+۵ با ایران، خاطر نشان کرد که آمریکا با متحدان خود مذاکره می کند تا به یک تصمیم جدید برای جلوگیری از جاه طلبی مخرب ایران برسد.
پرزیدنت ترامپ پیش از این به کنگره آمریکا و کشورهای اروپایی فرصت اصلاح برجام را داده بود و گفته بود اگر این توافق اصلاح نشود، آمریکا از آن خارج میشود.
خروج آمریکا از توافق، احیای تحریمهای اتمی علیه جمهوری اسلامی ایران را به همراه خواهد داشت؛ تحریم هایی که از تیرماه ۱۳۹۴ لغو شده بود.
رئیس جمهوری آمریکا می گوید جمهوری اسلامی ایران به توافق پایبند نبوده است. بر اساس بندی از قطعنامه ۲۲۳۱ که بعد از توافق هسته ای در شورای امنیت تصویب شد، جمهوری اسلامی ایران از آزمایش موشک بالیستیک با قابلیت حمل کلاهک اتمی منع شده است. با این حال ایران در دو سال اخیر چندین آزمایش موشک بالیستیک داشته است و موشک های ایران در دست برخی گروه های تروریستی و شورشی منطقه دیده شده است.