شاهزاده رضا پهلوی صبح روز یکشنبه ٢٣ مهر در گفتوگویی با شبکه خبری فاکسنیوز گفت به منظور برقراری صلح و ثبات در خاورمیانه، به جای جنگیدن با شاخکها باید چشم اختاپوس جمهوری اسلامی را درآورد.
به گفته او، از همان ابتدا رژیم جمهوری اسلامی بر ذهنیت رفاه و توسعه بنا نیافت بلکه بر اساس زیادهخواهی و صدور یک جهانبینی مبتنی بود و هزینه آن را بر شهروندان ایرانی تحمیل کرد.
به باور شاهزاده رضا پهلوی، جمهوری اسلامی در همین راستا کل منابع در دسترس خود را به منظور تداوم سرکوب در داخل کشور و «کارزار ترور و بیثباتی» در بیرون مرزهایش مورد استفاده قرار داد.
به گفته او، هرآنچه امروز در نتیجه آن اتفاق میافتد، نشانهای از این «سرطان» است که از تهران آغاز شد.
شاهزاده رضا پهلوی افزود جمهوری اسلامی اکنون در حال آزمایش کردن عزم اسرائیل و بقیه جهانیان به منظور فهم این است که تا چه اندازه میتواند به اهداف خود برسد، اهدافی که به گفته او قطعا صلح و ثبات نیست.
شاهزاده رضا پهلوی گفت جمهوری اسلامی به شدت به دلیل ایده صلح میان اسرائیل و عربستان سعودی در چارچوب توافقهای ابراهیم احساس تهدید کرد و روند صلح در نتیجه تروریسم و بیثباتی هفته گذشته در معرض خرابکاری قرار گرفت.
شاهزاده رضا پهلوی راه مقابله با جمهوری اسلامی را اعمال «فشار حداکثری»، مسدودکردن داراییها آزادشده، افزایش تحریمها، افزودن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فهرست سازمانهای تروریستی از سوی اروپاییان، و پشتیبانی از «جنگ» میان شهروندان ایرانی در برابر جمهوری اسلامی دانست.
به گفته او، «اگر میخواهید سرطان [جمهوری اسلامی] را علاج کنید، باید چشم اختاپوس جمهوری اسلامی را از حدقه دربیاورید و به جنگیدن با شاخکها بسنده نکنید.»
شاهزاده رضا پهلوی تصریح کرد: «در نهایت، راهحل در تهران و تغییر رژیم است.»
او گفت اکنون تروریسم در جریان است و تا زمانی که عناصر جمهوری اسلامی وجود دارند، منطقه شاهد صلح و ثبات نخواهد بود.
شاهزاده رضا پهلوی در پاسخ به پرسشی در ارتباط با قطر گفت تا جایی که میداند قطریها این گفته را که شش میلیارد دلار پول آزادشده ایران مجددا مسدود شده، رد کردهاند. او یادآور شد این پول تنها «قطرهای از اقیانوسی است» که جمهوری اسلامی ممکن است به آن دسترسی پیدا کند.
به گفته او، اگر جمهوری اسلامی به داراییهای مسدودشده مردم ایران دسترسی پیدا کند، توانایی تداوم «کارزار حمایت از نیابتیهایش» را خواهد یافت و آن را برای مردم ایران خرج نخواهد کرد.
- مایکل مککال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان
پیش از سخنان شاهزاده رضا پهلوی، مایکل مککال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان، در گفتوگو با شبکه خبری فاکسنیوز وضعیت در منطقه را «بسیار خطرناک» خواند.
مککال گفت این نگرانی وجود دارد که درگیریها فراتر از غزه و به منطقه گسترش یابد اما در حال حاضر تلاش ایالات متحده این است تنشها مهار شوند، و غیرنظامیان بیگناه به جنوب غزه و نهایتا پس از موافقت مصر به این کشور بروند.
به گفته مککال، افزایش تنشها از سوی حزبالله و همچنین نقش جمهوری اسلامی «بسیار واقعی» است. مککال افزود حزبالله با حدود ۱۰۰ هزار موشک خود میتواند سامانه گنبد آهنین اسرائیل را با بار بسیار زیادی مواجه کند.
رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا تهدید جمهوری اسلامی درباره ورود اسرائیل به غزه را «ترسناک» خواند.
او هدف از ورود اسرائیل به غزه را نابودی حماس خواند و گفت در صورت ورود حزبالله و یا ورود مستقیم خود جمهوری اسلامی به جنگ، کمیته تحت سرپرستیاش در مجلس نمایندگان این قدرت را دارد اعلان جنگ کند و مجوز استفاده از نیروی نظامی را صادر کند.
مککال گفت در حال حاضر ایالات متحده فقط تسلیحات و آموزش نظامی در اختیار اسرائیل قرار میدهد.
او درباره رابرت مالی گفت آقای مالی مذاکرهکننده ارشد آمریکا در رابطه با ایران بود اما اکنون با تحقیقات پلیس فدرال، افبیآی، به دلیل سوءمدیریت اطلاعات محرمانه روبرو است. مککال به رابطه مالی و افراد عضو «ابتکار کارشناسان ایران» اشاره کرد.
به گفته مککال، با به قدرت رسیدن بایدن جمهوری اسلامی توانسته ۳۰ میلیارد دلار به دلیل «عدم اعمال» تحریمها درآمد کسب کند و آن را نه تنها برای تقویت ماشین جنگی و برنامه هستهای خود صرف کند بلکه ۱۵۰میلیون دلار از آن را به همراه اسلحه به حماس بدهد که این گروه را در حمله هفته گذشته تقویت کرد.
مککال همچنین به آزادسازی شش میلیارد دلار و انتقال آن از کره جنوبی به قطر اشاره کرد و گفت بر خلاف گفتههای مقامات دولت بایدن، رئیس جمهوری ایران گفته جمهوری اسلامی این پول را هرگونه بخواهد صرف خواهد کرد.
مایکل مککال گفت روز دوشنبه طرحی را معرفی خواهد کرد که بر اساس آن، تحریمهای ثانویه بر بانک دوحه اعمال خواهد کرد تا این شش میلیارد دلار نه به صورت موقتی بلکه برای همیشه مسدود شود. او گفت معتقد است آرای کافی برای تصویب این طرح در مجلس سنا نیز وجود دارد.
رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان گفت پس از اقدام هفته گذشته جمهوری اسلامی ضد اسرائیل، ایالات متحده نباید شش میلیارد دلار به جمهوری اسلامی بدهد.
او در ارتباط با چین گفت پکن از جمهوری اسلامی و روسیه پشتیبانی میکند. مککال با اشاره به حضور چند هفته پیش یکی از رهبران حماس در روسیه گفت روسیه به همراه ایران و چین در اقدام هفته پیش حماس علیه اسرائیل «شریک جرم» هستند.
- مایک پمپئو، وزیر امور خارجه پیشین آمریکا
پس از مصاحبه مایکل مکمکال با شبکه فاکسنیوز، مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، نیز در این برنامه حضور یافت و گفت در حال حاضر خطر افزایش تنشها حتی «بیش از هشت روز پیش» است.
پمپئو جمهوری اسلامی ایران را «آدرس صحیح» برای حل مشکل کنونی دانست.
وزیر امور خارجه پیشین ایالات متحده گفت برخلاف گفتههای مقامات دولت بایدن، جمهوری اسلامی این اقدام را انجام داد و پاسخ نیز باید علیه جمهوری اسلامی ایران باشد.
پمپئو گفت تا زمانی که جمهوری اسلامی در جای خود نشانده نشود، اقداماتی اینچنین از سوی حوثیهای یمن، شبهنظامیان شیعه در عراق، و یا سلولهای خفته در دنور یا هیوستون ادامه خواهد یافت.
او ابراز اطمینان کرد اسرائیل سهم خود از مقابله با تهدید ایران را در غزه انجام خواهد داد.
پمپئو در بخش دیگری از سخنانش گفت چنانچه جمهوری اسلامی به جنگافزار هستهای دست یابد، چند کشور دیگر خاورمیانه نیز هستهای خواهند شد و این برای ایالات متحده «واقعا بد» است.
مایک پمپئو یادآور شد در پایان دوره تصدی او در وزارت امور خارجه آمریکا، جمهوری اسلامی روزانه ۴۰۰ هزار بشکه نفت میفروخت اما این رقم در حال حاضر «۳ و نیم تا ۴ میلیون» بشکه است.
او با اشاره به کشته شدن ٢٩ آمریکایی و به گروگان گرفته شدن دهها تن دیگر از سوی حماس گفت دولت بایدن باید سیاست «مماشات» با جمهوری اسلامی را پایان دهد، مکانیسم ماشه را فعال کند، تحریمها علیه جمهوری اسلامی را «مجددا» اعمال کند، و از کل ابزارهای در دسترس علیه جمهوری اسلامی استفاده کند.
به گفته پمپئو، برای توقف قتلعام، باید تروریستهای حماس از بین بروند.
او در پاسخ به تهدید جمهوری اسلامی در رابطه با هجوم اسرائیل به غزه گفت ایالات متحده توانایی آن را دارد که مستقیم با جمهوری اسلامی سخن بگوید و آنها را از تهدید کردن باز دارد. به گفته او، زمانی که دولت ترامپ با جمهوری اسلامی اینچنین سخن گفت، مقامات ایرانی به خوبی «قدرت واقعی آمریکا» را فهمیدند و اکنون نیز دولت بایدن باید چنین رویکردی اتخاذ کند.
او در پایان سخنانش گفت گسترش درگیریها به منطقه به نفع هیچ کسی نیست و اظهار امیدواری کرد دولت بایدن در این زمینه موفق عمل کند.
- کوین مککارتی، رئیس سابق مجلس نمایندگان
پس از مایک پمپئو، کوین مککارتی، رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا، گفت شرایط «بحرانی» است.
او گفت ایالات متحده آمریکا باید «یکصدا» در ارتباط با درگیری میان اسرائیل و حماس موضعگیری کند. به گفته مککارتی، حماس به تنهایی قادر به انجام حمله هفته گذشته نمیبود.
او ایران، روسیه، و چین را «محور شرارت» خواند.
به گفته مککارتی، زمانی که بایدن رئیس جمهور شد، جمهوری اسلامی تنها چهار میلیارد دلار ذخیره ارزی داشت اما این رقم اکنون ۷۰ میلیارد دلار است.
او در ادامه گفت جمهوری اسلامی اکنون از لحاظ مالی قویتر است و میتواند تروریسم را تامین مالی کند.
مککارتی تصریح کرد باید ایالات متحده آمریکا نیرومندانه با شرایط جاری روبرو شود.
او با اشاره به کشتهشدن ٢٩ آمریکایی در حمله حماس گفت فروش روزانه نفت ایران در زمان رئیس جمهوری شدن بایدن ۴۰۰ هزار بشکه بود اما اکنون این رقم سه میلیون است و جمهوری اسلامی توان مالی بیشتری برای تامین فعالیتهای تروریستی خود در اختیار دارد.
- واکنش دولت بایدن به حمله تروریستی حماس
به دنبال حمله ستیزهجویان حماس به اسرائیل، مقامات ارشد دولت بایدن از جمله خود رئیس جمهوری ایالات متحده ضمن محکوم کردن حمله تروریستی حماس اعلام کردهاند دولت اسرائیل نه تنها حق بلکه وظیفه دارد از شهروندان خود دفاع کند و در این راستا ایالات متحده در کنار دولت و مردم اسرائیل ایستاده است.