لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۲۴

پرچم‌های سازمان ملل به احترام کارکنان جان‌باخته در غزه نیمه‌افراشته شد


پرچم نیمه‌افراشته سازمان ملل متحد به احترام کارکنان این سازمان که در جریان درگیری اسرائیل و حماس در غزه کشته شدند. مقر سازمان ملل، نیویورک، ۲۲ آبان ۱۴۰۲
پرچم نیمه‌افراشته سازمان ملل متحد به احترام کارکنان این سازمان که در جریان درگیری اسرائیل و حماس در غزه کشته شدند. مقر سازمان ملل، نیویورک، ۲۲ آبان ۱۴۰۲

کارکنان سازمان ملل متحد روز دوشنبه ۲۲ آبان برای ادای احترام به ۱۰۱ کارمند سازمان رسیدگی به امور پناهندگان فلسطینی، اونروا، که از آغاز جنگ اسرائیل و حماس در ماه گذشته کشته شدند یک دقیقه سکوت کردند.

این بزرگترین تلفات کارکنان بخش‌های خدمات بشردوستانه در تاریخ ۷۸ ساله سازمان ملل است.

کارکنان دفاتر سازمان ملل متحد در ژنو هم با روشن کردن شمع برای کارکنان کشته شده در جنگ، یاد آنها را گرامی داشتند. روز دوشنبه همچنین پرچم‌های دفاتر سازمان ملل در سراسر جهان به حالت نیمه افراشته در آمد.

به نوشته رویترز، تاتیانا والووایا، مدیر کل دفتر سازمان ملل در ژنو گفت: «این بالاترین شمار امدادگران کشته شده در تاریخ سازمان ما در مدت زمانی چنین کوتاه است.»

او گفت «ما امروز در این مکان بسیار نمادین گرد هم آمده‌ایم تا به همکاران شجاعمان، که حین خدمت زیر پرچم سازمان ملل جان خود را فدا کردند، احترام بگذاریم.»

اونروا گفت که شماری از کارکنانش در صف نان، و بعضی دیگر به همراه خانواده ‌و در خانه‌هایشان در نوار غزه بودند که در جنگ هوایی و زمینی اسرائیل علیه حماس کشته شدند.

آمریکا، اتحادیه اروپا، و ژاپن گروه شبه‌نظامی حماس را که تحت حمایت جمهوری اسلامی قرار دارد، به عنوان یک گروه تروریستی شناسایی کرده‌اند.

والووایا گفت: «باید بگویم که ما در دوران بسیار پرچالشی از نظر چندجانبه‌گرایی برای جهان روبرو هستیم؛ اما سازمان ملل متحد بیش از هر زمان دیگری یکپارچه و متحد است.»

تام وایت، مدیر اونروا در غزه در بیانیه‌ای گفت: «کارمندان اونروا در غزه با پایین آوردن پرچم سازمان ملل در سراسر جهان از آنان قدردانی می‌کنند. اما در غزه، ما باید پرچم سازمان ملل را بالا نگه داریم تا نشانه این باشد که ما همچنان ایستاده‌ایم و به مردم غزه خدمت می‌کنیم.»

فیلیپ لازارینی، کمیسر عمومی اونروا، نیز روز دوشنبه ۲۲ آبان در شهر ژنو سوئیس گفت که انبار ذخیره سوخت استراتژیک این سازمان در مرز اسرائیل به تدریج خالی شده است. او افزود، درخواست این سازمان از ارتش اسرائیل برای تجدید سوخت ذخیره این انبار بی‌پاسخ مانده است.

اسرائیل با تاکید بر این که احتمال دارد سوخت برای عملکرد تهاجمی حماس به کار برود، از واردات سوخت به داخل غزه جلوگیری می‌کند.

این در حالی است که شمار زیادی از بیمارستان‌ها در غزه به دلیل صدمات ناشی از جنگ جاری یا فقدان سوخت تعطیل شده‌اند.

لازارینی همچنین گفت که بدون سوخت، کارخانه‌های نمک‌زدایی در غزه که برای دست‌کم ۲۹۰ هزار نفر آب آشامیدنی فراهم می‌کنند ناگزیر کارشان را در روز چهارشنبه ۲۴ آبان متوقف خواهند کرد.

پیشتر ارتش اسرائیل اعلام کرد که ۳۰۰ لیتر سوخت را برای «مصالح پزشکی فوری» بیمارستان شفا در شهر غزه عرضه کرده است، اما حماس مانع آن شد که این مرکز پزشکی آن را دریافت کند.

در بیانیه‌ای که ارتش اسرائيل در این رابطه منتشر کرد با استناد به شواهد دریافتی آمده است که «مقامات حماس مانع آن شدند که بیمارستان این سوخت را دریافت کند.»

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG